vineri, octombrie 18, 2024
AcasăLumeaAmericaVIDEO. Donald Trump, împușcat la un miting electoral în Pennsylvania! A scăpat...

VIDEO. Donald Trump, împușcat la un miting electoral în Pennsylvania! A scăpat cu o zgârietură și a discutat deja cu Joe Biden. Atacatorul a fost ucis

-

Candidatul republican la Președinția SUA, Donald Trump, a fost atins de un glonț la un miting electoral pe care-l ținea în localitatea Butler, din statul Pennsylvania (nu departe de New York și de capitala Washington), în cursul serii de sâmbătă, 13 iulie. Rana este una superficială, iar Trump a fost sunat deja de Joe Biden. Președintele în exercițiu al SUA a făcut apel la națiune să rămână unită. După toate aparențele, atacatorul ar fi fost ucis de un membru al serviciului de protecție al lui Tump.

Împușcăturile au izbucnit în timpul mitingului. Martori oculari au relatat după incident că văzuseră un bărbat târându-se pe un acoperiș, cu o armă în mâni. Trump a fost zgâriat, practic, de glonț, care pare să-l fi atins la ureche.

Comportamentul lui Trump a fost însă unul destul de bizar. După ce au izbucnit focurile de armă, fostul președinte a tresărit și și-a dus mâna la ureche, dar a rămas la tribună, spunându-le „așteptați!“ celor 4-5 membri ai serviciului său de protecție, care încercau să-l pună la adăpost. Apoi, el a continuat să strige către audiență, cu pumnul strâns: „Luptă! Luptă! Luptă!“. Oamenii s-au ridicat în picioare și au început să-l aclame în delir.

În acest timp, în schimbul de focuri, atacatorul a fost împușcat mortal, iar alte două persoane au fost grav rănite.

- Advertisement -

Momentul a fost speculat instantaneu de stafful lui Trump și de propaganda trumpistă. Teoriile conspiraționiste au apărut imediat. Un bărbat prezent la miting a povestit că el a informat atât Poliția, cât și serviciul secret că e un bărbat cu o pușcă pe un acoperiș, dar că a fost ignorat.

Secvența, difuzată la BBC News, a fost preluată de Elon Musk (susținător al lui Trump) și a strâns în doar trei ore 490.000 de aprecieri pe X (fosta rețea Twitter).

- Advertisement -

Este foarte probabil ca acest incident nu doar să adâncească falia între cele două tabere formate în interiorul poporului american (trumpiști și anti-trumpiști), dar să-l și ajute pe candidatul republican să crească în sondaje.

Marele beneficiar al evenimentului de sâmbătă seară este însă Rusia, al cărei principal obiectiv este divizarea și atomizarea societăților occidentale.

Joe Biden, președintele în exercițiu al SUA și candidatul democraților pentru un nou mandat la Casa Albă, l-a sunat imediat pe Donald Trump și a stat de vorbă cu acesta, a relatat Agenția France Presse (AFP). Biden s-a declarat foarte mulțumit că Trump este în siguranță și a spus că „nu există loc în America pentru acest tip de violență“.

Biden a făcut apel la americani să fie uniți: „Nu putem permite ca astfel de lucruri să se întâmple! Nu putem fi așa!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cine era asasinul: un ciudat de 20 de ani, înregistrat ca votant republican, dar care-l ura pe Trump!

* FOTO. Glonțul care zboară spre urechea lui Trump, surprins de un fotoreporter de la „New York Times”

Șeful Romarm, numit de PSD, blochează producția de armament pentru Ucraina. Sindicatele acuză sabotaj, Ciolacu știe și tace

* Justiția a decis: „furtul de un miliard de euro din vaccinuri” e o minciună odinară! PSD – condamnat să-i plătească lui Vlad Voiculescu 25.000 de euro daune morale

28 COMENTARII

  1. Trump cel mai probabil va castiga alegerile.
    Doar un miracol mai poate schimba situatia.

    Nu pentru altceva, ci pentru ca mutra atentatorului e suficienta sa basculeze tot centrul. Cam asta cu ultrasii. Nu pot face nimic, doar o tampenie. Ca sunt tampiti e una, dar nici nu se pot abtine.

    Batranul Biden este un om decent. Primul presedinte care s-a opus rusilor dupa foarte multa vreme. Din pacate „consilieri” ca Sullivan si tampenia cu „sa nu-i suparam pe rusi” , l-au epuizat politic pe batran. Nici umbra lui Obama, cel ce nu a schitat un gest cand rusii au ocupat Crimea, nu i-a facut vreun bine.

    Nici daca se retrage din cursa nu cred ca democratii ar mai avea sanse. O retragere ar arata si suspicios.
    In plus democratii au neglijat mult prea mult timp agenda interna. Albii, clasa muncitoare alba au toate motivele sa fie nemultumiti. (Nu ca Trump i-ar ajuta cu ceva).

    Asta inseamna lucrurile facute la timpul lor. Daca democratii il alegeau pe Biden in loc de Obama situatia mondiala ar fi fost cu totul alta. Acum e tarziu si dificil.

    PS
    Dupa cum USR le poate multumi propriilor ultrasi pentru activitate.

    • Orice rău s-ar întâmpla pe lumea asta, securistul de serviciu îl leaga de USR 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

        • Nu bate campii kaghebila. E vorba de raul pe care il fac ultrasii. Plini de prostie si ura, cu o intelegere superficiala si partizana a lucrurilor si dispusi la violenta.
          Ultrasii au speriat mail mult de jumate din votantii USR… e rezultatul „muncii” voastre. Sibtendinta continya.

          • Nu mânca c’at securilă, singurii plini de ură și prostie aici sunteți voi securiștii, tu cu boșo 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

          • … și cine e hoț 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      • partea buna, e ceva timp de cand n-am mai auzit ceva de la ei. Adevarul e ca au trecut niste zile de cand nu m-am uitat pe siteul lor care este destul de interesant. Recomand. Dunn le face un serviciu, aminteste de ei publicului cititor, dar cred ca pot fi extrase sfaturi din ceea ce spune. Fac pariu ca il admira mult pe Nicusor Dan chiar daca ii critica unele decizii. Tind sa fiu de acord ca incalzirea centrala iar tevoaiele ale infofolite sunt o tampenie dar nici nu am habar de o solutie viabila, asta daca nu cumva e lucrare mai veche.

  2. Milioane de voturi de o parte, un glont de cealalta si o sa castige glontul. E penibil! Decent ar fi sa se retraga amandoi si sa lase doi candidati care nu mor in timpul mandatului si pe care nu-i alege lumea pentru un plumb. Respect pentru Biden dar ar trebui sa se retraga. Daca Trump spera ca castiga cu un glont, nu merita respect si nici nu ar fi un bun inceput.

  3. Mai ramin de lamurit niste lucruri. Se pare ca a mai fost un al doilea tragator. Ucigasul a fost eliminat dupa 3 secunde de cind a inceput sa traga, ceea ce insemna ca fusese luat in vizor si se stia de el. Pe urma era inscris la republicani recent dar era cotizant vechi democrat. Probabil ca sa-i compromita pe republicani.
    La asta a dus politica democrata de cancel contra lui Trump. Cam toata presa americana era setata pe construirea urii fata de Trump.

    • E o varianta probabila cu o oarecare probabilitate nenula. Imi place aia cu multiversurile, care da satisfactie tututor, toate ipotezele se intampla doar ca fiecare e in universul ei independent de celelalte universuri posibile. Cate variate atatea universuri. Din gramada dezordonata de informatii fiecare isi scoate universul lui, de obicei cu picioarele nu cu capul, e analogie din rugby. Problema e ca votam in acelasi univers.

  4. Prima problema este ca terorismul de stanga a fost trecut cu vederea timp de 30 de ani. Toti anarhistii, antifa, blocul negru, BLM au fost iertati de fiecare data.
    Teoria a fost ca raul este savarsit de albi conservatori si cu asta s-a incheiat.

    Chiar ultimul atentat din Kansas City, savarsit de 3 persons of color… nimic, mutenie totala. Hate crimes trecute cu vederea pentru ca au fost savarsite de persoane de culoare impotriva unor albi. Chiar impotriva copiilor albi. Sau batranilor. Tatal generalului american HR NcMasters a fost ucis in bataie de un asistent de culoare in centrul rezidential unde era internat.

    Era normal sa se ajunga ca intr-o zi, acest gen de violenta sa devina politica. Si DA, a fost incurajata de presa main stream.

    Toate organizatiile si celule teroriste trebuie haituite iar criminalii teroristi judecati in regim de urgenta. Indiferent de ideologia expusa.

    Problema 2: trebuie impiedicate serviciile rusesti, chinezesti si din Orientul Mijlociu sa-si mai faca de cap prin America si Europa. Este inadmisibil ce fac un prof Mearsheimer sau Thomas Clarence. Toate chestiile dubioase trebuie investigate, iar anchetele trebuie facute publice. Toate persoanele si organizatiile trebuie deconectate de la banii acestor servicii, facut totul public. Sa vedem cine este de fapt in spatele aberatiilor ce ne otravesc existenta si ne macina natiunile.

    • Chiar credeti ca e posibil asa ceva? Eu nu cred. Pentru ca in spate nu e cineva, in spate sunt bani si nu au nici culoare si nici ideologie sau nationalitate. Extremismul este direct proportional si se intretine din partea nevazuta a economiilor, pe care cel mai probabil o slujeste. Daca tai alimentarea cu bani scapi de toate problemele. Este incredibil ca intr-o lume atat de interconectata tehnologia nu reuseste sa ia urma banilor. Banii trebuie urmariti si controlati. Cat efort se depune pentru ca oamenii sa se teama de platile cu cardul..de exemplu.

      • Nu numai ca este posibil. Este si adevarat.
        Banii nu pun totul in miscare, banii sunt doar o unealta, alaturi de foarte multe altele. Iar foarte multi oameni au imunitate de facto. Nu pot fi controlati, nu pot fi acuzati.

        Doar urmariti stirile.

        Cati parlamentari si angajati PE au fost cumparati de Qatarezi? De ce nu si de rusi sau de chinezi? Sau credeti ca un Adrian Severin doar se prefacea ca e uimit cand a fost prins? Eu unul cred ca era cat se poate de sincer. Stia ca toata lumea face la fel, si i se parea nedrept sa o incaseze doar el.

        Scandalul Thomas Clarence. A primit cadou o excursie la Sankt Petersburg.
        Tatal lui Tucker Carlson, primeste bani de la guvernul ungar, prin fundatia sa integistrata la Budapesta. Pentru activitatile fiului.
        Scandalul cu Rod Blagojevich sau cu fundatiile familiei Clinton.
        Dar scandalurile in care a fost implicat Tony Blair, probabil un individ mult mai corupt decat Adrian Nastase. Credeti ca Blair ridica un deget daca nu era bine uns de Mittal?

        Si astea sunt chestii absolut infime care apar in presa, FARA sa fie prea mult dezvoltate. Sau daca cineva incearca sa le dezvolte apar imediat trollii de serviciu sa polueze spatiul.

        Scandalurile sexuale s-au tinut lant. Implicati fiind diversi politicieni, nu neaparat de rang inalt, dar asa numitii movers and shakers. Tot felul de Anne Chapman, dar si chinezoaice. Dame de companie dar si neveste. (Eu m-as uita un pic pe directia d-nei Fritz! Prea multe scandaluri cu neveste chinezoaice dovedite agente. Ia cazul fostului cancelar Schroder).

        Doar inca o chestie. Cine a avut atata putere si mijloace sa interzica practic mentionarea Chinei in declansarea epidemiei Covid? Aproape nimic despre laboratorul chinezesc, dar tot felul de tampenii cu supa de liliac si alte trasnai. China si-a dorit o pandemie iar exporturile lor au crescut extraordinar in pandemie. Dar nimeni nu vrea si nu a vrut sa lucreze la imaginea de ansamblu. Cineva a decretat chestia asta drept fake si a disparut cu totul.

        Inca odata. Nu e numai posibil este si foarte adevarat. Si astea sunt doar asa chestiile usoare, fara sa ajungem la chestii serioase.

    • Mai mult, banii au unit reusit sa amestece stanga cu dreapta, ceva complet nenatural si imposibil, si probabil ca asta a aruncat lumea in extremism. Probabil ca asta e sursa extremismului, nesepararea celor doua, unite, impreuna peste bani, cu bani. Dipolul stanga-dreapta trebuie sa se mentina. Asa cum nu exista planeta sau magnet care sa aiba doar polul sud sau nord asa si lumea nu poate fi unita. Asa cum oscilatia cu o frecventa face ca lumea sa aiba puls stabil.
      Probabil ca extremismul celui de-al doilea razboi mondial a fost cauzat tot de slabirea gulf stream ului politic.

  5. Bani, sex, putere, droguri … sunt mult mai multe lucruri. Nu totul se reduce la bani. Credeti ca Puzzin discuta de bani? El discuta de putere. Ca si Iliescu sau Gorbatchev. Credeti ca il interesau banii? Pe ei ii interesa puterea.

    Chestia stanga-dreapta. Pradatorul induce o atare de confuzie prazii. Asta si cu ciudateniile de partide aparute ca ciupercile dupa ploaie. Fara doctrina, fara un plan de tara, extrem de eterogene dar si infiltrate (!!) si etichetate anapoda.

    Al doilea razboi mondial a fost cauzat (ca si primul) de catre Rusia. Rusia profunda, nelinistita, nemultumita, constienta ca ramane in afara dar nici doritoare sa schimbe ceva.

    WW1 – arma lui Gavrili Princip a fost furnizata prin Ambasada Rusiei la Belgrad, transportata de serviciile secrete sarbesti si Mana Neagra la Sarajevo.

    WW2 – este actul doi al tragediei declansate la Sarajevo. Fara agresivitatea si ororile sovietice nu ar fi existat nici un Hitler. Ceea ce nu vrea lumea sa vada este ca deja Rusia purta un razboi cat se poate de mondial atacand toti vecinii.

    Inainte de Hitler, Rusia a atacat si in unele cazuri chiar ocupat parti din Mongolia, China, Iran. A atacat Polonia, Romania, Turcia, Afganistan. A declansat rebeliuni sangeroase si atentate teroriste in Ungaria, Germania, Romania, Italia, Franta, Spania, Statele Unite. Inainte de Hitler! Cat de global trebuie sa fie un razboi ca sa fie „mondial”?

    In 1938 Rusia avea cea mai mare si mai dotata armata din lume. Cele mai multe tancuri, avioane, piese de artilerie, soldati, cantitati de munitie, camioane. Si cele mai multe erau masate pe granita de Vest!

    Toate aceste lucruri se spun, se stiu, dar toata lumea are un blocaj mental cand vine vorba sa schimbe narativul despre secolul XX.

    Aproos de coruptie. Cate fete foarte tinere i-au bagat rusii in pat, laureatului Nobel si scriitor clasic American, numitul John Steinbeck? Oare cate poze de santaj inca exista? Cati bani a luat Ernest Hemingway pentru toate minciunile ordinare din cartile sale? Alt Nobel, alt kaghebist.

    Inapoi in zilele noastre. Ce-l face pe Mearsheimer sa scrie prostii pro putiniste? Kompromatul sau banii? E clar ca cineva nu e lasat sau nu vrea sa-si faca treaba. Cine l-a facut pe Samuel Huntington sa teoretizeze aberatiile rusesti si sa conchida ce tari trebuie sa fie de drept sub ocupatie ruseasca? Mizeria aia de carte a fost platita cumva. Dar mizeria aia de brosura a lui Fukuyama cum a fost platita? „Intelectuali” si „carti” destinate adormirii constiintelor, crearii de confuzie. Adica pregatirea prazii pentru lovitura de gratie.

    Lucrurile astea se intampla si s-au intamplat.

    Un scurt exemplu de la noi.
    La DIGI24, discutii si vorbe la Prelipceanu. Un prof. dă’ Bucuresti era ingrijorat de cresterea discursului militarist in Romania. Nu era ingrijorat ca rachetele rusesti omoara copii. El era ingrijorat de discursul militarist romanesc! Tare asta, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -