2-0 pentru Iohannis: nici Mircea Drăghici, trezorierul șmenar al PSD, nu va fi ministru!

1
6111
Liviu Dragnea și Mircea Drăghici. Președintele și trezorierul. Banii sunt la ei...

După Lia Olguța Voiculescu, și Mircea Drăghici a anunțat că își retrage candidatura pentru Ministerul Transporturilor, din cauza refuzului lui Klaus Iohannis de a-l numi ministru. Drăghici este trezorierul PSD, poziție din care, în complicitate cu Liviu Dragnea, a deturnat sume uriașe spre propria bunăstare.

Propus de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor, Mircea Drăghici a înțeles că nu va fi numit niciodată de președintele Iohannis. El se afla în aceeași situație ca și Lia Olguța Vasilescu, refuzată de șeful statului și la Ministerul Transporturilor, și la cel al Dezvoltării.

Drăghici este unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, care i-a dat pe mână uriașul buget al PSD. Numai de la statul român, partidul încasează anual aproape 50 de milioane de euro.

Mircea Drăghici are și ceva probleme penale. Lăcomia l-a adus în atenția procurorilor, care au anunțat pe 28 noiembrie 2018 că îl cercetează penal pe Drăghici, după dezvăluirile din „Newsweek România”, preluate de majoritatea presei române. Ziariștii au arătat că o bună parte din banii primiți de PSD drept subvenție de la stat au ajuns să susțină familiei Drăghici. Trezorierul a deturnat spre propriul confort aproape un milion de euro, astfel:

  • 1,8 milioane de lei (aproape 400.000 de euro), sub formă de publicitate, pentru firma soției sale, cercetată de DNA;
  • 188.000 de euro pe mașini de lux folosite exclusiv de soții Mircea și Georgiana Drăghici;
  • 380.000 de euro pentru închirierea unei vile în Pipera.

Anunțul lui Mircea Drăghici privind retragerea candidaturii, publicat pe Facebook, este o mostră de demagogie găunoasă. Deputatul PSD vorbește de „viziune”, „muncă”, „perseverență”, „sacrificii”, „performanță”, „responsabilitate”, „strategie coerentă”. Și ne amintește că el se află „în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”! Nicio miză personală, mai puțin cele trei Mercedes-uri, vila din Pipera și banii de la televiziunea nevestei, toate acestea din banii poporului român, via PSD!

Comunicatul lui Mircea Drăghici (pe Facebook)

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”.

CITIȚI ȘI:

Opoziția a mărit alocațiile copiilor. PSD a luptat să le blocheze, iar acum se laudă că el le-a mărit!

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Ce umilință pentru Tudorel! A primit scrisoare de la Bruxelles, în care sunt lăudate calitățile Codruței Kovesi, inclusiv „rezistența la stres”!

N-o pot opri! Kovesi a ajuns la aeroport şi îşi ia zborul spre postul de procuror-şef al Europei

COMUNICAT: Acuzații penibile ale „Secției lui Tudorel”. I se caută nod în papură Codruței Kovesi

Ce ţară-i aia în care procurorii anchetează procurori la comanda unui inculpat fugar?

1 COMENTARIU

  1. Ba e 5-0 pt johannis. Prin ceea ce au facut usr si pnl pentru dublarea alocatiilor copiiilor. Asta e lovitura cu tesla-n bile pt dragnea! Sa-si imprastie bugetul tarii adminstrat de psd pe alocatii pt copii din vointa useristilor si liberalilor. Apoi,acestia ii vor sari in cap ca guvernat prost.Asta inseamna sa fii prost.Dragnea mai scapa de pensionari pe cale naturala dar copiii apar de la o luna la alta si cheltuielile pt alocatii o sa bage psd in criza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here