Iulian Iancu, susținut de Dan Voiculescu și bănuit a fi omul Rusiei, a fost numit de coaliția de guvernare în ANRE! În 2018, Iohannis îl refuzase ca vicepremier pentru că „periclita deciziile asumate de statul român”

1
1554
Iulian Iancu, propus de PSD și susținut de oligarhul Dan Voiculescu, a fost numit la ANRE deși asupra sa planează suspiciunea că ar avea legături cu rușii

Iulian Iancu, politician „controlat de Gazprom” propus de PSD și susținut de oligarhul Dan Voiculescu, a fost votat de coaliția de guvernare, la care s-a adăugat și AUR, ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE! Noul membru al ANRE a fost refuzat în 2018 de președintele Klaus Iohannis pentru postul de vicepremier deoarece „periclita deciziile asumate de statul român“. Acum, coaliția patronată de același Iohannis îl numește supervizor în domeniul strategic al pieței de energie.

Coaliția de guvernare a votat după ce a refuzat să-i mai audieze pe cei patru candidați la funcția din ANRE, semnalează G4Media! Cei patru erau: Iulian Iancu (susținut de PSD-Dan Voiculescu), Scarlat Iriza (consilier al președintelui ANRE), Florian Munteanu (susținut de USR) și Victorel Florin Rădoi (director în ANRE).

Dintre aceștia, Iulian Iancu e de departe cel mai controversat. Cristina Prună, deputat USR, a amintit episodul de acum 4 ani: „În ce îl privește pe Iulian Iancu, au existat dezbateri în spațiul public după ce președintele Iohannis l-a refuzat ca vicepremier în 2018 pe motiv că «ar periclita decizii asumate de statul român». De ce ne este prezentată această candidatură, mai ales că a primit un refuz de la cel mai înalt nivel?“.

În 2008, numele noului membru al ANRE a apărut în telegramele Wikileaks, când Georgian Pop, coleg de partid cu Iulian Iancu, îl descria drept „controlat de Gazprom”. Oficialii americani îl citau pe același Georgian Pop, care avertiza că Iulian Iancu „va susține South Stream și propunerile Rusiei pentru instalații de depozitare a gazului în Mediaș, Moldova și București”.

USR a avertizat că același Iulian Iancu a făcut jocurile Rusiei inițiind modificări legislative care au blocat extragerea gazelor naturale din Marea Neagră. România a fost astfel surprinsă de criza din 2022 fără resursele necesare. Conform USR, Iulian Iancu este “responsabil pentru elaborarea mai multor modificări legislative care au dus la blocarea Legii offshore şi la retragerea investitorilor din proiectele legate de exploatarea gazelor din Marea Neagră”.

Iulian Iancu a negat permanent că ar fi omul rușilor.

Marți, la ședința comisiilor reunite pentru industrii ale Parlamentului, membrii PSD, PNL și UDMR au blocat permanent încercările Cristinei Prună, de la USR, de a atrage atenția asupra suspiciunilor privind legăturile lui Iancu cu Rusia.

În acest context, nu e surprinzător că AUR a votat cu două mâini propunerea PSD-Dan Voiculescu. Iulian Iancu a primit 27 de voturi pentru și doar 6 împotrivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here