Cea mai sângeroasă zi de la începutul războiului: 1.090 de ruși lichidați. General american: „Cea mai grea zi din viața mea a fost când am pierdut 6 oameni. Nu înțeleg cum comandanții ruși nici nu clipesc”

0
1425
Artileria ucraineană toacă valurile umane aruncate de ruși în partea de est a frontului din Ucraina

Ziua de sâmbătă, 11 martie 2023, a fost cea mai sângeroasă de la începutul războiului și până acum: 1.090 de militari ruși au fost uciși, conform Statului Major al Armatei ucrainene. Cifra în sine e de-a dreptul șocantă, în condițiile în care oricum rușii pierd în medie peste 700 de oameni pe zi de săptămâni bune.

Generalul american Mark Hertling, fost comandant al forțelor SUA din Europa (2011-2012) și participant la bătăliile din Irak în perioada 2007-2008 la comanda Diviziei 1 Blindate, spune că pur și simplu este puterea lui de a înțelege cum ofițerii ruși nici măcar nu clipesc în fața asemenea pierderi colosale.

Pe contul său de Twitter, generalul Hertling a comentat, referindu-se la știrea despre bilanțul zilei de sâmbătă: „Cea mai grea zi din viața mea în armată a fost ziua în care am pierdut 6 soldați. Nu pot să înțeleg acest tip de pierderi (1.060 de oameni într-o zi – n. red.) și cum comandanții ruși nici măcar nu clipesc să trimită mai mulți“.

Dimensiunile măcelului sunt ilustrate de jurnalul unui ofițer rus capturat lângă Vuhledar de ucraineni. În paginile caietului este notat că, pe 1 martie, un detașament de 100 de oameni a primit ordin să ia cu asalt orașul. În tranșee au revenit doar 16. Pe 5 martie s-a încercat un nou atac, dar s-au întors doar 3 militari.

Un alt general în retragere, australianul Mick Ryan, comentează ultimele rapoarte și evoluții de pe front, privind pierderile foarte mari suferite de armata lui Putin: „Până în prezent, campania lor pare să aibă o anumită unitate operațională (în est), dar a existat puțină imaginație – sau surpriză – generată de forțele rusești. Acestea aplică forța brută, dar câștigurile au fost marginale și pierderile lor grele (în special pe frontul rusesc din est)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un mercenar rus a fost blocat în aeroportul din Chișinău exact ca George Simion cu 9 luni în urmă! Ambii aveau misiunea de a destabiliza Moldova

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.