miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsVIDEO. Scene de război civil în Franța după ce Marocul a pierdut...

VIDEO. Scene de război civil în Franța după ce Marocul a pierdut cu „Les Bleus” la Cupa Mondială. Un marocan de 13 ani a murit strivit de mașina care fugea de huliganii ce-i smulseseră steagul Franței

-

Franța a fost, în seara zilei de miercuri, teatrul scenelor de violență comise de rezidenții marocani după ce naționala țării lor a fost învinsă de „Les Bleus” în semifinala Cupei Mondiale (scor 2-0). Marocanii au luat în stăpânire străzile, dând foc, distrugând mobilier stradal și atacându-i pe francezii care afișaseră steagurile țării lor.

După ce imigranții marocani făcuseră același lucru în urmă cu aproape trei săptămâni în Belgia, la meciul dintre echipa africană și naționala lui Courtois, Guvernul de la Paris și-a luat măsuri de siguranță. Circa 15.000 de polițiști au fost scoși pe străzile din Paris și în orașele din sudul țării, anticipându-se noi scene de violență.

Comunitatea marocană, foarte numeroasă în Franța, nu s-a lăsat așteptată. Au fost atacați cetățenii francezi care făceau imprudența să se bucure pentru victoria echipei lor. Într-una din înregistrările difuzate pe Twitter se vede cum marocanii bat bestial un om care avea steagul Franței cu el.

- Advertisement -

În Roubaix, marocanii au atacat o mașină a poliției, urcându-se pe plafon și trăgând de uși, în timp ce echipajul din interior rula încet, ca să nu-i accidenteze.

La Avignon, marocanii au atacat și distrus complet o mașină.

- Advertisement -

Un incident deosebit de grav a avut loc pe o stradă din Montpellier, unde grupuri de huligani marocani s-au năpustit asupra unei mașini aflate în trafic și care avea atârnat, de geamul portierei din stânga-spate, steagul Franței. Agresorii au smuls steagul și l-au aruncat pe jos, atacând automobilul. Șoferul s-a speriat, a demarat în trombă, a întors în viteză și l-a călcat pe unul din marocani.

Conform unor bloggeri tunisieni și marocani, cel accidentat a fost un copil de 13 ani, care a murit.

Tot în Montpellier au avut loc înfruntări între suporterii francezi și cei marocani chiar în piața centrală, lângă bradul de Crăciun.

La Bordeaux n-a fost, de asemenea, o seară potrivită pentru suporterii Franței să se bucure de calificarea țării lor la Mondiale. În centrul orașului au fost bătălii de stradă, iar poliția a arestat cel puțin 9 persoane.

Centrul Parisului, pe Champs Elysées, arăta ca-n filmele despre apocalipsă, cu zeci de dube încărcate cu trupe speciale care așteptau să intervină.

Scene de război civil au avut loc și în Lyon.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Integrare, multiculturalism, si toate celelalte vorbe goale. Nu stiu cum se face, dar orasele franceze, britanice, germane, suedeze, austriece trec prin evenimente de zici ca e razboiul lumilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -