Cel mai fortificat buncăr al sceleratului Vladimir Putin se află chiar la Moscova, sub Kremlin, la o adâncime de aproximativ 200-300 de metri, unde se țin ședințe în regim restrâns legate de „operațiunea militară specială” din Ucraina. Începută în anii ’50, construcția a fost îmbunătățită constant și semnificativ de-a lungul fiecărui deceniu.
Al doilea adăpost nuclear în care se refugiază dictatorul rus atunci când se găsește la Moscova e situat lângă Universitatea de Stat „Mihail Lomonosov”.
Ambele buncăre pot găzdui până la 10.000 de oameni. Distanța între ele, la suprafață, variază în funcție de două rute: cea mai scurtă este de 9,5 kilometri, iar cea mai lungă – de 13 kilometri.
Dezvăluirile au apărut pe site-ul postului de radio Novosti Vremia. Pe baza informațiilor dintr-un raport publicat în 1991 de Departamentul de Apărare al SUA – „Forțele militare în tranziție” – reiese că ambele buncăre sunt interconectate printr-un sistem de cale ferată subterană guvernamentală secretă.
„Calea ferată secretă a Guvernului are mai multe ramuri care pot duce la alte adăposturi speciale, precum și la terminalul VIP al aeroportului Vnukovo”
Infrastructura este cât se poate de extinsă, cu un grad de protecție extrem de ridicat, dat fiind faptul că acolo s-ar ascunde conducerea militară și politică de vârf a Federației Ruse în timpul unui conflict nuclear.
Site-ul Novosti Vremia: „Departamentul american al Apărării estimează că ar putea intra până la 10.000 de oameni în astfel de buncăre. Se presupune că aprovizionarea cu alimente, apă, medicamente și funcționarea autonomă a sistemelor de susținere a vieții va dura câteva luni după un posibil atac nuclear. Pentagonul citează o diagramă a presupusului transport special suprapus pe o hartă a Moscovei. Astfel, potrivit Departamentului de Apărare al SUA, calea ferată subterană secretă a Guvernului, care a primit ulterior numele de cod Metro-2, are mai multe ramuri care pot duce la alte adăposturi speciale, precum și la terminalul VIP al aeroportului Vnukovo”.
Se mai precizează că, după prăbușirea Uniunii Sovietice, foști oficiali guvernamentali au confirmat indirect în cadrul unor interviuri prezența la Moscova a „unui transport subteran secret care face legătura între buncărele guvernamentale de lângă Moscova”.
„Putin are o cameră specială, protejată la maximum, inclusiv cu ajutorul filtrelor pentru purificarea biologică a aerului, pentru a evita o posibilă infectare”
Al treilea buncăr de mare însemnătate pentru camarila putinistă s-ar fi construit pe teritoriul reședinței de stat Novo-Ogariovo din regiunea Moscova. Putin ar fi locuit adesea aici în cei 22 de ani de domnie de până acum, inclusiv pe perioada critică a pandemiei de coronavirus.
Novosti Vremia: „Din acel moment, dictatorul rus apare rareori în public în persoană, iar întâlnirile cu subalternii au început să aibă loc în principal prin link video. Aici, Putin și-a înregistrat majoritatea mesajelor video și a avut câteva întâlniri personale cu subalternii din martie 2020 până în februarie 2022”.
Ilia Ponomarev, politician de opoziție și fost deputat în Duma de Stat a Federației Ruse, refugiat în Ucraina, a întărit ideea că „Putin a stat în buncărul său pe tot parcursul pandemiei, la casa lui din Novo-Ogariovo, și a comunicat cu un cerc extrem de limitat de oameni”.
Și profesorul universitar Valeri Solovei declarase că, la reședința sa din regiunea Moscova, Putin are „o cameră specială, protejată la maximum, inclusiv cu ajutorul filtrelor pentru purificarea biologică a aerului, pentru a evita o posibilă infectare”.
[…] în anii ’50, construcția a fost îmbunătățită constant și semnificativ, de-a lungul fiecărui […]