VIDEO. „Tancul vostru e de tot rahatul, nu funcționează!” Cum a reclamat un tanchist ucrainean la producătorul rus defecțiunile unui T-72 capturat

0
384
Tanchistul ucrainean i-a sunat pe producătorii ruși și le-a spus că fac tancuri "de rahat", care nu funcționează

Un episod filmat, în care un ofițer ucrainean sună la uzina Uralvagonzavod pentru a reclama că tancul rusesc T-72 capturat nu funcționează cum trebuie, face furori pe rețelele de socializare. Ucraineanul li s-a plâns producătorilor, la linia de asistență, că blindatul produs în 2021 are tot felul de probleme, iar inginerii i-au dat mai multe sfaturi despre cum pot fi remediate defecțiunile.

Convorbirile, purtate de-a lungul a mai multe zile, au fost înregistrate și postate pe rețelele de socializare. Tancul cu pricina era model nou, produs în 2021 – un T-72B3 Obr.2021. Ucrainenii l-au capturat anul trecut, la Izium, și după ce l-au recondiționat, l-au refolosit.

Numai că blindatul s-a dovedit – ca toate armele rusești, dealtfel – plin de defecte ascunse, spre marea nemulțumire a echipajului. Publicația Forbes explică faptul că industria ucraineană lucrează cu modele de tancuri de producție sovietică T-64BV, T-80U și T-72AMT, dar are mai puțină experiență cu modelul T-72B3, fabricat de ruși la uzina Uralvagonzavod din Nijni Tagil.

Enervați că nu reușesc, oricât s-ar strădui, să dea de capăt defecțiunilor, ucrainenii au sunat la linia telefonică pentru suport tehnic de la Uralvagonzavod. Și, arată Forbes, această soluție chiar a funcționat!

Ucraineanul care a sunat s-a recomandat cu numele Koșevnik și a discutat în rusește cu specialiștii de la uzina de tancuri rusească. Koșevnik face parte din Brigada 54 mecanizată a armatei ucrainene, care luptă în acest moment în zona Kramatorsk, din estul Ucrainei, și folosește echipamente de tip sovietic, inclusiv tancuri T-64 și transportoare blindate BMP. De asemenea, operează tancuri T-72B3 capturate în cele 20 de luni de război. Până acum, ucrainenii au reușit să pună mâna pe circa 200 de tancuri rusești, pe care acum le refolosesc împotriva armatei lui Putin.

Dialogul lui Koșevnik cu rușii de la Uralvagonzavod este de-a dreptul amuzant. Ucraineanul le reclamă acestora că „tancul vostru este de rahat” și că „echipamentele fabricate pe vremea Uniunii Sovietice sunt mai bune”. Le spune că tancul scuipă ulei, că nu funcționează compresoarele și că mecanismul electric de rotire a turelei, în ciuda repetatelor reparații, continuă să se defecteze, echipajul fiind nevoit să învârtă turela cu o manivelă manuală.

Acesta le-a reproșat tehnicienilor de la Uralvagonzavod că nu au făcut cum trebuie tancurile. El le-a spus că tancul e din 2021 și că se află pe front, fiind nevoit să lupte în condiții improprii.

Interlocutorul de la Uralvagonzavod, care s-a recomandat Aleksandr Alatolevici, nu și-a dat seama că discută cu un ucrainean. El a luat chestiunea cât se poate de în serios, a acceptat că tancurile au unele defecțiuni și a răspuns că va transmite problemele către inginerii de la biroul de proiectare, urmând să contacteze și producătorul de motoare din Celiabinsk.

Apoi, Koșevnik a reușit să-l contacteze chiar pe unul din directorii de la Uralvagonzavod, Andrei Abakumov, căruia i-a reproșat că face tancuri proaste. Abakumov n-a părut surprins să audă că tancurile produse de uzina sa au atâtea probleme și l-a rugat pe ucrainean să-i descrie în detaliu defecțiunile.

În cele din urmă, ofițerul i-a spus interlocutorului că este ucrainean, că luptă în zona Bahmut și i-a cerut să îmbunătățească produsele, pentru ca data viitoare, când mai capturează câte un tanc, să nu se mai chinuie atât.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

* Compromisul impus de republicanii trumpiști – „un dezastru pentru Ucraina, o victorie pentru Putin”. Sprijinul militar al SUA pentru Ucraina este în pericol după ce trumpiștii au reușit să scoată din acordul pe buget fondurile pentru Kiev

Zile grele pentru UE: „AUR-ul slovac” a câștigat alegerile și o atacă violent pe președinta democrată, numind-o „agent american” și „sorosistă”. „UDMR-ul slovac” n-a făcut pragul electoral

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Dezvăluirile unei foste judecătoare, membră a CSM: „O mână de oameni ţine în mână un sistem întreg” în Justiția română. „Sistemul judiciar” este „într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Mesajul USR la un eveniment al partidului lui Orban: „Facem polul de dreapta. Anul viitor vom guverna. Vom reforma și moderniza România”

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

Dănuț Lupu ajunge după gratii pentru a treia oară, după Scoția 1988 și Grecia 1991! Condamnat definitiv la închisoare cu executare, pentru că a condus fără permis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here