5 zile în plus cu Dăncilă. Guvernul Orban va fi votat luni. Planul PNL, ca miercuri să aibă loc învestitura, blocat de conducerea Parlamentului

4
1767

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, luni, prin consens, ca audierea miniștrilor să aibă loc marți și miercuri, iar votul pentru învestirea Guvernului Orban să fie dat în plenul reunit de luni, 4 noiembrie, au declarat surse parlamentare.

Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu, președintele Senatului, a anunțat că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, urmând ca votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00.

„Prin consens s-a adoptat ca pentru candidații la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marți și miercuri, de dimineață de la 9:00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc ședințele reunite ale camerelor Parlamentului pentru învestitura Guvernului”, a afirmat Teodor Meleșcanu, după ședința de luni a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„A fost o zi foarte fructuoasă”

Șeful Senatului a mai spus că intervențiile delegațiilor și prezentarea programului de guvernare vor fi făcute, timp de 10 secunde pentru fiecare parlamentar.

„S-a convenit de asemenea ca timpul de prezentare al programului de guvernare și a intervențiilor delegațiilor să fie, potrivit cutumei noastre, de 10 secunde pentru fiecare parlamentar. Vreau să spun că a fost prezent, cu această ocazie, și prim-ministrul desemnat, domnul Orban, care a prezentat lista Guvernului și programul Guvernului. S-a luat notă de ele de către Birourile permanente reunite. Așa că a fost o zi foarte fructuoasă”, a explicat Meleșcanu.

Întrebat de ce a fost respins calendarul propus de PNL, Teodor Meleșcanu a precizat că nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program.

„Nu a fost o variantă a liberalilor. Nimeni nu a insistat pentru miercuri. Nu a întrunit numărul de voturi necesar și atunci s-a trecut la negocieri, prin intermediul liderilor politici, care au ajuns la o concluzie care a fost adoptată de toată lumea, în unanimitate”, a conchis Meleșcanu, potrivit Mediafax.

PNL propusese ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură. Prin votul de azi din Birourile Permanente reunite, Guvernul Dăncilă va mai avea 5 zile în plus de viaţă.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunțat Viorica Dăncilă, care speră prin astfel de gest să împiedice instalarea Guvernului Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănaşu şi Dăncilă, pe primele două locuri în topul căutărilor pe Google dintre candidaţii la Preşedinţia României

* „La Mulţi Ani, Liviule!” Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, i-a urat lui Dragnea de pe scările DNA

* The Guardian: BREXIT, chiar mai devreme! Marea Britanie va putea părăsi UE înainte de 31 ianuarie 2020. Discuţii Macron-Boris Johnson

* VIDEO. Avertismentul lui Orban: „Dacă Guvernul nu trece din prima, s-ar putea ca a doua oară să nu-l mai voteze PNL, ca să ajungem la anticipate!”

* ”Și-a detonat vesta, omorându-se pe el și cei trei copii”. Cum a anunţat Trump uciderea celui mai căutat terorist

* Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume: 1,73 milioane de euro pentru „Sfântul Graal” scoţian din 1926

* Profesorul român din SUA, care a ajutat la câştigarea premiului Nobel pentru Medicină pe 2019, despre ce desparte Harvard de şcoala românească

* Sagrada Familia şi iadul Europei. Cum a ajuns Barcelona din paradisul turismului un pol al infernului pe continent

* Arafat, ca Dumnezeu. Sau ca Allah

* Adio, boli? Descoperirea miraculoasă a unui chimist din California, care poate „rescrie” ADN-ul uman cu o precizie fără precedent

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

VIDEO. Scene nord-coreene. „Ziaristul” care-i declară iubire veșnică Vioricăi Dăncilă a fost activist PCR și e omul lui Govor-PSD

Planul ticălos al PSD de a bloca învestirea Guvernului Orban. Dăncilă vrea vot în Parlament cu trei zile înainte de prezidențiale

4 COMENTARII

  1. Siii… LIBERALII (Iohannis si Orban, in… primul rand !) AU (CAM)… „LALAIT-O” PREA (!) MULT (de peee… 10 octombrie, cand s-a votat „motiunea-de-cenzura” impotriva Guvernului – P.S.D.), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!!!!

  2. Mafiotii trag de timp pentru ca intotdeauna se mai poate intampla ceva! Sunt experti, doar au condus 30 ani numai prin tertipuri si manipulari! Pe melescanu vad ca numai disparitita naturala il mai poate scoate de la butoane!

  3. „NU-DE-FLORILE-MARULUI(-PADUREȚ)” au tinut, MORTIIIIȘ (!), NEMERNICII de pesedisti saaa… „O-LUNGEASCA” la Palatul Victoria: în această SĂPTĂMÂNĂ (până lunea viitoare !) MUUUULTE MĂGĂRII vor (MAI !) comite DERBEDEII ăștia !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here