VIDEO. Sorin Grindeanu nu poate arăta cartea pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său! El se ascunde în spatele unei înșelătorii pe care a făcut-o în 2017. Dezvăluirile vin de la soțul lui Clotilde Armand, matematician de elită

0
4726
Sorin Grindeanu, ANCOM

Sorin Grindeanu (PSD, 48 de ani), ministrul Transporturilor, se află în aceeași situație cu demisionarul Florin Roman (PNL, 47 de ani), fostul ministru al Digitalizării: și-a trecut în CV o carte pe care ar fi publicat-o, dar care e de negăsit! Dezvăluirea a făcut-o matematicianul Sergiu Moroianu, soțul primăriței Clotilde Armand (USR).

Sergiu Moroianu, matematician la Institutul de Matematică al Academiei Române, pune sub semnul întrebării existența unei cărți de matematică pe care actualul ministru al Transporturilor și-a trecut-o în CV și care îl are drept coautor pe tatăl său, Nicolae Grindeanu.

Cazul a fost făcut public de Clotilde Armand, care a postat pe Facebook o înregistrare video a soţului său, Sergiu Moroianu.

Clotilde Armand: „Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, niciun exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român, cât și comunității matematice. Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) și a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărții sale la Institutul de matematică «Simion Stoilow» al Academiei Române, spre folosul comunității științifice”.

Cartea, care se numește „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ar fi apărut la Editura Ionescu din Caransebeș, în 2002, avându-i ca autori pe Nicolae Grindeanu (tatăl) și Sorin Grindeanu (fiul).

Deși au trecut 19 ani, volumul nu este disponibil nicăieri. „Nimeni nu a avut vreodată în mână vreun exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, susține Sergiu Moroianu.

Totuși, la un moment dat, într-un interviu filmat, Sorin Grindeanu a arătat cartea, iar în 2017 – când era prim-ministru – a postat și pe contul personal de Facebook copertele ei. Doar că pare a fi fost o mare înșelătorie!

Cartea pe care o frunzărea Grindeanu în fața camerei de filmat avea un ISBN, 9738425044, care este alocat nu unei cărți de matematică, ci lucrării „Dreptul la adevăr. Contribuția Mișcării Legionare la lupta de rezistență împotriva comunismului”, volumul 2, autor Filon Verca! Doar editura este aceeași în cazul ambelor cărți: Editura Ionescu din Caransebeș, județul Caraș-Severin. ISBN-ul cu care a fost înscrisă la Biblioteca Națională cartea Grindenilor (actualul ministru și tatăl său) este 97382450807, doar că lucrarea este de negăsit!

Dezvăluirile lui Sergiu Moroianu

  • „Domnul Grindeanu ne este dator de 5 ani cu un exemplar din cartea domniei sale, «Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă», scrisă în colaborare cu tatăl său, Nicolae Grindeanu, apărută la Editura Ionescu în 2002.”
  • „Cartea aceasta figurează în Catalogul cărților în curs de apariție (CIP) de la Biblioteca Națională a României cu un număr internațional standardizat pentru carte (ISBN), 97382450807. Au trecut 19 ani de la înscrierea în catalogul CIP a cărții și iată că încă nu o avem, nu este disponibilă nicăieri. Nu o putem găsi nici în biblioteci, nici pe internet, nici în librării, nimeni nu a avut vreodată în mână un exemplar din cartea domnilor Grindeanu.”
  • „Ar fi de spus că, totuși, domnul Sorin Grindeanu ne-a arătat odată la televizor, la un interviu Mediafax, cartea, pe care o frunzărea, și am putut cu toții să vedem că exista o carte cu o copertă. Înainte de aceasta, domnul Grindeanu a postat pe pagina personală de Facebook o poză cu cele două cartoane – coperțile 1 și 4 ale cărții. Asta se întâmpla în anul 2017, deci acum aproape 5 ani. Și s-a putut vedea, în poza postată chiar de domnul Grindeanu, că ISBN-ul cărții, tipărit pe coperta nr. 4, era următorul: 9738425044, care e diferit de ISBN-ul care apare în baza de date CIP a Bibliotecii Naționale.”
  • „Ziariștii s-au dus la Biblioteca Națională, au verificat catalogul online. Cartea cu al doilea ISBN există, a fost tipărită în 2001 la aceeași editură și aparține domnului Filon Verca, cu titlul: «Dreptul la adevăr. Contribuția Mișcării Legionare la lupta de rezistență împotriva comunismului», volumul 2. Nimeni nu ne-a explicat, de 5 ani, cum se poate să se suprapună ISBN-ul cărții de matematică a domnilor Grindeanu cu cartea «Dreptul la adevăr…» a lui Filon Verca.”
  • „Deși domnul Grindeanu ne-a arătat cartea, nu avem informații nici măcar câte pagini are cartea respectivă, pentru că nimeni nu a putut-o consulta.”
  • „Îl invit din nou pe domnul Grindeanu, așa cum am făcut-o și în 2017, să predea un exemplar Bibliotecii Naționale, așa cum sunt obligați toți autorii de cărți din România. De asemenea, sunt personal interesat de tematica «Integralei Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă», mi se pare o temă extraordinar de captivantă. Îl rog să ne doneze la Institutul de matematică, la bibliotecă, un exemplar, pentru instruirea comunității științifice. Domnule Grindeanu, așteptăm cartea!”

VIDEO: Dezvăluirile matematicianului Sergiu Moroianu

Reacția mitocănească a lui Sorin Grindeanu

La scurt timp, tot pe Facebook, a venit și replica lui Sorin Grindeanu: „Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand, care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în Sectorul 1, încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1, pe care ar trebui să-l administreze și să treacă la muncă. P. S. Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Egis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”.

Grindeanu se apără atacând, dar o face prost și neconvingător. El nu răspunde acuzațiilor care-i sunt aduse, ci se ascunde în spatele unei minciuni livrate în 2017.

Apropo: firma la care a lucrat Clotilde Armand se numește Aegis, nu „Egis”, cum scrie ministrul PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul diabolic al unui primar din partidul lui Ponta: incendierea propriei primării, ca să distrugă documente. Arestat preventiv pentru 30 de zile

* Tudorel Toader spune că nu el este autorul scrisorii anti-Kovesi din „Financial Times”, pe care și-a asumat-o în 2019! Mizeria a costat 40.000 de euro

* Uriașul aparat mobilizat s-o salveze pe Șoșoacă: RTV, Sputnik, Codrin, Ciuvică, Gușă, Roșca Stănescu, Flavia Groșan, Luju, Stiripesurse, Ortodoxinfo, postacii rușilor și ai AUR

Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* „Asasinii lui Dragnea” se întorc: Florin Roman acuză forțe oculte în spatele „campaniei” care a dus la demascarea sa. Ce spune Tolontan

* Educatoarele prinse că furau de la gura copiilor de creșă își umpluseră casele, podurile și pivnițele cu dulciuri, carne, zahăr, ulei, chiar și praf de copt și castraveți murați

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (30). 21 decembrie: mitingul fatal

* Rusia continuă să aducă trupe în apropierea graniței cu Ucraina. NATO vrea să-și sporească prezența militară în România și Bulgaria

* VIDEO. Bănel Nicoliță, la ora adevărului după fuga în America: „A fost cel mai grav lucru din viața mea. Nu mi-am revenit nici acum!”

* O handbalistă din Iran a dezertat în Spania, după ce o româncă i-a dat jos vălul de pe cap, fără intenție, la Campionatul Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here