vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăMainDrame provocate de Covid. La Pitești, o mamă și fiica ei au...

Drame provocate de Covid. La Pitești, o mamă și fiica ei au murit în doar o săptămână. Fata plecase din spital pe semnătură. Tatăl, ultimul supraviețuitor, e și el infectat

-

Tragediile îngrozitoare provocate de Covid-19 în țări precum Italia, Spania și Statele Unite, despre care românii citeau neîncrezători astă-primăvară, încep să aibă loc și la noi în țară. În județul Argeș, o familie a fost nimicită, în doar o săptămână, de virusul “care nu există”, potrivit conspiraționiștilor. În doar o săptămână, mama și fiica au decedat, ucise de coronavirus, iar tatăl e și el infectat, relatează Digi 24.

Prima îmbolnăvită a fost mama, care a ajuns intubată la Spitalul Județean din Pitești, dar a murit pe 20 iulie. În aceeași zi, fiica de 21 de ani, care prezenta și ea simptome clare, a fost testată la Pitești, iar a doua zi a primit confirmarea că e infectată. Unchiul fetei povestește că i s-a prescris tratament și trimisă acasă, dar starea i s-a înrăutățit, iar pe 26 iulie a ajuns din nou la Spitalul Județean Pitești, transferată de la Spitalul Municipal Câmpulung. Tânăra a fost intubată, dar a doua zi (luni, 27 iulie) a decedat.

Tatăl a așteptat, în tot acest timp, în curtea spitalului, cerând să fie testat și el. Rezultatul a fost, de asemenea, pozitiv, iar acum e și el internat.

Rudele familiei acuză medicii, dar aceștia spun că fata a plecat pe semnătură din spital, folosindu-se de vidul legislativ provocat de CCR

Rudele familiei distruse de coronavirus dau vina pe medici, dar aceștia spun că fata a plecat la cerere, pe semnătură, din spitalul de la Pitești, folosindu-se de vidul legislativ provocat pe 3 iulie de Curtea Constituțională.

- Advertisement -

Unchiul fetei a povestit, pentru Digi 24: „Mama, care a fost în stare foarte gravă, a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta (n.r. – fata de 21 de ani) în 24 de ore s-a prăpădit, de când, teoretic, s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată. Nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei. A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: «Domnișoară, poți să pleci acasă!». În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singură! În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi“.

Unchiul familiei n-a avut puterea să-l anunțe pe tatăl aflat în cortul de triaj că i-a murit și fata

Acuzațiile nu se opresc aici: „Fata a fost luată după aproape 8 ore de ambulanță, a fost dusă la spitalul de pneumofiziologie din Câmpulung. A ajuns cu saturație 57. La Pitești a ajuns duminică după-amiaza, tatăl ei este de ieri în curtea spitalului din Pitești, în cort, adus să se testeze pentru că nu s-a simțit bine. Nu l-a băgat nimeni în seamă. Copilul lui, ieri, a murit în timp ce el era acolo, în curte. Am sunat la spital pentru că, vă spun sincer, mi-a fost foarte greu să îl sun pe cumnatul meu la o săptămână după ce și-a pierdut soția să îi spun eu că i-a murit copilul. Nu am putut. Omenește, dacă cineva mă poate judeca pentru treaba asta, asta e! Am sunat la spital și am zis: «Oameni buni, e un om acolo în curtea dumneavoastră care stă ca un tâmpit, singur, și așteaptă să îl testeze cineva. Între timp, i-a murit copilul. Și nu știe. Se poate duce cineva?». Ni s-a spus: «Dom’le, noi n-avem timp de așa ceva. Nu putem să facem treaba asta». Tatăl ei este în continuare în curtea spitalului din Pitești, așteaptă rezultatul testului, el a zis că nu pleacă acasă, că nu știe ce se întâmplă cu el și dacă e pozitiv nu vrea să îmbolnăvească pe alții“.

Directorul Spitalului Județean din Pitești: “Fata a refuzat să rămână. A plecat pe semnătură. I s-a explicat, a venit cu febră, erau locuri, dar era perioada de vid legislativ, n-aveai ce să-i faci”

Gabriel Copciag, directorul medical al Spitalului Județean Argeș, a explicat însă, la Digi 24, că fata de 21 de ani a spus că vrea să plece acasă și a semnat că refuză internarea: „Este o tragedie ce s-a întâmplat. Într-adevăr, aceasta este succesiunea evenimentului, adică – a venit la Spitalul Județean pe data de 20 iulie, a fost evaluată. În așteptarea testului, dânsa a refuzat să rămână, avem semnătura dânsei pe foaie și a spus că așteaptă rezultatul acasă“.

- Advertisement -

Medicul spune că vidul legislativ și refuzul fetei de a se interna au dus la acest deznodământ: „Gândiți-vă că bolnava a plecat pe semnătură. Nu era legislația în vigoare prin care să o obligi să rămână. Este în acea perioadă de vid legislativ în care nu aveai ce să îi faci pacientului dacă voia să plece. I s-a explicat, a venit cu febră, i s-a explicat să rămână internată, avem locuri la internare, avem secție tampon, avem unde să păstrăm bolnavii care au simptomatologie. Nu a vrut să rămână, nu aveai ce să îi faci la momentul respectiv“.

Traiectoria acestui caz este șocantă pentru că este contrar tuturor tipologiilor descrise până acum pentru victimele Covid-19. E vorba de o persoană tânără (de obicei, vârstnicii sunt mai afectați), fără boli asociate (se afirmă că doar cei cu boli grave decedează de Covid), fată (majoritatea deceselor survin la bărbați) și într-un interval de timp șocant de scurt. „Marți i s-a comunicat că este pozitivă și a urmat un tratament la domiciliu până joi, când a anunțat salvarea și starea generală s-a deteriorat, a fost internată la spitalul de pneuomologie din Câmpulung. De acolo transferată la Pitești, în secția de ATI, în stare foarte gravă. Referitor la contacții direcți cu persoana infectată, să știți că nu este obligatorie testarea acestora. Se testează doar dacă sunt simptomatici, în rest, ei trebuie să stea în izolare 14 zile. Tatăl fetei este și dânsul pozitiv, este internat la Leordeni“, a povestit directorul spitalului.

Proceduri greoaie și ostile pacienților, un sistem sanitar depășit, lipsa de personal medical și nepăsarea oamenilor ne împing spre astfel de tragedii

Adevărul este, ca întotdeauna, la mijloc. Sistemul medical românesc nu s-a organizat eficient pentru a stăpâni criza, iar procedurile greoaie și în dezavantajul pacienților (care sunt ținuți cu orele în corturi de triaj, la intrarea în spitale, fără a fi băgați în seamă de cineva) se îmbină cu lipsa de personal medical.

În ultimele zile, numărul persoanelor în stare gravă care solicită ajutor și internare depășește capacitatea de reacție a sistemului sanitar. Mulți dintre cei bolnavi, cu simptome medii, sunt trimiși acasă, din cauza lipsei de paturi Covid în spitale. Problema este că, în această viroză respiratorie provocată de noul coronavirus, starea pacientului se poate agrava foarte repede, de la o oră la alta, iar fiecare minut pierdut, până la primirea ajutorului de specialitate poate deveni fatal.

Medicul Virgil Musta, dar și alți specialiști epidemiologi au avertizat permanent, în ultimele săptămâni, că România se îndreaptă spre momentul în care, la fel ca în Italia și Spania, astă-primăvară, oamenii vor muri în case, fără a putea fi ajutați, după ce sistemul va fi copleșit de cazuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Poate ati vrut sa scrieti „Drame provocate de CCR si Avocata HOTILOR”?Asa mi se parea mai corect,doar sunteti ziaristi liberi,nu doar preluati stiri de pe alte site-uri!!NU AM UITAT CINE A CREAT ACEST HAOS! MORTII SUNT CONSECINTA ACTIUNILOR ACESTOR CRIMINALI:CIOLAKU+CCR DORNEANOV +WEBEROVA=GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT,CRIMA CU PREMEDITARE LA ADRESA POPORULUI ROMAN,PENTRU A RAMANE LA PUTERE PROFITAND DE PANDEMIE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -