Tudorel Toader spune că nu el este autorul scrisorii anti-Kovesi din „Financial Times”, pe care și-a asumat-o în 2019! Mizeria a costat 40.000 de euro

3
1390
Tudorel Toader - Laura Codruța Kovesi

Halucinant: Tudorel Toader (61 de ani), ministrul Justiției în „regimul Dragnea” (2017-2019), susține, într-un interviu la Aleph News, că el nu a avut nicio legătură cu scrisoarea anti-Kovesi publicată în „Financial Times” pe 7 martie 2019, deși documentul avea semnătura sa, iar el n-a zis nimic atunci!

Tudorel Toader mai spune că publicarea acelei scrisori – pe care insistă că n-a trimis-o el, deși a fost semnată cu numele lui – ar fi costat 40.000 de euro.

Pe 7 martie 2019, în reputata publicație „Financial Times” apărea o scrisoare semnată de Tudorel Toader, la acel moment ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă (cu Liviu Dragnea aflat încă în libertate).

În scrisoarea semnată cu numele lui Tudorel Toader, acesta spunea că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror-șef european! Articolul, evident publicitar, era intitulat „Coerciția folosită în campania anticorupție românească”.

Ulterior, ministrul Tudorel Toader a explicat că scrisoarea a fost trimisă în numele Guvernului.

Scrisoarea ministrului Toader a apărut la rubrica Letters to the Editor, unde, de obicei – dar nu numai -, autorii scriu pe teme abordate deja de ziar, cu opinii adverse sau complementare pozițiilor ziarului.

Cu câteva zile înainte, „Financial Times” publicase un editorial despre Laura Codruța Kovesi, semnat de Consiliul Editorial și intitulat „Femeia potrivită pentru postul de procuror-șef al Europei”.

Fragmente din scrisoarea lui Tudorel

Scrisoarea din „Financial Times”
  • „Nu am nimic personal contra Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați la poziția de procuror-șef în noua instituție a Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori și alte surse credibile -, ea nu ar trebui numită în această poziție de o importanță vitală.”
  • „Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că agenția anticorupție pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupți. Ea a fost demisă pentru că DNA încălca legea. Curtea noastră Constituțională a spus acest lucru. Strategia de anchetare a doamnei Kovesi se baza pe coerciție.”
  • „Judecătorii care au analizat dosarele demarate de DNA au găsit stenograme modificate, probe falsificate, denunțuri false făcute de martori și probe ascunse intenționat față de acuzați. Asta nu este justiție. Instituția Procurorului European trebuie să-i caute cu insistență pe cei vinovați, dar nu prin sacrificarea drepturilor omului și a procedurilor normale.”

Ce susține acum Tudorel Toader

  • „Pe data de 7 martie 2019 era procedura de desemnare a procurorului-șef european și a apărut într-un ziar de peste Ocean o scrisoare cu numele meu, ministru al Justiției încă, prin care o denigram pe doamna Kovesi. Eu am aflat de această scrisoare după ce ea a apărut în presa de peste Ocean. Am întrebat, mi-a dat-o cineva, o doamnă iarăși care este plină de morală, mi-a dat un e-mail pe care îl am și acum. Și-n care îmi zice: «Am trimis la…, nu știu ce…» – faptul era consumat. Orice aș fi spus eu, că nu eu, nu cutare, nu asta… Dar când ne-am văzut față în față, zic: «Aveți relații cu revista aia așa mare, ca să vă publice acolo?». Zice: «Da, noi avem cunoștințe, 40.000 de euro, am rezolvat problema».”

Întrebat cine a trimis totuși această scrisoare, semnată cu numele său și pentru a cărei publicare ar fi fost plătiți 40.000 de euro, Tudorel Toader a răspuns că va face public numele persoanei după ce va primi la rândul său un răspuns clarificator în acest sens de la publicația „Financial Times”. În orice caz, „este o persoană omniprezentă”, a menționat fostul ministru.

* „Acum, eu tot amân de o zi-două să pun scrisoarea trimisă către revistă, prin care cer simplu: «Vă rog, a apărut la dumneavoastră, pe 7, la ora 14 și 19 minute, 7 martie 2019, scrisoarea cum că eu aș fi semnat și adresat împotriva doamnei Kovesi. Vă rog să ne spuneți când ați primit-o, de la cine ați primit-o și cât v-a plătit…», că eu știu răspunsul, dar să ne clarificăm. Și dacă-l voi primi – sper că-l voi primi -, îl voi face public, după cum voi face publică chiar și scrisoarea, dar ăsta-i conținutul ei. Cel care a trimis scrisoarea este o persoană omniprezentă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O SCRISOARE MURDARĂ. Tudorel Toader o denigrează pe Codruța Kovesi în „Financial Times”, cerând ca ea să nu fie șefa Parchetului european

* Uriașul aparat mobilizat s-o salveze pe Șoșoacă: RTV, Sputnik, Codrin, Ciuvică, Gușă, Roșca Stănescu, Flavia Groșan, Luju, Stiripesurse, Ortodoxinfo, postacii rușilor și ai AUR

* „Deși eram în România, m-am simțit ca-n Siria. Soțul senatoarei i-a spus traducătoarei: «Vă arunc pe fereastră!»” Noi detalii despre scandalul Șoșoacă – Rai Uno

Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* „Asasinii lui Dragnea” se întorc: Florin Roman acuză forțe oculte în spatele „campaniei” care a dus la demascarea sa. Ce spune Tolontan

* Educatoarele prinse că furau de la gura copiilor de creșă își umpluseră casele, podurile și pivnițele cu dulciuri, carne, zahăr, ulei, chiar și praf de copt și castraveți murați

* Marele tun: Firea preia la Ministerul Familiei toate casele de cultură și bazele sportive studențești! Ministerul s-a înființat după ce Firea a semnat un protocol cu Dan Voiculescu

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (28). Pe culmile disperării (VIDEO)

* VIDEO. Bănel Nicoliță, la ora adevărului după fuga în America: „A fost cel mai grav lucru din viața mea. Nu mi-am revenit nici acum!”

* O handbalistă din Iran a dezertat în Spania, după ce o româncă i-a dat jos vălul de pe cap, fără intenție, la Campionatul Mondial

3 COMENTARII

  1. Bolșevicii, de la Marx și Lenin, așa au fost. Ne-rușinați, împăunați, diversioniști, s-au crezut (și în România au reușit) eterni. De fapt o gangrenă a societății noastre de 87 ani. Și televiziunile democrației noastre populare fac jocurile unui bolșevic notoriu ca T. Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here