vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsIohannis a plecat la Summitul NATO de la Washington cu un jet...

Iohannis a plecat la Summitul NATO de la Washington cu un jet de lux și a lăsat pe jos delegația României, blocată pe Otopeni de greva piloților TAROM. Miniștrii au mers, până la urmă, cu o aeronavă militară Spartan

-

Klaus Iohannis, a plecat marți spre Washington, pentru a participa la Summit-ul NATO, cu același turbojet de lux închiriat începând de anul trecut pentru diversele sejururi prin destinații exotice. Interesant este că avionul a plecat direct de la Sibiu, unde locuiește Carmen, nevasta lui Iohannis, și nu de pe Otopeni, cum se procedează în mod normal la vizitele de stat. În plus, șeful statului n-a luat la bordul luxoasei aeronave pe nimeni din delegația României, care a rămas blocată la sol din cauza grevei piloților de la TAROM.

Contul specializat BoardingPass, care este un buletin informativ din aviație, relatează că avionul privat de tip Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg, este preferatul lui Iohannis. L-a mai transportat pe acesta anul trecut în Emiratele Arabe Unite (martie), în periplul prin Africa (Kenya, Tanzania, Insulele Capului Verde, Senegal – luna noiembrie), iar anul acesta în Coreea de Sud (aprilie) și în SUA, la Washington (mai).

Prețul de operare al aeronavei este printre cele mai ridicate din lume. Niciun alt șef de stat ori de guvern din Europa civilizată – nici măcar Papa ori Regina Angliei – nu folosește un asemenea avion de lux. În schimb, acest tip de aeronave e preferat de oligarhi ruși, șeici arabi și diverși dictatori din lumea a treia.

În timp ce președintele român pleca spre SUA de pe aeroportul din Sibiu, ca să-și ia nevasta în drum spre Summitul NATO, delegația țării noastre era rămânea la sol, pe Otopeni, după ce aeronava care trebuia s-o preia și-a anulat plecarea odată cu greva piloților de la TAROM. Printre cei blocați la București se aflau Luminița Odobescu, ministrul de Externe, și Angel Tîlvăr, ministrul Apărării. Până la urmă, aceștia și ceilalți membri ai delegației au fost preluați de o aeronavă militară care i-a dus până la Paris, de unde urmau să-și continue zborul cu o cursă a unei alte companii aeriene decât TAROM.

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis n-a dat niciun interviu nearanjat în cei 10 ani de mandat, iar după ce a trădat promisiunile făcute electoratului care-l votase de două ori și a readus PSD la putere n-a mai avut nicio ieșire autentică în public.

Felul în care se comportă a stârnit stupefacție și antipatii printre liderii europeni și occidentali, aceștia uitându-se uimiți la luxul și pretențiile regale afișate de Iohannis. Și acest comportament a jucat un rol în respingerea pretențiilor românului de a fi ales într-o funcție de conducere la NATO ori Comisia Europeană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

8 COMENTARII

  1. Panarama de nevasta-sa nu are nici-o functie in stat si nu are dreptul sa faca excursii gratis pe banii statului.
    Se foloseste de pile pentru a face excursii gratis. Asta nu e coruptie? Prin alte parti daca beneficiezi personal de ceva minor de 10euro din banii statului e considerat foarte grav. Numai pentru asta si Iohanis ar trebui sa demisioneze. I-a cerut pentru asta demisia vreun partid de opozitie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -