duminică, septembrie 29, 2024
AcasăNewsIohannis, făcut praf de un fost șef al Armatei române. Generalul Dănilă:...

Iohannis, făcut praf de un fost șef al Armatei române. Generalul Dănilă: „Cineva probabil a vrut să fie primit la Casa Albă. S-ar putea să fi negociat pe picior mare. A promis orice”

-

Generalul cu patru stele Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General al Armatei române în perioada 2011-2015, a lansat critici foarte dure la adresa președinte lui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că, în disperarea de a obține o funcție la NATO, a promis orice și a fost dispus la compromisuri majore în numele României. Generalul Dănilă s-a referit la cedarea sistemului Patriot către Ucraina, anunțată săptămâna trecută în CSAT.

Ofițerul spune că decizia nu s-a luat în urma unei solicitări a Ucrainei și nici a unei evaluări făcute de Armata română și de experții autohtoni, ci de către președinte, care a promis acest lucru luna trecută, în vizita de la Casa Albă, sperând că prin acest cadou își va cumpăra postul de secretar general al NATO.

Generalul Dănilă nu pronunță numele lui Iohannis, dar este evident că toată postarea se referă la acesta. Fostul șef al Armatei lasă de înțeles că, după ce n-a primit nimic, Iohannis ar fi vrut să se răzgândească și să nu mai dea sistemul Patriot promis, dar i s-a transmis că „oricum nu le va primi pe cele cumpărate deja“ decât după război.

România a cumpărat 7 sistem Patriot din SUA. Două sunt deja operaționale. Alte două sunt pe cale de a sosi. Ultimele 3 ar urma să ajungă abia în jurul anului 2030, conform calendarului de livrare stabilit în momentul achiziționării.

- Advertisement -

Unul din sistemele care n-au fost încă livrate va fi redirecționat către Ucraina.

Generalul Dănilă arată cât de prost a putut negocia Iohannis, păgubindu-și grav, în final, propria țară. A ajuns să fie abandonat și de Viktor Orban, în ambiția sa de a pune mâna pe un post de șef la NATO ori la Comisia Europeană. În cele din urmă, șeful statului român a dat peste cap degeaba calendarul alegerilor interne din România.

Astă-primăvară, când credea că va obține postul râvnit la NATO – pe care urma să-l ia în primire după summit-ul de la Washington, din iulie –, Iohannis a cerut și obținut de la coaliția PSD-PNL devansarea alegerilor prezidențiale cu aproape trei luni. Calculul era că Iohannis va demisiona din funcția de președinte al României ca să „sară“ în noua poziție de secretar general al NATO. Gestul în sine este unic și lipsit de respect față de propriul popor – niciun șef de stat din UE n-a făcut așa ceva până acum, indiferent de motiv.

- Advertisement -

Dar Iohannis a fost respins și s-a creat astfel o situație bizară și unică: în intervalul septembrie-decembrie, România va avea doi președinți – unul în funcție (Iohannis) și altul ales!

Mai jos, postarea generalului Ștefan Dănilă.

Colac (Ciolac?) peste pupăză, solicitantul devansarii alegerilor și-a anunțat magistrala retragere din cursa în care nu-l recomandase nimeni. Orban îl lăsase în ofsaid și doar sfetnicii credincioși îl încurajau să continue“

„Mi s-a cerut părerea despre deciziile luate (?!) în CSAT, ieri.

Într-unul din foarte rarele CSAT din timpul ultimei domnii s-a luat o singură decizie controversată, cea a donării (?) unui sistem Patriot Ucrainei.

Dacă decizia ar fi urmarea unei evaluări proprii privind amenințările, dacă ar fi rezultatul unei solicitări directe, în plan bilateral din partea Ucrainei, totul ar avea un alt sens.

Povestea ar putea fi un pic mai lungă și mai complicată. Cineva probabil ca a vrut să fie primit la Casa Albă. S-ar putea ca Ambasadorul cu vilă de lux să fi negociat pe picior mare. A promis orice. Orice se cere. S-a cerut Patriot. Vizitatorul a crezut ca va primi «binecuvântarea», dacă va pune pe masă așa ceva. I s-a spus «Nu»!

A vrut să nu mai dea ce a promis, pentru ca nu a primit ce spera. Atunci Marele Șef i-a spus ca oricum nu le va primi pe cele cumpărate deja. Poate după război.

După așa o victorie, era nevoie de un CSAT ca să ascundă tot după documente secrete și rapoarte de specialitate.

Colac (Ciolac?) peste pupăză, solicitantul devansarii alegerilor și-a anunțat magistrala retragere din cursa în care nu-l recomandase nimeni. Orban îl lăsase în ofsaid și doar sfetnicii credincioși (la fel cu cei ai lui Ceaușescu) îl încurajau să continue.

În mărinimia sa, pentru binele Alianței, își anunță magistrala retragere și pleacă din nou în vacanță, cu «un mandat clar» pentru summitul de la Washington, în condițiile în care Declarația finală și toate celelalte documente au fost deja negociate, fără ca România să aibă un titular pe funcția de șef al Reprezentanței Militare la NATO.

Suntem deja obișnuiți cu astfel de «succese», mai grav mi se pare ca există riscul de a fi continuate de către cei care acum au contribuit major la ultimele.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

16 COMENTARII

  1. Așa arată un bărbat slăbănog, în astfel de redit sa mișcat de-a lungul vieții lui și va continua în aceași linie.
    Mergem mai departe 🙂
    🇪🇺👍🏻

  2. Bineinteles ca e o mizerie insa e o mizerie ce se practica. Se tranzactioneaza tari si zone de influenta peste capul celor tranzactionati. Aduceti-va aminte de Yalta, Malta etc. Pina si soarta Ucrainei se joaca in alte parti decit in Ucraina. Nu e lasata sa piarda tot dar nici nu e ajutata sa cistige. E convenabil pentru „ei” ca Rusia sa cistige ceva ca sa nu fie umilita, dar nu toata Ucraina. Coruptul Mark Rutte, ce a pastorit in tara lui o mafie mai mare ca in Romania, a promis pur si simplu mai mult. Numai ca au venit la el sa ceara, nu a mers el sa se milogeasca. Mai exact e vorba de masinile ce fabrica microprocesoare ce se fabrica doar in Olanda. Iar Mark Rutte a promis ca nu le vinde Chinei, contra unui post gras.
    Iohannis a vazut cum se face si a vrut sa se bage si el in joc, insa nu te poti baga in politica mare internationala cind esti in pantaloni scurti.

  3. Lipsa de integritate atinge niveluri despre care nu se stia ca exista.

    Tema: injurati-l pe Iohannis
    Articole:
    – Iohannis tergiverseaza si nu vrea sa dea un Patriot
    – Iohannis la pace cu rusii, schimbare de dorectie
    – Iohannis a dat Patriotul, un nenorocit
    – Iohannis carpa lui Biden
    – Iohannis pacalit de toata lumea

    Concluzie
    Iohannis este doar un om cinstit, face si el ce poate. Orice ar face tot va fi injurat de propaganda ruseasca si diversii tembeli utili.

    Eleganta masculina si inteligenta abstracta (a terminat fizica, nu jurnalism, ce naiba), un IQ probabil peste 140 bine de tot. Adversity Quotient foarte ridicat deasemenea. Toate astea au starnit invidiile si rautatile tuturor pocitaniilor si cinicilor fanarioti.

    Iohannis a facut un lucru bun pentru Ukraina si pentru Romania si merita respectul romanilor pentru cum a condus in acesti 10 ani foarte grei.

    Un presedinte mare pentru o societate degenerata. Multumiri si respect presedintelui Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -