VIDEO. Scene cumplite pe aeroportul din Kabul. Afgani fugind din calea talibanilor se agață de roțile avioanelor, apoi cad în gol de la sute de metri

1
2739

Imagini de coșmar surprinse în haosul de pe aeroportul din Kabul fac înconjurul planetei: mii de afgani, fugind din calea talibanilor, aleargă înnebuniți pe piste, și se pun în calea avioanelor care decolează, încercând să le oprească. Militarii americani nu mai fac față, iar oamenii se agață disperați de scări și de roțile aeronavelor. Unii dintre ei cad în gol, după decolare, de la sute de metri altitudine.

Militarii americani au tras focuri de armă în aer și încearcă să-i alunge pe civilii afgani cu elicopterele de pe pista aeroportului.

Jurnalistul turc Ragip Soylu a postat pe Twitter un filmuleț teribil, cu o uriașă aeronavă de transport, pe care scrie US AIR FORCE, cu o mare de oameni alergând pe lângă ea, iar zeci de persoane sunt cățărate și atârnate chiar și în cele mai mici lăcașuri unde se pot prinde cu mâinile.

Nicola Careem a postat un at filmuleț în care se vede cum sute de oameni se înghesuie pe scara de urcare a unui avion, într-un haos cumplit.

Într-un alt filmuleț, postat de Muslim Shirzad, este arătat un avion care și-a luat zborul, iar în timp ce aeronava ia altitudine, doi oameni cad din zona motorului. Pe înregistrare se poate auzi autorul filmării repetând încontinuu: “Allahu Akbar! Allahu Akbar!“ („Allah e mare!“).

Dincolo de gardurile înălțate cu sârmă ghimpată, o altă mulțime încearcă să pătrundă în aeroport.

Aeroportul din Kabul a rămas ultima zonă din Afganistan controlată de forțele coaliției occidentale, după ce talibanii au ocupat toată țara fulgerător, fără opoziție. Președintele american Joe Biden este acum ținta criticilor vehemente ale comunității internaționale, pentru că a decis grăbirea retragerii forțelor SUA.

Inițial prevăzută a se face treptat până în 2025, evacuarea armatei americane și a forțelor coaliției s-a accelerat, iar noul președinte al SUA a decis ca totul să se termine în două luni. Au fost abandonate parcuri uriașe de vehicule, baze de pregătire și infrastructură, iar mii de afgani care au ajutat armata americană, servindu-i ca interpreți, au fost lăsați în urmă.

Acum, aceștia știu că-i așteaptă o moarte groaznică și încearcă să fugă din țară prin orice mijloc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* VIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A „uitat” câteva detalii greu de uitat. „V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu” / „Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie”

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

* „Am vrut să evit vărsarea de sânge. Talibanii au câștigat prin sabie și gloanțe”. Primul mesaj al președintelui Afganistanului după ce a fugit în Uzbekistan sau Tadjikistan

* A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Gerd Müller. Suferea de Alzheimer și demență senilă

1 COMENTARIU

  1. Bideu ,comunistul ,are alte probleme pe cap:problemele fiului care e un depravat,drogat ,betiv si e santajabil la greu…Faptul ca s-a grabit sa ceara trupelor americane sa paraseasca Afganistanul ,fara sa incheie o serie de tratate cu talibanii,asa cum se pornise administratia lui Trump,il face responsabil de crime impotriva miilor de afgani care au colaborat cu americanii si acum sunt practic abandonati in mainile ucigasilor ,a teroristilor!!RUSINE,ISTORIA VA ACUZA PE BIDEU ,NU PE TRUMP!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.