A murit regizorul Dan Puican, primul soț al Stelei Popescu. Se afla la Sâmbăta de Sus pentru Sărbătoarea de Sfânta Marie

1
1976
Dan Puican

Doliu în lumea artistică: regizorul Dan Puican a murit la vârsta de 88 de ani, la Sâmbăta de Sus (județul Brașov), unde s-a dus pentru a participa la Sărbătoarea de mâine, de Sfânta Maria. Dan Puican a fost primul soț al regretatei actrițe Stela Popescu, timp de aproape 9 ani (1960–1969).

Dan Puican s-a născut pe 6 martie 1933, la Oltenița. A activat ca actor și regizor la Radiodifuziunea Română. Celebritatea i-a fost adusă mai ales de activitatea sa în domeniul teatrului radiofonic, unde a regizat peste 1.000 de piese de teatru.

A lucrat cu nume legendare ale actoriei românești. Alexandru Arșinel: Dan Puican a avut nu numai calitatea de soț al Stelei Popescu, a fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiștilor români”.

Dan Puican a fost primul soț al actriței Stela Popescu, în perioada 1960–1969. După divorț, actrița s-a recăsătorit tot cu un om din lumea spectacolului, Mihai „Puiu” Maximilian. De acesta l-a mai despărțit doar moartea, după aproape trei decenii: cel de-al doilea soț al Stelei Popescu s-a stins din viață în 1998. Actrița a mai trăit 19 ani, până în 2017.

Dan Puican – Stela Popescu

Ce spunea Dan Puican despre Stela Popescu: „Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni, venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună”

Stela Popescu, prima soție a lui Dan Puican, a murit pe 23 noiembrie 2017. Trei ani mai târziu, Dan Puican a vorbit despre fosta sa parteneră de viață și de scenă artistică.

  • „Au trecut deja trei ani de la decesul Stelei, pe care am iubit-o și am îndrăgit-o mereu. Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe. Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni – venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună. Nu am ascuns asta niciodată.”
  • „Nu am mai fost la cimitir la Stela, pentru că este foarte departe, însă soția mea a împărțit niște pachete, la trei ani de la moartea ei, de pomană. Asta facem în fiecare an. Acum, cu pandemia asta, nu mai are timp lumea să se gândească la artă, la teatru.”
  • „Cu câteva zile înainte de decesul ei, survenit pe 23 noiembrie 2017, eu și soția mea o invitaserăm pe Stela la un pahar de vin. Ne întâlneam adesea, la noi acasă, ca să mai stăm la povești.”
  • „Am visat-o pe Stela acum o lună. Se făcea că eram împreună în deplasări, unde mai mergeam împreună. Dar a fost doar un vis, știu că Stela nu o să se mai întoarcă.”

Marele șoc al lui Dan Puican: în 1969, când Stela Popescu l-a părăsit pentru Puiu Maximilian

Cu ani în urmă, Stela Popescu a povestit cum l-a lăsat „cu ochii în soare” pe Dan Puican, cu care era căsătorită de aproape 9 ani. A fost un șoc pentru marele regizor.

În 1969, Stela Popescu l-a cunoscut pe Mihai „Puiu” Maximilian şi a început o colaborare cu „Revista Românească” sub condeiul acestuia. Când l-a văzut întâia oară pe Puiu, actrița – femeie căsătorită – s-a îndrăgostit. A fost dragoste la prima vedere, avea să se destăinuie actrița mai târziu.

„Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua”, declara Stela Popescu despre momentul în care l-a întâlnit pe Puiu Maximilian.

„Când ne-am cunoscut, eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că Puiu era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine”, a mărturisit Stela Popescu într-un interviu pentru cotidianul „Click”.

Stela Popescu și Puiu Maximilian (cel de jos). În imagine mai apare și compozitorul Vasile Veselovski

La scurt timp, actrița a decis să divorţeze de Dan Puican. Vestea a avut efect de șoc pentru bărbatul care i-a fost alături mai bine de 8 ani. Draga lui soție a fugit de acasă cu un Renault 16, convinsă că și-a găsit sufletul-pereche.

Stela Popescu: „Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău. Pur şi simplu, am fugit de acasă. Am fugit de la primul soţ «călare» pe un Renault 16. Aşa s-a întâmplat. Fostul soţ era un bărbat extraordinar, dar nu simţeam chimia pe care am avut-o cu Puişor. A fost mai bine aşa, pentru că eu nu îmi doream copii. Întotdeauna mi-a fost frică de durere”.

La două săptămâni după ce l-a cunoscut pe „Puişor”, Stela Popescu s-a mutat împreună cu acesta, la el acasă. Oficial, încă era căsătorită cu Dan Puican!

„Într-o seară am plecat de la teatru la Predeal, iar la întoarcere am mers la garsoniera lui. A pus pe masă o sticlă de şampanie, două pahare Bacara, cheile de la casă şi de la biroul lui. Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate”, a povestit actrița.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* Jocul pervers al lui Dan Voiculescu față de Florin Cîțu, asemănat cu „ceea ce făcea acum două decenii S. O. Vîntu cu PNȚCD”

* CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* Un fost ministru s-a înecat cu un un cățel de usturoi, pe litoral, la ora 2.00 noaptea. L-a salvat un medic adus de acasă

* VIDEO. Derbedeul „Îți-fac-viața-un-coșmar” a ajuns în arest. E patron de videochat, umilea oameni și arunca obiecte periculoase din balcon

* Fiica lui Anghel Iordănescu l-a rugat pe Gigi Becali să-i fie naș. „O cunun, dar nu merg la petrecere. Eu nu mai ascult muzică!”

* Mărturii din infernul lui Lukașenko: „Plângeam, mă chinuiam să respir cu o pungă de plastic pe cap, iar ei râdeau”. Un nou val de arestări în Belarus

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here