marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsPF Daniel nu mai suportă delirul ÎPS Teodosie. I-a refuzat cererea de...

PF Daniel nu mai suportă delirul ÎPS Teodosie. I-a refuzat cererea de a fi făcut mitropolit: „Duh de indisciplină și de răzvrătire. Ambiții personale”

-

Prea Fericitul (PF) Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a refuzat cererea Înalt Prea Sfințitului (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de a fi avansat la rangul de mitropolit, arată G4Media.ro. Solicitarea i-a fost respinsă în aprilie, BOR arătând în motivare că ÎPS Teodosie a apucat pe căi greșite.

Potrivit documentului citat de G4Media, conducerea BOR a răspuns în termeni duri, luna trecută, solicitării lui ÎPS Teodosie ca Arhiepiscopia Tomisului să fie înaintată la rang de mitropolie – și, implicit, Teodosie să fie făcut mitropolit.

Conspiraționistului din fruntea Arhiepiscopiei Tomisului i s-a atras atenția că vrea acest lucru din “ambiție personală”, fără să fie întrunite toate condițiile.

“Solicitarea transmisă la Patriarhia Română de către Arhiepiscopia Tomisului este insuficient argumentată, deoarece ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său“.

- Advertisement -

Haosul propagat de ÎPS Teodosie în societate se regăsește și în propria Arhiepiscopie, unde sunt încălcate normele, regulamentele și hotărârile Sfântului Sinod

Mai mult decât atât, descoperim că atitudinea sfidătoare, haotică și anarhistă pe care ÎPS Teodosie o are față de societate și față de legile din România se regăsește și în comportamentul din interiorul Bisericii!

În scrisoarea de răspuns a Preafericitului Daniel, acesta acuză: “Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc“.

BOR acuză că Teodosie acoperă teze plagiate, nereguli la cursuri, probleme de ordin economic, administrativ și de disciplină canonică la Arhiepiscopia Tomisului

Conducerea BOR, reținută și discretă în public, este în realitate la fel de nemulțumită și deranjată de conspiraționismul și anarhismul lui ÎPS Teodosie din timpul pandemiei. Capului Arhiepiscopiei Tomisului i se reproșează dur că a adus prejudicii imaginii BOR, că a creat discuții inutile în spațiul public, că a fost provocator, lipsit de tact.

- Advertisement -

Actele sale „au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

Dezastrul din arhiepiscopia lui Teodosie e total. Aflăm că acesta acoperă teze plagiate, profesori care predau la discipline în care nu sunt specializați, iar Arhiepiscopia „are probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională”. Toate acestea au fost deja discutate în Sfântul Sinod al BOR în 25 februarie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rechizitoriu DNA: Dragnea a promis că România va cumpăra armament de 3,5 miliarde de dolari pe an, timp de 4 ani, dacă SUA îl lasă să încalece țara. Comisionul lui Burci: 25-51 de milioane de dolari

* Tăriceanu și-a angajat ca avocați doi foști „siniștri ai Justiției”: condamnatul Tudor Chiuariu și coruptofilul Tudorel Toader – oamenii pușcăriașului Relu Fenechiu

* Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

* VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

* VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Șeful Agenției Ariilor Protejate Bihor, prins la braconaj! Fusese numit pe furiș și fără concurs de Guvernul Dăncilă, deși era deja condamnat pentru furt silvic pe când era pădurar

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

* „O să vă omorâm pe toți!“ Talibanii amenință că-i vor ucide pe cei 300.000 de afgani care au lucrat cu NATO

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. In nebunia lui tov Mache a atras atentia asupra problemelor crestinesti. Daniil in intelepciunea sa il mustra usurel.
  Problemele crestinesti insa raman.
  1. Pedofilie si violuri homosexuale
  2. Lacomie si hoteala
  3. Turnatoriile jegoase
  4. Departarea de sufletul poporului roman si de nevoile reale ale acestuia
  5. Acoperirea mizeriilor de toate felurile existente in biserica
  6. Apropierea de Rusia
  7. Grecizarea ridicola a cultului; aducerea de consilierii greci
  8. Implicarea in campanii electorale alaturi de tot felul de scursuri sociale si capetenii de talhari
  9. Minciuna nesimtita si irationalitatea
  10. Bisnitareala odioasa – pe sume mici si pe sume mari; totul este de vanzare – de la posturi la lumanari si cartonase colorate (chestii sinistru de urate, in timp ce atelierele de pictura au fost inchise)

  Mache s-a facut vinovat ca a atras atentia asupra bisericii, de asta e suparat pefeul. Nu s-a suparat de scabrosul popa de la Videle de exemplu.

  • D-le, apreciez foarte mult comentariile dvs.
   Aici lucrurile sant mult mai complicate.
   Iesirea PF este o atentionare, pozitia BOR despre niste derapaje.
   In aceasta saptamana liderii AUR din R.Moldova au avut o intalnire cu reprezentantii Mitropoliei Basarabiei.
   Incearca si acolo sa faca exact ce au facut in Romania.
   Daca intri pe site-ul Timpul.md, un ziar respectabil, o sa vedeti ca din primele 16 articole, noua sant despre ce bun si frumos este AUR.
   Daca iei nr de voturi obtinut de AUR o sa vezi ca ei nu intrau in Parlament fara R.Moldova si moldovenii din diaspora.
   In campania electorala AUR a avut o sustinere din partea mass-media moldova ce nu am vazut niciodata.
   Dupa fiecare articol erau clipuri electorale AUR.
   Oare de unde vin banii acestia?

 2. Neclar dacă reapare sau nu o Mitropolie a Tomisului.
  „Arhiepiscopia Tomisului este astăzi cea mai veche organizare creștină de pe teritoriul Romaniei, fiind întemeiată însuși de apostolii lui Hristos, Andrei si Filip… Intre secolele IV-VII regiunea dintre Dunăre si Mare a fost organizata ca Mitropolie”. (Wiki)

  • Se pare ca BOR nu face distinctie intre persoana lui Mache si Tomis. De parca Tomisul ar fi proprietatea personala a lui Mache. Adica nu primeste Mache, nu primeste nici Tomisul. Pentru tot ce a facut Mache acolo trebuia destituit si trimis la manastire sa se pocaiasca iar Tomisul sa primeasca ceea ce merita. Doar a nu fie avansat mitropolit e prea putin.

 3. Dom’leee…, NU zice nimeni că nu s-ar putea face o Mitropolie-Ortodoxă în județul Constanța sau, poate, în întreaga Dobroge-românească, dar… NU atâta timp cât este jupân aici acest… DRAc-în-SUTANĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -