VIDEO. Suceava: profesoara suspectă de a fi infestată cu virusul chinez a fost scăpată de pe targa SMURD!

0
2265

Incident penibil la transferul pacientei suspecte de a fi infestată cu coronavirus, din ambulatoriul secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Județean Suceava la Clinica de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi. Femeia a fost scăpată cu targa de către paramedici, relatează Monitorul de Suceava.

Paramedicii SMURD, îmbrăcați cu costume de protecție, au venit vineri după-amiază cu o targă specială să facă transferul pacientei în cauză – o profesoară în vârstă de 33 de ani, din Suceava, care predă în China.

În timp ce încercau s-o transfere în ambulanță, unul dintre paramedici a alunecat pe rampa de acces, cel mai probabil din cauza papucilor de protecție, prăbușindu-se cu tot cu targa pe care se afla pacienta.

Potrivit publicației „Monitorul de Suceava”, cadrele medicale au întrebat-o pe pacientă dacă a suferit leziuni. După ce aceasta a confirmat că nu a pățit nimic în urma căzăturii, a fost urcată în ambulanță, care a plecat imediat spre Iași.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava a transmis un comunicat de presă, în care spune că incidentul s-a produs „din cauza suprafeței alunecoase”.

„În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM) la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul pentru a-i asigura protecția”, spun reprezentanții ISU, potrivit Mediafax.

Ei mai precizează că platforma izolatoare în care se afla femeia nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. „În urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție. La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, adaugă ISU Suceava.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here