VIDEO. Noua metodă a lui Putin: își trimite opozanții să facă armata la Polul Nord!

1
1008
Ruslan Șavedinov la un protest anti-Putin

Regimul dictatorial al lui Vladimir Putin a găsit o nouă metodă de a-i anihila pe cei mai activi contestatari ai săi: dacă sunt tineri și n-au făcut armata, îi deportează în nordul înghețat al Rusiei, să-și satisfacă stagiul militar!

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a acuzat miercuri autorităţile ruse că „l-au răpit” pe unul dintre colaboratorii săi, arestat după o percheziţie şi trimis imediat în zona arctică pentru a-şi efectua stagiul militar, informează Agenția France Presse (AFP).

„Ei au spart uşa lui Ruslan Şavedinov, l-au răpit, l-au urcat imediat într-un avion şi l-au trimis undeva în Arhanghelsk, unde este transportat într-un convoi plin de poliţişti”, a scris marţi Navalnîi pe Twitter. Mesajul său a fost însoțit de o înregistrare video în care se poate vedea cum un tânăr urcă într-un furgon, noaptea, într-un peisaj înzăpezit, însoţit de oameni în uniformă.

VIDEO: Momentul „răpirii” lui Șavedinov

Ruslan Şavedinov (23 de ani) este un colaborator al organizaţiei lui Aleksei Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, declarat de regim, în acest an, „agent al străinătăţii” şi devenit ţintă a unei anchete pentru „spălare de bani”.

Potrivit lui Navalnîi, tânărul a fost trimis la baza militară de pe insula Novaia Zemlea (Pământul Nou), arhipelag rus din Oceanul Arctic. „El este deţinut în mod ilegal. Un adevărat prizonier politic sau chiar un exilat”, a denunţat Navalnîi miercuri, pe blogul său.

Serviciul militar este obligatoriu în Rusia pentru bărbaţii mai tineri de 27 de ani, pe durata unui an, chiar dacă o parte semnificativă din populaţie se sustrage prin diverse mijloace.

Un purtător de cuvânt al Comisariatului militar de la Moscova, Maksim Loktev, a declarat pentru agenţia TASS că Ruslan Şavedinov „s-a sustras multă vreme” serviciului militar, astfel că înregimentarea lui expres s-a făcut „conform legii”.

„Serviciul militar s-a transformat pur şi simplu într-un mecanism carceral, asemănător unei forme de detenţie”, a denunţat marţi Navalnîi.

Fondul de luptă împotriva corupţiei se află la originea mai multor anchete ce denunţă modul de viaţă luxos al camarilei lui Vladimir Putin, precum și infracțiunile comise de conducătorii Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Obscenitatea unui dictator. Putin: Polonia a fost „complice” cu Hitler; ambasadorul ei în Germania – un „porc antisemit”

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

1 COMENTARIU

  1. ‘Fondul de luptă împotriva corupției’ (😆😂😅) în Rusia este condus de tătukul corupților din această țară, de criminalul malefic, de stafia bolșevikă, de teroristul roșu nr 1, respectiv de hidosul KGB’ist Putin💩 sprijinit de klanul lui de rakeți ! 👹👺👿💀😱

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here