Ziaristul Liviu Iolu, soțul Sandei Nicola, este candidatul PLUS la Primăria Iași. USR contraatacă prin deputata Cosette Chichirău

3
2090
Liviu Iolu - Cosette Chichirău

A fost un weekend agitat în Alianța USR-PLUS, în privința bătăliei pentru Primăria Iași. Sâmbătă a fost anunțat candidatul PLUS, duminică și-a făcut cunoscute intențiile reprezentanta USR. Dintre Liviu Iolu și Cosette Chichirău va fi desemnat candidatul Alianței USR-PLUS pentru funcția de primar al Iașiului.

Sâmbătă, 18 ianuarie. Fostul jurnalist Liviu Iolu a fost desemnat candidatul PLUS la Primăria Iaşi, în timp ce profesorul Daniel Şandru a devenit candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Iaşi. Ambii au lucrat cu Dacian Cioloş în anul 2016, în guvernul condus de actualul lider PLUS.

Liviu Iolu (38 de ani) a fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş în anul 2016. El este soțul uneia dintre vedetele postului de televiziune Digi 24, Sanda Nicola.

Iolu a fost un ziarist foarte bun la săptămânalul ieșean „Opinia”, apoi la cotidianele centrale „Evenimentul zilei” și „Adevărul”.

La lansarea candidaturii sale, Iolu a spus că Alianţa USR-PLUS are la Iaşi una din cele mai puternice organizaţii din ţară. Iolu l-a criticat pe actualul edil, Mihai Chirica, despre care afirmă că nu are viziune, ci se ocupă doar de gospodărirea oraşului.

„Iaşiul gâfâie în acest moment. Oraşul trebuie să-şi găsească identitatea de capitală regională. E nevoie de un suflu nou”, a spus Liviu Iolu.

Liviu Iolu, Sanda Nicola și fetița lor
Daniel Șandru

Daniel Șandru, candidatul PLUS pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, este profesor la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, instituție de învățământ privată. El a fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, în cadrul căruia a condus Departamentul „Centenar”.

Şandru a spus că vrea să imprime alt stil administrativ la Iaşi. „Trebuie eliminat «principiul căciulismului», pe care liderii politici locali îl folosesc când se duc la Bucureşti, la şeful lor de partid sau la guvern”, a adăugat Daniel Șandru.

Din 1997, acesta a lucrat în echipa lui Daniel Chirica, la Primăria Iași, conducând – de asemenea – un Departament „Centenar”. După ce și-a dat demisia din Guvern, pe fondul protestelor anticorupție din Piața Victoriei, Șandru a fost recuperat de Chirica pentru a face la Iași ceea ce n-a aucat să finalizeze la nivel național.

Duminică, 19 ianuarie, deputata Cosette Chichirău, liderul filialei ieşene a USR, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va candida la Primăria Iaşi. Chichirău a spus că a fost desemnată de filiala partidului pentru alegerile interne din cadrul Alianţei USR-PLUS.

Cosette Chichirău (42 de ani) îl va înfrunta în competiţia internă din USR-PLUS pe ex-jurnalistul Liviu Iolu, candidatul PLUS la primăria ieşeană.

Candidatul comun al Alianţei USR-PLUS la primărie va fi stabilit în jurul datei de 15 februarie, a anunţat sâmbătă, la Iaşi, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Cosette Chichirău: „Eu, personal, îmi propun să fiu viitorul primar al Iaşiului. Pentru municipiu, priorităţile sunt cele pe care cetăţenii ni le spun. Avem nevoie să reducem poluarea, să reducem haosul urban. Nu avem nici până acum un Plan Urbanistic General aprobat. Vrem să avem un oraş în care să ne simţim în siguranţă, pentru că Poliţia locală este acolo unde trebuie să fie, şi nu doar pe statele de plată. Vrem să facem investiţii în educaţie. Trebuie să facem investiţii atât la nivel universitar şi institute de cercetare, cât şi în şcoli şi grădiniţe, lucru care nu s-a întâmplat, pentru că primarul actual este mai mult un fel de director de salubritate. (…) Probabil că oamenii care au fost până acum în administraţie au fost mai interesaţi de amante şi vile decât de interesele cetăţenilor”.

Anul trecut, Cosette Chichirău a fost (fără succes) contracandidata lui Dan Barna la șefia USR

„Avem nevoie de un primar real, care să se ocupe de proiectele mari ale Iaşiului, să îl reprezinte la nivel naţional şi internaţional şi, bineînţeles, să lucreze cu o echipă puternică formată atât din consilieri, cât şi cu experţi. Avem proiecte pentru mobilitatea urbană şi, bineînţeles, pentru infrastructura mare. Nu s-a mişcat încă nimic. O temă centrală a campaniei va fi digitalizarea. USR va propune la nivel de Consiliu Judeţean înfiinţarea a două noi comisii: una pentru digitalizare şi una pentru fonduri europene. Ştim că acestea sunt deja abordate la nivelul altor comisii. Sunt nouă comisii la nivelul Consiliului judeţean. Din păcate, aceste subiecte de importanţă capitală nu sunt tratate suficient de bine. Absorbţia de fonduri europene este foarte slabă atât la nivel de municipiu, cât şi la nivel de judeţ. Judeţe precum Dolj ne întrec”, a completat liderul USR Iaşi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

Gâdea a forțat-o pe Cristina Țopescu să plece de la Antena 3 pentru că era „haștagistă”! Acum o plânge cu lacrimi de crocodil

3 COMENTARII

  1. Observ ca a fi sotul Sandei Nicola este un atribut si o recomandare care te poate plasa tn cursa pentru functii inalte ln administratie.
    Cum sa procedam ca sa ne plasam la egalitate cu dl.Iolu din acest punct de vedere?

  2. E greu de explicat de ce aceasta concurenta mediatizata intre candidatii sustinuti de USR si cei ai PLUS!
    De ce nu hotarasc in intimitaatea aliantei lor si nu scot doar rezultatul, daca vor sa aiba candidati comuni!
    Pare ca PLUS e cel care da tonul, ca vrea sa-si evidentieze candidatii. Nu au facut o asemenea publicitate concurentei pentru locuri pe lista europarlamentarelor, cand USR a fost foarte ospitalier.
    Nu stiu de ce, dar ce face PLUS are iz de intimidare a partenerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here