marți, februarie 27, 2024
AcasăMainUriașul aparat mobilizat s-o salveze pe Șoșoacă: RTV, Sputnik, Codrin, Ciuvică, Gușă,...

Uriașul aparat mobilizat s-o salveze pe Șoșoacă: RTV, Sputnik, Codrin, Ciuvică, Gușă, Roșca Stănescu, Flavia Groșan, Luju, Stiripesurse, Ortodoxinfo, postacii rușilor și ai AUR

-

Încurcătura în care a intrat Diana Șoșoacă după ce a sechestrat o echipă de televiziune de la Rai Uno, iar soțul senatoarei a agresat un polițist și a mușcat o jurnalistă italiană a scos la lumină, printre altele, întreaga rețea care alimentează curentul conspiraționist în țara noastră. Acest moment greu pentru nava-amiral a mișcării așa-zis naționaliste a făcut să lumineze precum licuricii noaptea nodurile pânzei de păianjen care a fost aruncată peste România.

În cea mai mare parte a timpului, această infrastructură (care promovează personaje ca Șoșoacă, partide precum AUR și tot felul de teorii care mai de care mai trăsnite, de la vaccinurile cu nanocipuri până la piramida energetică de deasupra Sfinxului și de la conspirația mondială până la excepționalismul „Grădinii Maicii Domnului”) se disimulează destul de bine.

Fiecare acționează pe felia sa, uneori se mimează chiar antagonismul – există postaci care-și încep mesajele cu „știți că mie nu-mi place Șoșoacă, dar…” și site-uri autoproclamate împotriva sistemului, dar pe care îl slujesc subtil, preluându-i mesajele.

Știripesurse.ro și-a indexat pe Google știrea din ziua audierii lui Silvestru Șoșoacă sub titlul „Soțul Dianei Șoșoacă va fi REȚINUT”. Așa apare în feed pe motorul de căutare. Când accesezi articolul, titlul și tonul se schimbă

Pe fond, toți trag la aceeași căruță, încercând să sporească haosul, disensiunile din societate, numărul morților, neîncrederea în autorități, refuzul oamenilor de a se vaccina, teoriile conspirației și „soluția” implicită la toate aceste nenorociri – ascensiunea extremiștilor vehement antioccidentali, anti-NATO și anti-UE. Evenimentele care tocmai se petrec în Est ar putea fi o explicație pentru ce se întâmplă de o bună bucată de timp și în România.

- Advertisement -

Scandalul „Șoșoacă – Rai Uno” a avut meritul de a scoate la iveală întreaga rețea subterană de influență și propagandă pe care s-a clădit ascensiunea aparent neașteptată a AUR și a unor personaje precum senatoarea conspiraționistă

Numai că scandalul de vineri, 10 decembrie, a făcut necesară mobilizarea întregii mișcări, pentru că Șoșoacă ar trebui, în mod normal, să fie judecată și condamnată pentru sechestrare de persoane – ceea ce ar zădărnici planul propulsării sale către candidatura la președinție, în 2024.

S-au activat site-uri și personaje unele previzibile, altele total neașteptate.

Site-ul conspiraționist Ortodoxinfo.ro, care este însă una din marile surse de fake news și conspirații, mai adaugă una la chimir: Șoșoacă plătește pentru că ar fi spus mari adevăruri

În ultimele zile am văzut intrate în luptă, printre altele, pentru a o salva pe Șoșoacă, portavocea oficială a Rusiei, site-ul Sputnik, alături de violentul site antijustiție Luju.ro, al lui Savaliuc, publicația Știripesurse.ro a PSD-istului Iosif Buble, precum și conspiraționistul Ortodoxinfo.ro.

- Advertisement -

Pretutindeni se strigă, pe un ton mai mult sau mai puțin strident, că senatoarea e nevinovată, victimă a unei uneltiri sau a abuzurilor. Unele publicații online, precum Știripesurse, încearcă să fie abile, manevrând astfel încât titlurile mincinoase și manipulatoare să apară doar la căutarea Google, pentru că pe site știrile sunt prezentate pe un ton oarecum neutru. Altele, mai puțin atente la etichetă, dau direct cu măciuca – Ortodoxinfo.ro și Luju.ro.

Site-ul antijustiție Luju.ro are o serie de articole în care avansează o altă teorie conspiraționistă: Șoșoacă ar fi cerut informații despre efectele și reacțiile secundare ale vaccinurilor – care se pot găsi pe site-urile oficiale ale Guvernului printr-o simplă căutate pe Google. De aceea, pretinde Luju.ro, ar fi fost pusă la cale o înscenare

La Antena 3 și România TV s-a acționat secvențializat. Mugur Ciuvică a dat tonul în emisiunile televiziunii lui Dan Voiculescu, aruncând tot incidentul în derizoriu. „Investigatorul” de casă al lui Gâdea a subliniat că nu crede ca echipa de la Rai Uno să fi fost ținută 8 ore de polițiști și că era normal ca jurnaliștii să fie căutați „măcar un pic” de arme și droguri. Victor Ciutacu a chemat-o de-a dreptul în emisiune la România TV pe Șoșoacă după ce aceasta țipase ca la ușa cortului la reporterii televiziunii luni, numindu-i oamenii serviciilor.

Dintre cele două televiziuni de propagandă ale PSD, cea mai activă pro-Șoșoacă e RTV. Cu excepția câtorva voci „uitate în tranșee”, Antena 3 a luat distanță de senatoare, pe care acum câteva luni o promova insistent și cu nerușinare.

România TV, acuzată luni de Șoșoacă de faptul că ar fi o televiziune mincinoasă și vândută, plină de oamenii serviciilor, a chemat-o a doua zi să-și continue delirul la emisiunea lui Ciutacu, în prime-time. N-a lipsit nici Gușă

Cum au ajuns Gușă, Roșca Stănescu și Codrin Ștefănescu să o apere pe Șoșoacă alături de jurnaliști „naționaliști” care pretind că luptă tocmai împotriva vechii clase politice. Și toți să invoce conspirații ale serviciilor secrete occidentale

S-au petrecut și tot felul de contorsiuni.

Cozmin Gușă, fost director la Realitatea TV, a intrat în direct la România TV – post pe care l-a făcut albie de porci ani în șir – pentru a susține teza că Șoșoacă e victima unei agresiuni și a unui complot.

Sorin Roșca Stănescu își începe pastila pe YouTube cu „ăștia au mers atât de departe încât i-au inventat doamnei Șoșoacă un caz penal”

Sorin Roșca Stănescu – unul din cei despre care Șoșoacă tot spune că au furat țara – și-a înregistrat un mesaj de susținere, acuzând că senatoarei i s-a fabricat un dosar penal.

Alt individ împotriva căruia Șoșoacă le povestește românilor că luptă, Codrin Ștefănescu, s-a grăbit și el să-și arate susținerea publică pe Facebook pentru conspiraționistă și indignarea pentru „slugărnicia” Guvernului.

Și Codrin Ștefănescu, exponent de frunte al clasei politice compromise împotriva căreia pretinde că luptă Șoșoacă, dă la o parte spoiala și face front comun cu aceasta

Nu putea lipsi, bineînțeles, și tulburea Flavia Groșan, eroina Antenei 3 de astă-iarnă, care-și continuă delirul pe contul ei de Facebook, în aplauzele frenetice a mii de fani. Și Groșan îi aduce un omagiu Șoșoacăi, afirmând că Lucia Goracci n-ar fi, de fapt, jurnalistă.

Mihai Șomănescu, fost jurnalist la conspiraționistul Activenews.ro și care și-a făcut propriul site, descoperă și el tocmai ce susține Șoșoacă, faptul că întreaga poveste ar fi opera serviciilor secrete străine. Argument: Lucia Goracci a fost și corespondent de război, iar Șomăescu știe, din sursă sigură, că absolut toți ziariștii care merg pe teatrele de operațiuni sunt oamenii serviciilor.

Din peisaj nu lipsește nici Flavia Groșan, dubioasa promovată ca doctor-minune de Antena 3 astă-primăvară, în campania prin care televiziunea lui Dan Voiculescu submina campania de vaccinare

Lista poate continua multă vreme. Trebuie adăugat aici imensul „ventilator” cu mii de postaci și „microinfluenceri” care preia și difuzează în masă, neostenit, versiunea conform căreia Șoșoacă este o victimă și nu agresoarea care a luat-o razna când i s-a spus că pandemia chiar există.

În final, întregul scandal Șoșoacă-Rai Uno n-a făcut să devoaleze giganticul aparat de propagandă și manipulare pe care s-a sprijinit ascensiunea aparent din neant a AUR și a unor personaje toxice precum senatoarea conspiraționistă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trecutul penal al șefului CSM (care l-a exclus din magistratură pe Danileț) și al tatălui său, primar la Govora

* Rusia își anunță oficial candidatul la președinția României. Șoșoacă la Sputnik: „Voi candida din partea poporului român. Câștig precum Iliescu în ’90”

* „Deși eram în România, m-am simțit ca-n Siria. Soțul senatoarei i-a spus traducătoarei: «Vă arunc pe fereastră!»” Noi detalii despre scandalul Șoșoacă – Rai Uno

Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* „Asasinii lui Dragnea” se întorc: Florin Roman acuză forțe oculte în spatele „campaniei” care a dus la demascarea sa. Ce spune Tolontan

* Marele tun: Firea preia la Ministerul Familiei toate casele de cultură și bazele sportive studențești! Ministerul s-a înființat după ce Firea a semnat un protocol cu Dan Voiculescu

Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

S-a lansat „Forța Dreptei”, noul partid al lui Ludovic Orban. Sloganul este cel liberal: „Prin noi înșine”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (27). Agresiunea brutală a URSS împotriva unui stat mic

* Așa arată azi casa unde s-a născut marele Gică Hagi. „Regele” n-a mai fost acolo din 2005. Cine stă acum în ea. Reportaj exclusiv

- Advertisement -

13 COMENTARII

  • Autorul acestui articol are mare dreptate cand remarca organizare in a sustine raul.
   Se vede cum, dupa prostia facuta de PNL, mafia puncteaza sistematic. Pas cu pas.
   Cat despre acesti indivizi, Rosca, Codrin si Gusa, cu toata vicleniia si cu toata maleficitatea lor, nu au reusit sa se catere cat de sus au dorit si spera ca vor reusi incolonandu-se in spatele lui Sosoaca. Vor sa exploateze energia si inconstienta cu care ea se repede cu capul inainte.
   Vor da iar chix, ticalosia exagerata se simte..

  • Si la B1 sau Realitatea raul are avocati.
   Am vazut la Realitatea tv un atac de un cinism si o stridenta rar intalnite, Un atac in cuplu, victima fiind invitatul Ludovic Orban.
   Anca Alexandrescu a conceput un plan clar: ea il hartuia pe invitat cu intrebari obraznice si dupa ce invitatul rspundea il invita pe Rosca Stanescu sa de un verdict.
   „Verdictele” erau mincini spuse cu o o brutalitate rara.
   Nu am mai vazut niciodata ceva atat de oribil!

 1. USR, AUR si Sokarina au votat pentru rasturnarea guvernului Catzu.

  Luni de zile aberatiile psihopatei obeze au trecut netxate, ca de, era mai important sa plece Catzu.

  Acum va mirati ca psihopata creeaza o criza diplomatica si de imagine? Impreuna cu o cutra italianca?

  Tineti-o tot asa si vom avea alegeri prezidentiale cu Ciolacu si Sokarina in turul doi. O sa ajungem sa-i cantam ode baronului portofel de la Buzau.

  • Fără să vrei ai spus un adevăr !
   Klaun trebuia să taxeze „aberațiile psihopatei”, dar nu a făcut-o pentru că (bine zici !)” era mai important să plece Catzu” 😀😁😂😋😊😉😎🤣😂😀😁😊😋😎
   Restul sunt trucaje bolșevice scurse prin țeava de la haznaua3 !

   • Adevarul este adevar, este cautat si dorit. Totul este cu scop si intentie.

    Nu Iohannis l-a debarcat pe Catzu ci Ciolos si cu avocatul lui Radu Mazare. Doi agenti ai stangii distructive, imbratisati de o parte din stampilatorii dreptei-stango-sexomarxiste. Schema clasica de infiltrare deturnare brevetata de fabieni.

    Tu poti repeta prostiile de la partid pana iti intepeneste articulatia temporomandibular sau faci sidrom de tunel carpian. Realitatea se gaseste in efecte.

 2. Un nou postak,,un alt curajos anonim de 2 bani,kratosel cu neuronul singurel,lingaul lui cutu,isi varsa veninul pe aici..ca prin alte parti nu mai poate,o fi mai greu sa convinga pe cineva cu prostiile puse pe comments…aici a vazut ca sunt putini comentatori, si-o fi zis ca nu citeste mai nimeni articolele si poate convinge pe cineva ca lozerul citu si iohannis sunt adevaratii patrioti ,cu coalitia lui peste ,facuta pentru perpetuarea securistilor imbogatiti dupa moartea lui ceasca….ca tot comemoram zilele astea confiscarea REVOLTEI ANTICOMUNISTE din decembrie 89,dar ssst! REVOLTA ANTICOMUNISTA nu e voie sa se comemoreze,ci DOAR mortii lui ceasca,ATAT!! Cei ai lui ILICI KGBISTUL, NU!!!

 3. Nu Antena3 cu Gâdea, Ursu, Ciuvică & Co, nici „Belgrad TV” cu Ciutacu, Savaliuc, SRS, Ghiță și toată Co sunt de vină. De vină suntem noi că nu știm să-i scuturăm de gulere pe toți acești diversioniști impostori. Da’ să-i scuturăm vânjos, să-i trezim prin sperietură. Nici pe ei nu știm să-i scuturăm nici funcționarilor statului de prin instituții nu știm să le cerem să facă ceeace este necesar să facă. Și noi suntem vinovați că admitem să ne conducă, de 32 de ani, asemenea spălătoare ale societații noastre rămasă la stadiul multilateral dezvoltat. Până când, Dumnezeule?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -