joi, aprilie 18, 2024
AcasăNewsVIDEO. Tzeapă Uraganu. De Revelion, peste 1.000 de maneliști maramureșeni au fost...

VIDEO. Tzeapă Uraganu. De Revelion, peste 1.000 de maneliști maramureșeni au fost păcăliți de Tzancă Uraganu. Explicațiile penibile ale țeparului

-

Peste 1.000 de români au luat o țeapă de zile mari, în noaptea de Revelion, la o pensiunea-retaurant din județul Maramureș. Țeparul e un manelist celebru: Tzancă Uraganu, pe numele său adevărat Andrei Velcu.

Cei peste 1.000 de maramureșeni au plătit câte 600 de lei să-l vadă pe Tzancă Uraganu în noaptea de Revelion, la pensiunea-restaurant Perla Cosăului, însă manelistul a anunțat în ultimul moment că nu mai ajunge în Maramureș!

Proprietarii pensiunii Perla Cosăului, situată la 52 de kilometri nord-est de Baia Mare, la poalele Munțilot Gutâi, au anunțat încă din 22 noiembrie, pe pagina de Facebook a stabilimentului, că la Revelion va cânta Tzancă Uraganu.

- Advertisement -

Iar pentru a impulsiona vânzarea biletelor – 600 de lei de persoană -, proprietarii pensiunii au mai făcut un anunț pe 3 decembrie, când au publicat și afișul Revelionului. „Vă așteptăm să petrecem împreună noaptea dintre ani alături de Tzancă Uraganu și Florentina Vlad, începând cu ora 20.00”, se preciza în afiș. Nu lipsea nici poza lui Tzancă Uraganu. Iar mai jos era precizat prețul: „600 RON/persoană”.

Și pentru că încă mai erau bilete de vânzare, amatorii de manele au fost ademeniți încă o dată pe 18 decembrie, cu același afiș în care trona Tzancă Uraganu. De data asta, cea care și-a asumt postarea a fost Alexandra Rednic, reprezentanta familiei care patronează pensiunea-restaurant.

- Advertisement -

Urmarea campaniei: peste 1.000 de oameni și-au achiziționat bilete. Asta înseamnă o încasare de peste 600.000 de lei, adică peste 120.000 de euro.

Sâmbătă dimineață, însă, în ultima zi a anului 2022, aceeași pagină de Facebook a sălii Perla Cosăului a găzduit un clip video în care Tzancă Uraganu anunța că nu mai vine în Maramureș, pentru că „nu există zbor pe data de 31”!

Anunțul lui Tzancă Uraganu

„Vă salutăm, dragi prieteni! Vreau să fac un mic anunț. Ne cerem mii de scuze pentru că nu putem ajunge la evenimentul care ar trebui să aibă loc mâine, de Revelion, la Perla Cosăului. Atât eu, cât și domnul Vasile ne cerem scuze pentru că nu există zbor pe data de 31 și nici pe 1, unde eu aveam de cântat…”

VIDEO: Anunțul lui Tzancă Uraganu

Putea ajunge cu mașina sau cu trenul, dar a preferat să dea țeapă! Probabil a găsit un contract mai bănos în zona Bucureștiului

Motivul invocat de manelist este unul stupid, de-a dreptul nesimțit. Conform unei formulări din video-anunț – „nu putem ajunge la evenimentul care ar trebui să aibă loc mâine, de Revelion, la Perla Cosăului” –, rezultă că înregistrarea a fost făcută vineri, 30 decembrie. Așadar, era suficient timp pentru ca Tzancă Uraganu să ajungă din București în Maramureș, cu mașina sau cu trenul.

Oricum, a anunța pe 30 decembrie că nu găsești bilet de avion spre Baia Mare pentru ziua următoare este o crasă lipsă de profesionalism, de organizare și de bun-simț. Biletele de avion trebuia cumpărate din timp, imediat ce a bătut palma cu patronii pensiunii pentru un spectacol în noaptea de Revelion. Așadar, biltele puteau fi cumpărate din noiembrie, nu pe 30 decembrie!

Mai era și varianta unui zbor pe ruta București – Satu Mare sau București – Cluj-Napoca, iar călătoria să fie continuată cu mașina, în jur de două ore.

Dar chiar și dacă avionul era inaccesibil pe orice rută cu o zi înaintea zborului, soluția existau și erau la îndemâna oricui: deplasarea cu mașina sau cu trenul.

Explicația țepei date maramureșenilor de Tzancă Uraganu poate fi un moft de „vedetă de carton”, lipsită de educație, sau o propunere mai tentantă pe care a primit-o „pe ultima sută de metri” de a cânta în București sau împrejurimi. Printre „angajatorii” cei mai generoși ai maneliștilor de tip Tzancă Uaragnu se numără lideri ai lumii interlope, care nu prea acceptă să fie refuzați.

N-a ajuns nici la Balul Bobocilor maramureșeni

Maramureșenii care au plătit câte 600 lei pentru a-l vedea și asculta pe Țzancă Uraganu s-au înfuriat, cerându-și banii înapoi.

În mediul online au apărut comentarii necruțătoare:

  • „Nicio pierdere”;
  • „Se întorc Petreușii în mormânt… cântă Tzancă în Maramureș…”;
  • „Am plătit pentru un produs, dar ni se livrează altceva”;
  • „Ce rușine! Uraganu și-a bătut joc de atâția oameni”.

Este pentru a doua oară când Tzancă Uraganu nu mai ajunge în Maramureș deși promisese ferm că va fi prezent. Prima dată n-a fost însă din cauza lui, ci a angajatorului său. Manelistul ar fi trebuit să cânte la Balul Bobocilor în Baia Mare, la Clubul „La Lăutari”, doar că localul a fost închis de pompieri, pentru că nu respecta normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Informații despre Perla Cosăului

Pensiunea-restaurant Perla Cosăului e situată în satul Ferești, comuna Giulești, județul Maramureș, la numărul 66, pe drumul județean 186B. Stabilimentul se află la 52 de kilometri de Baia Mare, în direcția nord-est, pe drumul ce duce spre Sighetu Marmației.

Pe site-ul pensiunii, vizitatorii sunt întâmpinați cu următorul mesaj: „De treceți vreodată prin Ferești, la poalele Munților Gutâi, opriți-vă și la Pensiunea Restaurant Perla Cosăului, unde veți găsi o parte din Maramureș reprezentată prin țolurile colorate, cergile din lână, ștergarele și icoanele vechi, olurile de deasupra ușilor. Veți fi întampinat cu pancove și cu o horincă de prune și veți fi primit cu ospitalitate de către gazdele care vor face tot posibilul să vă facă șederea aici cât mai plăcută”.

Tot pe site, persoana de contact e indicată Ileana Rednic. Pe Facebook, unul dintre anunțurile despre „Revelionul cu Tzancă Uraganu” a fost făcut de Alexandra Rednic. Perla Coslăului este o afacere de familie, care nu se jenează să-și asocieze imaginea cu maneliști precum Tzancă Uraganu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A început atacul regimului Iohannis-PSD la pensiile private ale românilor, pentru a alimenta pensiile speciale de la stat! Pilonul II, în pericol de moarte. „Obsesia lui Dragnea-Vâlcov-Diaconu trebuie dusă până la capăt”

* CCR a decis: nicio pensie specială nu poate fi micșorată! Sistemul mafiot își conservă privilegiile indiferent de presiunile UE pentru o reformă echitabilă a pensiilor

* Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

* VIDEO. Viața, gloria și moartea unui fotbalist de legendă: Pelé. L-a urmat în Ceruri, după doi ani, pe rivalul său Maradona. Singurul triplu campion mondial a fost răpus de cancer, la 82 de ani

* Messi e campion mondial, dar Cristiano Ronaldo va avea cel mai mare salariu din istoria sportului! Contractul fabulos pentru care portughezul va juca în Arabia Saudită: o jumătate de miliard de euro în doi ani și jumătate!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -