marți, aprilie 16, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Ucraina a distrus azi-noapte încă o mare navă de luptă rusească:...

VIDEO. Ucraina a distrus azi-noapte încă o mare navă de luptă rusească: „Serghei Kotov“, de 65 de milioane de dolari, pe care dronele Kievului o vânau de mai multă vreme

-

Forțele speciale ucrainene au confirmat marți dimineață distrugerea unei noi mari nave de luptă din flota de la Marea Neagră a Rusiei. E vorba de nava de patrulare și spionaj „Serghei Kotov“, a cărei fabricare și echipare costase 65 de milioane de dolari. Atacul cu drone s-a dat în cursul nopții de luni spre marți.

„Serghei Kotov“, cunoscută și sub indicativul „Proiectul 22160“, a fost atacată de o unitate specială a GRU (serviciul de informații militare al Ucrainei). Conform comunicatului dat de Ministerul Apărării de la Kiev, întreaga operațiune s-a desfășurat în cooperare cu Forțele Navale și cu suportul Ministerului Transformării Digitale din Ucraina.

Lovitura de grație s-a dat cu mai multe drone navale de tip „Magura V5“, iar „Serghei Kotov“ a suferit avarii majore în ambele flancuri (stânga și dreapta), cât și la pupa. Distrugerile au fost majore și ireparabile. Kievul subliniază că atacul a avut loc în apele teritoriale al Ucrainei, chiar lângă Strâmtoarea Kerci – zonă pe care Moscova o consideră, abuziv și unilateral, ca făcând parte din Federația Rusă.

- Advertisement -

Ucrainenii vânau de multă vreme „Serghei Kotov“, navă care, de la începutul războiului, a fost lovită de numeroase ori, dar de fiecare dată s-a reușit aducerea și repararea ei într-un port. N-a mai fost cazul și acum.

Atacul a fost confirmat chiar de ruși. Pe conturile de Telegram ale bloggerilor pro-Moscova au apărut imagini filmate de la bordul unei nave rusești învecinate. Se vede cum apărarea rusească deschide focul și încearcă respingerea dronelor, apoi apare o imensă explozie. Totul se petrece în zona portului Feodosia.

- Advertisement -

Lovitura a încheiat o zi plină pentru ruși, care s-au plâns că au fost atacați masiv de ucraineni cu drone atât pe uscat, cât și pe mare. De asemenea, a fost vizat și Podul Kerci. Nu se știe dacă acesta a fost lovit, dar e cert că autoritățile rusești l-au închis timp de 9 ore, cu explicația că „era vânt puternic“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -