vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsAyatollahul Teodosie: „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit....

Ayatollahul Teodosie: „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit“

-

O femeie care s-a căsătorit nu mai are voie să umble cu capul descoperit, a decretat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, într-o emisiune la care a participat miercuri, la Radio Dobrogea. Afirmația prelatului, cunoscută ca fiind o parte adânc în rădăcinată a tradiției populare mai ales la țară, a stârnit reacții indignate la nivel național, dar Patriarhia, de unde săptămâna trecută a demisionat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, a păstrat tăcerea asupra subiectului.

O femeie căsătorită l-a întrebat pe arhiepiscop ce are de făcut, ținând cont că ea ar vrea să poarte o broboadă pe cap la un eveniment, dar familiei îi este rușine cu ea dacă face asta. ÎPS Teodosie i-a răspuns: „Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap! O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit! Cum să îi fie ruşine (familiei – n. red.)? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”.

Felul categoric în care ÎPS Teodosie s-a exprimat, cum că femeile nu mai au voie să meargă cu capul descoperit pe stradă după ce s-au măritat, a stârnit o furtună în mediul online. Multe femei și bărbați s-au arătat indignați, iar unii și-au reamintit că multe din cutumele împământenite în religia ortodoxă, mai ales în raportarea la femei, seamănă bine cu restricțiile găsite în Islam.

Arhiepiscopul Tomisului nu e la prima ieșire controversată de acest gen. În urmă cu doar trei săptămâni, el a sfătuit o femeie care i se plângea că e abuzată de soț „să-ți duci crucea“, pentru că a primit „taina cununiei“.

- Advertisement -

Până de curând, astfel de ieșiri ale ÎPS Teodosie erau contrate dur de la cel mai înalt nivel al Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt al Preafericitului Daniel, teologul Vasile Bănescu. Acesta din urmă a demisionat însă săptămâna trecută, iar noul purtător de cuvânt, preot Dimitrie Agachi, tace cu brio pe acest subiect.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

10 COMENTARII

  1. BOR promoveaza cretinismul in locul crestinismului. Mai exact, promoveaza tot felul de inventii popesti departe de invataturile lui Isus.
    Si nu stiu cum nu le e rusine sa se intituleze „Înalt Prea Sfințit”sau altfel de titluri pompoase. Adica nu doar „sfintit” ci si „prea sfintit”. Si parca nu era deajuns ci au mai pus si un „inalt”.
    Nesimtitii astia de „inalti ierarhi” asa se prezinta in fata lui Dumnezeu, ca „inalti sfinti” nu ca pacatosi sau umili.
    Le place asa de mult sa se impopotoneze cu aur, titluri, si sa li se pupe mina, incit nici nu se gindesc sa faca vreo reforma in BOR.
    Uite de aia va pierde teren BOR. Pentru ca promoveaza cretinii si cretinismele.
    Oamenii renunta nu la Dumnezeu ci la biserica.

  2. Realitate:
    Scoala acapareaza tot timpul copiilor fara sa-i invete lucruri elementare.
    – sex, nastere, ingrijire copii si batrani
    – gospodarie, spalat, calcat, piata, gradina, bucatarie, pregatiri de toamna
    – igiena personala, igiena alimentara, curatenia in casa
    – alegerea partenerilor pentru sex respectiv intemeierea unei familii
    – despre ereditate
    – despre tulburari de personalitate, comportamente deviante, pradatori, exploatatori, caractere toxice

    Sunt foarte multe alte lucruri despre care copii si tinerii habar nu au. Familia a fost expulzata, scoala/statul nu sunt interesate de aspectele practice ale existentei. Acest spatiu imens a fost lasat pe seama unui grup foarte larg de ticalosi, perversi, nebuni, sadici, incompetenti, schizofrenici, tulburati, prefacuti, mincinosi, irationali, manipulatori. Barbati si femei.

    Sexul, bautura si drogurile capata valente initiatice. E singurul ritual de trecere in societatea moderna.

    Si apoi ne miram ca oameni deranjati rau, ca Bivolaru su Machidon Porcu ajung sa dea sfaturi. Ca lover boys distrug zeci de mii de destine. Traficanti de droguri, prostituate (pardon, creatoare de continut) ocupa fara indurare sufletul, mintea si imaginatia tinerilor. Tocmai a mai fost arestat un locotenent al lui Bivolaru care prostea niste fete tinere ca le salveaza de cancer, deschizandu-le o chackra prin sex anal. Wow, asta a fost stire.

    Problema nu e la Machidon Porcul. Ci ca Machidon Porcul are un imens spatiu, real si virtual, unde sa-si exhibe perversiunea.

    Solutia nu e sa-i spui unui om NEINVATAT, ca trebuie sa indure.
    Pune-l sa-si asume alegerile in deplina cunoastere.
    Pai daca te bate nu te apuca sa faci copil cu el. Daca e scorpie pleaca inainte de copii. Nu impartasiti aceleasi idei, valori, placeri, preocupari, pleaca imediat.

    Pleaca inainte de a crea si mai multe probleme si suferinta pe lume. Casca ochii la alegerile pe care le faci, pentru a nu pasa rezultatul propriilor erori in spatele altora. Tine picioarele stranse, nu de alta da trece Porcul cu jâjăul printre ele. Si nu se cade. Sotii nu trebuie sa indure nimic ci sa se mire ce bucurie ar putea sa-i faca celuilalt.

    Cu oameni intregi la cap si buna judecata Bivolaru si Machidon ar fi fost colegi de celula. Nu guru, nici sfiintia sa. Ci detinut x si detinut y.

    • Foarte adevarat. Problema lui Machidon Porcul e de fapt o problema de sistem a BOR. Asemenea deviati au tribuna si microfon intr-un sistem ca BOR. Si chiar pot promova fiind apreciati ca gindesc la Rusia ca salvatoare a omenirii.

  3. Exact. E cumplt de periculos.

    Asa s-a pierdut Basarabia. Coruptia din biserica si prostia marilor familii boieresti carora li s-a promis pastrarea privilegiilor.

    In pasul doi nu li s-au recunoscut nici titlurile nici mosiile iarvarhiva Moldovei a fost incendiata!

    Apropos, Dodonii sunt familie de pe vremea lui Stefan cel Mare.

    Faptele si dovezile nu ii incurca pe prosti. Ei au credinta ferma…. in ceva. Nu se trezesc nici batuti cu tunurile rusesti.

  4. Cautam etimologia unui cuvant fara legatura cu ce urmeaza si am ajuns la un articol despre numarul apocaliptic, articolul era publicat de scholars la o universitate mare. Nu m-am intrebat niciodata de unde vine, nu ma intereseaza numerologia in care s-au cautat explicatii dar am citit articolul. Cei ce studiasera textele vechi spun ca mai exista o singura referire la acest numar si reprezinta o taxa, sa zicem birul strans pe o perioda, nu imi amintesc detalii din ce tinut erau colectati, dar talantii astia intrau la rege in vistierie prin colecta de taxe. Regele era chiar Solomon, inteleptul si constructorul templului. Suma asta de talanti arata tocmai slabiciunea regelui intelept dar care construise un templu si mai mare pentru el. Pilda, pentru mine a fost ca atunci cand omul construieste pentru marirea lui un templu mai mare decat pentru spirit, e o problema, apocaliptica. Nimic magic, doar intelepciune. Nu ma afurisiti, va rog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -