VIDEO. Boris Johnson: „Rusia pare că se pregătește de cel mai mare război pe care l-am văzut după 1945 în Europa“

0
1761
Rusia a desfășurat la granița Ucrainei cea mai mare concentrare de forțe văzută în Europa după Al Doilea Război Mondial

Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă, într-un interviu acordat pentru BBC, că „Rusia pare să se pregătească de cel mai mare război pe care l-am văzut după 1945 în Europa”. Șeful Guvernului de la Londra a afirmat că intenția Rusiei este de a încercui capitala Ucrainei, Kiev, printr-o manevră de învăluire pornită din Belarus.

BBC a difuzat fragmente din interviul care urmează să fie redat integral în cursul zilei de duminică, pe BBC One. Boris Johnson a făcut declarațiile în timp ce se afla la München, unde liderii occidentali s-au întâlnit pentru conferința anuală pe teme de securitate.

Premierul Marii Britanii a avertizat că „lumea trebuie să înțeleagă costul uriaș în vieți omenești pe care l-ar putea presupune” invazia rusă în Ucraina.

„Mă tem că asta arată dovezile. Rusia pare că se pregătește de cel mai mare război, ca amploare, pe care l-am văzut după 1945 în Europa și adevărul este că sunt toate semnele că planul său a început deja, în anumite privințe”, a spus Boris Johnson, adăugând: „Dar oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale tinerilor ruși“.

Nu există semne care să sugereze că ar putea fi posibilă o scădere a tensiunii, a mai adăugat premierul britanic.

Venit și el la München, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la liderii occidentali să-i salveze țara și să stabilească un calendar precis de aderare a Ucrainei la NATO – singura organizație care ar putea să ofere protecție împotriva agresiunii rusești.

Guvernul american estimează la 169.000–190.000 numărul militarilor mobilizați de Rusia în jurul Ucrainei. Boris Johnson a spus, în interviul pentru BBC, că serviciile de informații sunt de părere că atacul asupra Kievului nu va veni doar dinspre Rusia, ci și dinspre Belarus, acolo unde Putin și-a amplasat deja circa 30.000 de militari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eugen Tomac și-a luat partidul înapoi: ales președinte al PMP cu 92,3%. Cristian Diaconescu a rezistat doar 11 luni

* Război iminent în Ucraina: separatiștii decretează mobilizarea generală, Rusia anunță că-și va „proteja“ cetățenii, 40% din forțele ruse sunt în poziție de atac

* VIDEO. Deputați ucraineni și jurnaliști străini, atacați cu bombe de militanții pro-ruși în Donbass

* Diplomația bădărană a Kremlinului. De la „Câte divizii are Papa?” la pantoful lui Hrușciov; de la câinele pentru Merkel la umilirea diplomaților europeni

* Război total la vârful AUR. Târziu despre Simion: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor“

* Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Cum blochează PSD construcția a 25 de spitale pe bani europeni. Rafila a anunțat deja UE că refuză proiectul PNRR în valoare de 1,7 miliarde euro, acuză ex-ministrul Ghinea

Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here