VIDEO. Panică în China: cumpărătorii fug înnebuniți din malluri și magazine când aud că sunt cazuri suspecte de Covid, pentru a nu fi obligați să stea închiși acolo 48 de ore

0
2087
Pe Twitter apar frecvent filmulețe de la isterii în masă cu oameni fugind disperați din magazine în China atunci când se anunță câte un caz suspect. Toți se tem să nu rămână sechestrați câte 48 de ore în clădiri, conform legilor emise de regimul comunist

Politica “Zero Covid”, transformată într-un nou experiment social, îi înnebunește pe locuitorii din China. Clienții magazinelor și ai mallurilor trăiesc într-o continuă alertă, forțând înnebuniți ieșirile de câte ori se anunță apariția unui rezultat „anormal” la un test Covid, imaginile cu mulțimi care se bulucesc pe uși și fug disperate făcând turul rețelelor de socializare.

Pandemia de Covid a fost folosită de autoritățile comuniste pentru a strânge și mai mult controlul asupra populației din China. Pe lângă nenumărate reguli draconice, controale și orașe întregi închise cu lunile din cauza apariției câte unui caz, legea prevede că toți clienții magazinelor trebuie testați. Dacă un singur rezultat este suspect, cei aflați în incinta respectivelor clădiri sunt închiși acolo și ținuți 48 de ore, până se fac noi teste și se clarifică situația. Aceeași măsură se aplică dacă până și contactul unui suspect de Covid a fost depistat de camerele de supraveghere cu recunoaștere facială pe care regimul comunist le-a amplasat peste tot în China.

Această prevedere a dus la o adevărată psihoză în masă. Oamenii, înspăimântați de ideea că urmează să fie sechestrați cu zilele în clădirile respective, dau buluc spre ieșiri de câte ori se zvonește că a fost cineva depistat pozitiv.

CNN scrie despre un magazin Ikea din Shanghai unde cumpărătorii au forțat sâmbătă ușile, dând peste cap cordonul forțelor de ordine după ce autoritățile sanitare ale orașului au ordonat închiderea magazinului când un contact al unui caz de Covid-19 a fost depistat în această locație. Mai multe videoclipuri de pe rețelele de socializare arată clienți țipând și împingându-se unii pe alții în încercarea de a ieși din clădire înainte ca ușile să se închidă.

Vineri, 12 august, o nebunie similară s-a petrecut într-un mall din Shanghai.

Într-o conferință de presă organizată duminică, Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că „magazinul și zona afectată” vor fi sub un management „în circuit închis” timp de două zile. Persoanele aflate în interior trebuie să stea 48 de ore în carantină și cinci zile sub supraveghere sanitară.

Autoritățile sanitare ale orașului au raportat luni 6 cazuri de Covid-19 transmise local în Shanghai, dintre care cinci erau asimptomatice.

Orașul Shanghai, capitala financiară a Chinei, unde locuiesc 25 de milioane de persoane, a fost închis timp de două luni la începutul acestui an, ceea ce a dus la o furie publică generalizată, locuitorii confruntându-se cu dificultăți în a comanda chiar și produse de bază precum alimente și medicamente.

Bazându-se pe tehnologia mobilă și pe big data, Guvernul chinez folosește un sistem de „coduri de sănătate” pe bază de culori pentru a controla mișcările oamenilor sub pretextul încercării de a limita răspândirea virusului.

În multe orașe chineze, oamenii trebuie să prezinte un cod QR de sănătate de culoare verde pentru a călători cu mijloacele de transport în comun și pentru a intra în locuri precum centre comerciale, săli de sport și restaurante. Sistemul înregistrează locul în care se află fiecare persoană și dacă a intrat în contact cu un caz confirmat de Covid-19. Cei ale căror coduri de sănătate devin roșii sunt închiși în centre de carantină.

Închiderile instantanee au devenit obișnuite în țară, publicul fiind din ce în ce mai frustrat de regulile stricte, în timp ce economia se luptă să se adapteze la această perturbare. Săptămâna trecută, peste 80.000 de turiști au fost blocați în populara insulă turistică Hainan, după ce autoritățile au anunțat măsuri de izolare pentru a opri o epidemie de virus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

* VIDEO. La nici 18 ani, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie! Record mondial la 100 de metri liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here