Dosar penal la DSP Arad și Spitalul Județean, după percheziții. Indicii de fraude în efectuarea testelor Covid-19

0
1378

Procuratura a deschis dosar penal in rem (sunt vizate deocamdată fapte, nu persoane) la DSP Arad și la Spitalul Județean din oraș, existând indicii că s-ar fi comis infracțiuni în privința realizării testelor pentru depistarea Covid-19!

După ce, miercuri, s-au făcut percheziții atât la DSP, cât și la spital, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a anunțat joi dimineață că s-a deschis dosar penal și că e vorba de 5 infracțiuni.

În comunicat se menționează: „În dosarul penal pentru care se efectuează in rem acte de urmărire penală – cauza având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, abuz în serviciu în formă continuată, neglijență în serviciu în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată – sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofițerilor din cadrul IPJ si DGA au fost efectuate percheziții domiciliare la șapte adrese, imobile aflate pe raza municipiului Arad, respectiv la instituții publice și locuințe proprietate personală“.

Încă de astă-primăvară, la Arad au existat relatări că epidemia de coronavirus este gestionată defectuos și că acolo sunt probleme majore nu doar la nivel organizatoric. Astă-vară, o pacientă gravidă infectată cu Covid a murit în ambulanță, după ce Spitalul Județean Arad o trimisese la Spitalul Județean din Timișoara. Medicii din Timișoara au acuzat că femeia a fost tratată neglijent și inadecvat, nefiind conectată la oxigen deși era clar că avea insuficiență respiratorie provocată de pneumonia virală.

În martie, medicii s-au plâns că DSP îi trimite la triajul epidemiologic de la frontieră fără echipamente de protecție. În aprilie, a ieșit scandal după ce o pacientă a acuzat că a fost ținută închisă mai multe ore alături de o persoană decedată. În mai, managerul spitalului a fost schimbat din funcție când s-a descoperit că nu raportase mai multe decese survenite din cauza Covid-19. În luna iulie, pacienții au reclamat că se foloseau zile la rând aceleași perfuzoare, deși acestea sunt de unică folosință. Iar acestea sunt doar câteva exemple.

De data aceasta, ancheta procuraturii ar viza fraude în privința testelor pentru depistarea noului coronavirus, spun surse judiciare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here