Orban anunță că nu se împotrivește creșterii salariului minim, dar fostul premier Dăncilă a făcut această promisiune din burtă, “exact ca dictatorul Ceaușescu în 1989”.
Viorica Dăncilă, după plecarea de la Palatul Victoria, a continuat să facă o campanie în care mizează pe înspăimântarea oamenilor, spunându-le că guvernul liberal nu va plăti pensiile și salariile și va face concedieri.
Situația economică lăsată în urmă de PSD e una dezastruoasă. Sunt găuri de miliarde de lei în bugetele mai multor ministere, cu toate acestea Orban a declarat, în mai multe rânduri, că nu se pune problema de stopare a creșterii pensiilor și nici nu vor fi concediați oameni din sistemul public dacă își fac treabă și nu au fost numiți politic.
„Dorim creşterea salariului minim, dar nu dorim ca o creştere a salariului minim să provoace consecinţe economice negative asupra companiilor, să determine retragerea de pe piaţa românească a unor investitori şi mai ales să ducă la pierderi ale locurilor de muncă care pot fi generate de retragerea companiilor, în cazul în care la baza creşterii salariului minim pe economie nu stau fundamente obiective care pleacă din indicatori economici sau din formule de calcul care să stea la baza unei creşteri obiective a salariului minim”, a declarat Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Muncii de către Violeta Alexandru.
Orban a arătat că nu există niciun fundament pe care poate fi făcută această creștere, iar promisiunea a fost una populistă.
„A fost aşa cum am zis eu: precum creşterea din 1989 anunţată de la balcon: din burtă, fără niciun fel de calcul, fără studiu de impact”, a spus Orban, citat de News.ro.
Ludovic Orban a mai declarat că există probleme uriașe cu fondul de pensii și trebuie făcute eforturi pentru a transfera bani ca pensiile să poată fi plătite.
„Suntem foarte îngrijoraţi privitor la fondul de pensii. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, în loc de excedent la fondul de pensii, aşa cum a prezentat guvernul PSD la legea bugetului de stat, un excedent care, dacă ţin bine minte, era de 2,4 miliarde prevăzut, astăzi ne confruntăm cu un deficit la fondul de pensii. E un deficit de peste 2 miliarde. Vom afla cât de curând care este deficitul exact. Asta creşte valoarea sumelor care trebuie transferate de la bugetul de stat către bugetul de pensii pentru a echilibra bugetul de pensii şi a asigura plata pensiilor. Trebuie să analizăm de ce faţă de obiectivele de colectare există o nerealizare majoră în ceea ce priveşte realizarea contribuţiei de pensii”, a mai afirmat el.
NU DEGEABA este poreclita aceasta… NOUA-ANALFABETA-CONDUCATOARE (!)… „CEAUSEASCA – 2 ” !!!!!