vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsCiolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va...

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

-

Pe premierul Marcel Ciolacu l-a luat gura pe dinainte și a lăsat miercuri să-i scape o informație care confirmă bănuielile finanțiștilor și ale economiștilor: Guvernul PSD-PNL îndreaptă deliberat România către un deficit de peste 8% pe 2024 – ceva devastator, cu care țara nu s-a mai confruntat decât la marea criză economică din 2009-2012.

Oficial, Guvernul Ciolacu s-a angajat că în 2024 va avea un deficit la 5%, după ce anul trecut s-a înregistrat un deficit real de 6,6%. E vorba de datorii colosale pe care coaliția pusă de Iohannis la guvernare le face socotind că le vor plăti în anii următori, prin mărirea taxelor, populația și sectorul privat.

Comisia Europeană a început să intre în panică după ce a descoperit ce se întâmplă în România, care tinde să devină „bolnavul Europei“ în guvernarea PSD-PNL. Astă-primăvară, Ciolacu a fost prins prima oară cu minciuna de cei de la Bruxelles, după ce România a raportat un deficit de 5,9% din PIB pe 2023, iar Comisia Europeană, verificând cifrele, a descoperit că deficitul real fusese de 6,6%.

În acest moment, premierul României e prins pentru a doua oară cu minciuna, deoarece oficial susține că Guvernul se va încadra în ținta de deficit propusă, de 5%, iar în culise știe că deficitul va fi de 8,18%!

- Advertisement -

Pe Ciolacu l-a luat pur și simplu gura pe dinainte miercuri, imaginându-și că jurnaliștii cu care vorbește sunt la fel ca el și nu vor fi capabili să facă niște calcule matematice simple. „În primul rând, noi am avut un acord cu Comisia Europeană pe trei ani, de la un deficit 9,2%, istoric, cel mai mare din Europa, inimaginabil pentru orice Guvern, şi ne-am asumat că până în trei ani ajungem la 3%, într-un an în care accesul la fonduri europene era unul imens, în care închideai un exerciţiu financiar trecut, 2016 – 2020, unde aveai obligaţia să vii cu o finanţare de 15%, aveai exerciţiul financiar actual, care începuse după un an de zile să aibă proiecte mature şi aveai investiţiile din PNRR. (…) Cum poţi să-ţi asumi, în momentul de dezvoltare cel mai important al României, un deficit de 3%? Cu adevărat, ce ne-a zis Comisia şi am respectat şi o să respectăm şi anul acesta – sub nicio formă să nu avem deficit pe consum. (…) Am ajuns cu Comisia la un dialog şi, normal, cu următoarea Comisie o să parafăm acordul să avem pe şapte ani intrarea în deficitul asumat de la Maastricht de 3%, cu 0,74% scădere anual„“, a spus Ciolacu.

Dar, dacă deficitul se va reduce începând cu 2025 într-un ritm de 0,74% din PIB pe an, timp de 7 ani, pentru a ajunge în 2032 la 3%, asta înseamnă vom recupera 5,18% (7 x 0,74%), deci se pleacă de la 8,18%, și nu de la 5%!

Gafa făcută de Ciolacu a fost concurată doar de minciunile enorme spuse de premier. Acesta a pretins, fără să clipească, faptul că PSD a preluat guvernarea în 2022 de la deficitul de 9,2%. În realitate, așa cum ușor se poate constata la o simplă căutare pe Google, România a încheiat anul 2021 – al doilea de pandemie – cu un deficit de numai 6,7%, adică aproximativ la fel cu cel făcut de PSD și PNL în 2023, când nu mai exista nicio circumstanță excepțională, și mult mai mic decât cel pe care-l va face Guvernul Ciolacu în 2024.

- Advertisement -

După primele 5 luni din acest an, deficitul înregistrat de Guvernul PSD-PNL e de de 3,4% din PIB, adică 60,1 miliarde lei, mult mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut, când a fost de 2,3%, iar la finalul anului – de 6,6%.

Acestea nu sunt cifre abstracte. Decontul va veni imediat după alegeri, când PSD și PNL pregătesc deja un TVA crescut la 21% sau chiar 22% (ceea ce va însemna inflație masivă), impozit progresiv pe salarii și majorarea celorlalte taxe, ceea ce înseamnă o criză teribilă și o recesiune extrem de dură.

Acest deficit, care va sărăci drastic populația României, e generat de sistemul clientelar și de structura de putere reprezentată de PSD-PNL, cu o castă de bugetari privilegiați și de așa-ziși oameni de afaceri abonați la contractele preferințiale cu statul. Numai subvențiile pentru pensiile speciale se ridică în 2024 la 15 miliarde de lei (3 miliarde de euro), în timp ce zeci de agenții și structuri-căpușă, create pentru a da sinecuri clientelei politice, produc o pagubă de alte 30 de miliarde de lei (6 miliarde de euro) pe an.

Acestora li se adaugă contractele date firmelor controlate de baronii locali PSD-PNL, care asigură puterea acestora în provinciile sărăcite și depopulate. România are azi, la o populație reală de circa 16-17 milioane de locuitori, peste 1,3 milioane de bugetari, adică un număr aproape dublu față de cel înregistrat în 1989, când țara număra peste 23 de milioane de locuitori și nu existau încă mijloacele online și informatice de azi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a lipsit la dineul oficial organizat la Casa Albă după Summit-ul NATO. Supărat, Iohannis nu s-a dus; el i-a dat invitația lui Ciucă, pe care însă americanii nu l-au primit!

* „E ca la nunta din cartier: primești o invitație, dar pot veni trei familii“. Klaus Iohannis a încălcat grosolan protocolul cărându-l neinvitat la Summit-ul NATO pe lacheul său Ciucă, arată expertul în securitare Claudiu Degeratu

* Șoșoacă, în prima zi la Parlamentul European: nu s-a ridicat la intonarea imnului UE, a țipat că „e plin de Satane” când stătea la coadă la prăjituri, a promis că aduce popa, s-a lăudat că Roberta Metsola „s-a albit” când a văzut-o

Șeful Romarm, numit de PSD, blochează producția de armament pentru Ucraina. Sindicatele acuză sabotaj, Ciolacu știe și tace

* Justiția a decis: „furtul de un miliard de euro din vaccinuri” e o minciună odinară! PSD – condamnat să-i plătească lui Vlad Voiculescu 25.000 de euro daune morale

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -