VIDEO. Trump: “China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut lumii! A fost vina Chinei!”. Regimul de la Beijing, acuzat pentru răspândirea Covid

2
1347

Donald Trump, președintele SUA care încă este infectat cu coronavirus, a difuzat un mesaj video în care acuză China de izbucnirea pandemiei și avertizează Beijingul că va plăti foarte scump “pentru ce a făcut lumii”. Revenit la Casa Albă după 3 zile în spital, Trump a mai anunțat că dorește ca medicamentul experimental care i s-a administrat – și care i-a ameliorat situația în doar 3 zile – să fie cât mai rapid pus în circulație, iar americanii să beneficieze gratuit de el.

Donald Trump (74 de ani), acum într-o stare mult mai bună, a invocat performanțele de excepție ale cercetării medicale din SUA și zilele trecute. La început, nu a menționat decât că “avem cele mai bune tratamente și cei mai buni medici”. Apoi, după ce s-a externat, s-a aflat că a primit un tratament experimental, cu un medicament care conține doi anticorpi eficienți împotriva virusului Sars-CoV-2.

Este prima substanță sintetizată care țintește efectiv boala Covid-19, pentru că, până în prezent, s-au folosit în schemele de tratament doar medicamente destinate altor afecțiuni și care se constatase că acționează și asupra noului coronavirus.

Medicamentul produs de Regeneron are două efecte directe: reduce încărcătura virală din corpul bolnavului și reduce simptomele bolii.

Trump: „Mi-au dat Regeneron şi a fost incredibil. M-am simţit bine numaidecât“

Donald Trump: “Mi-au dat Regeneron şi a fost incredibil. M-am simţit bine numaidecât. M-am simţit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt şi acum. Avem Regeneron şi mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (n.r. – o altă companie farmaceutică americană), şi încercăm să le autorizăm prin procedură de urgenţă. Vreau ca toată lumea să primească acelaşi tratament ca preşedintele vostru. Mă simt perfect. Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (n.r. – noul coronavirus). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament şi am spus că vreau să-l iau şi eu. A fost la sugestia mea. Cred că, dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulţime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveţi şi voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiţi“.

O situație asemănătoare a fost și în România. Medicamentul Regeneron primit de Trump exista de două luni și în țara noastră să fie autorizat pentru studii clinice. Agenția Națională a Medicamentului întârzia însă cu aprobările, așa că medici nu puteau începe experimentele. Abia după întâmplarea cu Trump și după ce doctorii români au început să vorbească public despre situație, ANM a autorizat folosirea tratamentului în scop experimental.

De ce acuză Trump regimul de la Beijing pentru răspândirea virusului în întreaga lume

Trump a atacat și regimul de la Beijing, așa cum a mai făcut-o și altădată, numai că acum – direct afectat de virus – s-a dovedit mult mai înverșunat: “Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preţ foarte mare pentru ce a făcut ţării noastre. China va plăti un preţ foarte mare pentru ce a făcut lumii. A fost vina Chinei”.

Președintele SUA, dar și alți șefi de state din Occident, au acuzat deschis China că a lăsat deliberat ca virusul să se răspândească în întreaga lume, după ce epidemia a izbucnit la Wuhan. Anchete jurnalistice au arătat că regimul de la Beijing a așteptat câteva săptămâni, din momentul în care a conștientizat că a izbucnit o epidemie cu un virus nou și până când a făcut publică situația, suspendând zborurile către restul lumii. În acest interval, peste 5 milioane de chinezi au fost lăsați să plece către toate țările globului, purtând cu ei virusul. În doar o lună, epidemia locală devenise o pandemie la nivel mondial.

Mai mult, Xi Jinping, dictatorul chinez, a reușit să convingă Organizația Mondială a Sănătății să amâne alertarea oficială a tuturor statelor cu săptămâni bune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Bravo, Sua, numai tu ai puterea sa pui China cu botul pe labe si s-o tragi la raspundere pentru ce a facut lumii intregi! Cred ca Trump va mai castiga un mandat, se pot da Biden si democratii si peste cap!

  2. Asa sa fie,regimul criminal comunist chinez trebuie sa fie obligat de toate tarile infectate prin neglijenta lui sa plateasca bani grei pentru mortii din intreaga lume, sa trimita GRATIS echipamente si vaccin ,plus despagubiri familiilor victimelor,ca doar bogatanii lor au profitat de infectarea globala,facand bani grei prin vanzari de echipamente medicale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here