miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsCum trage sfori Dan Voiculescu să-și bage candidatul pe gâtul PSD: Pieleanul...

Cum trage sfori Dan Voiculescu să-și bage candidatul pe gâtul PSD: Pieleanul Varanului îl dă pe Piedone câștigător sigur la Primăria Capitalei, dacă ar candida

-

În interiorul PSD se dau acum lupte „la baionetă“ între diversele grupuri de interese pentru a-și impune candidatul la Primăria Capitalei în alegerile din luna iunie. Oligarhul Dan Voiculescu încearcă să-l convingă pe Marcel Ciolacu de faptul că omul său, Cristian Popescu Piedone, ar fi soluția sigură pentru a câștiga postul în fața lui Nicușor Dan, care e susținut de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei).

Gașca din jurul cuplului Gabriela Firea – Florentin Pandele încearcă s-o impună cu forța pe prima drept candidat al PSD. Conducerea filialei București a partidului a desemnat-o în unanimitate pe Firea (și ea lansată odinioară tot de Dan Voiculescu) drept candidat la Primăria București, deși Marcel Ciolacu dă semne că nu e deloc atras de această variantă. Ciolacu se teme că, dacă Firea redevine primar al Bucureștiului, va organiza un puci și-l va înlătura din fruntea partidului la primul semn de slăbiciune, așa că o ține cât mai la periferie pe Firea.

Un semn clar că lucrurile se încing a venit atunci când dubiosul Piedone – personaj analfabet, care nu se știe nici până azi cum și-a luat toate carnetele de conducere, de la motocicletă până la tir cu remorcă, într-o singură zi, la „fabrica de permise“ din Pitești – a lansat un atac violent la adresa Gabrielei Firea. Referindu-se la aceasta și la pretenția ei de a candida la primărie, Piedone a spus că n-o susține pentru că „orice cal devine gloabă“.

Pieleanu spune că, dacă PSD și PNL îl susțin pe candidatul potrivit, adică pe Piedone al lui „Dom’ Profesor“, victoria e sigură

Luni seara s-a consemnat un nou episod care arată clar că oligarhul Dan Voiculescu, proprietarul din umbră al formațiunii de buzunar PUSL, l-a ales pe Piedone pentru a candida la Primăria București. Totul s-a consumat „în familie“, într-o regie deja cunoscută: Marius Pieleanu, sociologul de casă al lui Voiculescu și patronul institutului Avangarde, a fost invitat la Antena 3, postul deținut de același Dan Voiculescu, pentru a arăta „gradul de aprobare a românilor“ pentru coaliția PSD-PNL și „percepția alegătorilor“ față de cele 4 rânduri de alegeri.

- Advertisement -

Pieleanu a spus că, dacă PSD și PNL îl desemnează pe Cristian Popescu Piedone drept candidat la Primăria București, victoria e garantată. După acesta, Pieleanu i-a mai înșirat pe Gabriela Firea și Daniel Băluță. „În București, dacă cele două partide mari, PSD și PNL, vor merge separat pentru Primăria Generală, prima șansă o are candidatul alianței de dreapta (USR – PMP – Forța Dreptei), Nicușor Dan. Dacă vor merge cu candidat comun – desigur, contează foarte mult și numele candidatului –, prima șansă aparține alianței PSD-PNL. Totul depinde de alegerea corectă a candidatului cu cea mai bună poziție în ceea ce privește favorabilitatea și intențiile de vot în prezent”, a declarat Pieleanu.

Nesfârșitele „erori“ ale Avangarde, institutul cu măsurători care au marjă de eroare de 20-50%

Singura relevanță, în ce privește Avangarde și Pieleanu, o constituie faptul că rezultatele sondajelor și declarațiile sociologului indică intențiile și interesele PSD și ale lui Dan Voiculescu.

În rest, din perspectivă strict sociologică, acest institut s-a dovedit, de-a lungul timpului, remarcabil de imprecis. Spre exemplu, în 2014, Avangarde a anunțat cu o săptămână înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale că Ponta va câștiga cu 54%, în timp ce Iohannis va lua 46%. În practică, s-a dovedit că rezultatele au fost exact pe dos, iar Avangarde (care a făcut respectivul sondaj împreună cu alt institut afiliat PSD, CURS-ul lui Iosif Buble) a comis o „eroare“ de 1.000.000 de voturi la sondajul respectiv.

- Advertisement -

Cu altă ocazie, înaintea referendumului organizat de PSD în 2018 pentru a schimba Constituția și a redefini familia drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, Antena 3 a prezentat sondajul Avangarde din care reieșea că 75% dintre români vor merge la vot, că 67% sunt de acord cu referendumului, iar 77% susțin redefinirea familiei. În realitate, doar câteva zile mai târziu, abia dacă s-a prezentat 21% din populație la urne, deși s-a votat timp de două zile. Din nou, s-a dovedit că Avangarde prezentase pur și simplu cifrele inversate în sondajul său.

Același institut dă constant partidul-fantomă al lui Dan Voiculescu, PUSL, la 4-5% din intenția de vot, deși tot constant, la toate alegerile, acesta se încadrează în marja de eroare (foarte adesea sub 1%).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

- Advertisement -

6 COMENTARII

    • Se agită bandiții că-s pe drojdie și Bugetu-i gras 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  1. Haite de ticalosi si hoti care se bat pe un biet ciolan dupa ce in 1989 au ucis pentru ca ei si urmasii lor sa se imbuibe si sa distrga tara, cu complicitatea unei Justitii profund corupte si a unei prese de slugi 😖😖😖😖😖 Flegme !

  2. la capitala si don Marcel la tara. Portretul din sondaj era pe ei. Mai ales cu studiile superioare, cu credinta, cu barbatul s.a. Nu am fost atent la limbi straine ca aici preferatii bat la scor. Patroni de institute de sondare mici mici, cu sufletul numai la bani.

  3. După poziție, zici că pieleapuleanu l-a sondat în cu pe gâde 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -