miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. SUA a livrat Ucrainei, până acum, armament de peste 4 miliarde...

VIDEO. SUA a livrat Ucrainei, până acum, armament de peste 4 miliarde de dolari pentru a se apăra de invadatorii ruși. Lista completă a echipamentelor

-

SUA a livrat până acum Ucrainei armament, echipamente militare și muniție în valoare de peste 4 miliarde de dolari, scrie BBC. Americanii sunt de departe cei mai mari contributori la efortul de apărare a Ucrainei de invadatorii ruși, deși multe alte țări – între care Marea Britanie, Polonia, Cehia, Franța, Canada, Australia, statele baltice – au furnizat de asemenea importante cantități de armament și muniții.

În acest moment, cea mai mare parte a echipamentului ajunge în Donbass, unde se desfășoară greul luptelor. Deși rușii continuă să aibă superioritatea cantitativă în materie de armament, unii analiști spun că artileria cu rază lungă de acțiune primită de ucraineni din Occident a început deja să se simtă, multe baterii rusești fiind reduse la tăcere de la o distanță sigură, aflată dincolo de capacitatea lor de a răspunde cu foc.

Acest lucru s-a văzut și în reacțiile nervoase ale Kremlinului, care a amenințat cu escaladarea violențelor și a promis că se va răzbuna pe Occident.

Lista armelor donate până acum de SUA către Ucraina

 • 6.500 de rachete antitanc Javelin
 • 20.000 de arme ușoare antiblindate
 • 1.400 de rachete sol-aer Stinger
 • 108 obuziere M777 cu 220.000 de proiectile
 • 4 sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS
 • 121 de drone de atac Phoenix Ghost
 • 700 de drone de atac Switchblade
 • 200 de transportoare blindate
 • câteva sute de vehicule Humvee
 • 20 de elicoptere Mig-17 de fabricație sovietică
 • 7.200 de arme de foc cu 50 de milioane de cartușe
 • 3 radare contrabaterie AN/TPQ-36 (destinate depistării artileriei rusești)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -