vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsVIDEO. Palestinienii au atacat cu pietre și au distrus camioanele egiptene cu...

VIDEO. Palestinienii au atacat cu pietre și au distrus camioanele egiptene cu ajutoare umanitare. Un șofer a fost grav rănit, iar camionul jefuit

-

Criza din Fâșia Gaza atinge cote paroxistice pe măsură ce Israelul strânge cercul în jurul teroriștilor Hamas, iar criza umanitară a populației devine tot mai disperată. Convoaiele cu ajutoare umanitare care intră în zona afectată sunt atacate și jefuite de palestinieni, iar la sfârșitul săptămânii trecute un astfel de incident a dus la rănirea gravă a șoferului egiptean.

Un convoi de camioane egiptene cu ajutoare umanitare a fost atacat de populația palestiniană, sute de bărbați și copii înșirați pe marginea drumului aruncând cu cataroaie în mașini. Toate vehiculele au fost distruse. Parbrizele mașinilor au fost sparte, iar șoferii răniți. Într-un caz, un pietroi l-a nimerit în cap pe șofer, care a pierdut controlul volanului și a intrat în gard. Omul a fost grav rănit, dar nimănui nu i-a păsat de el, mii de palestinieni s-au repezit și au jefuit camionul încărcat cu zeci de tone de provizii.

Unul dintre șoferii egipteni care au scăpat din ambuscadă a filmat ulterior mașinile în timp ce vorbea: „Băieți, vă rog, nu treceți frontiera. Palestinienii ne-au distrus toate camioanele. Puteți vedea clar ce pagube au provocat. Au aruncat cu pietre în noi, ne-au spart parbrizele. Acesta este sângele unuia dintre șoferi. Vedeți ce ne-au făcut la camioane? Șoferul s-a întors cu răni grave. Uitați-vă aici! Acesta este comportamentul oamenilor din Gaza. Oamenii pentru care noi continuăm să ne rugăm. N-ar trebui! Jur pe Allah că merită mai mult decât li se întâmplă acum“.

- Advertisement -

Americanii au început să parașuteze alimente și medicamente în Fâșia Gaza, în timp ce alte convoaie umanitare au avut soarta celui egiptean. Jefuirea acestora se produce în condiții sălbatice, iar acum câteva zile circa 100 de oameni au murit călcați în picioare de o mulțime care năvălise asupra unui camion.

Dezastrul a început pe 7 octombrie anul trecut, când teroriștii Hamas care controlau Fâșia Gaza au lansat un amplu raid în Israel. Au fost uciși circa 1.400 de israelieni, cei mai mulți civili. La raid au participat atât luptători Hamas, cât și mulți civili care au traversat frontiera ca să ucidă israelieni și să jefuiască.

- Advertisement -

După raid, Israelul a lansat o amplă ofensivă terestră și aeriană în Fâșia Gaza, care se afla sub controlul Hamas din 2007. Luptele s-au dat stradă cu stradă, armata israeliană ocupând mai întâi jumătatea nordică a enclavei. Acum, luptele se dau în jumătatea sudică, în condiții crâncene. Populația este lipsită de cele mai elementare mijloace de supraviețuire, deoarece Israelul a instituit o blocadă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Oameni „educati” sa ucida de mici..asta este consecinta anilor de ura impotriva a tot ce este evreu si a celor ce ii sustin,chiar si impotriva celor care doar discuta cu evrei..Ura si crima e infipta in gena acestor oameni,la fel cum teama de libertate este in gena rusilor sau a celor nascuti si crescuti in dictatura,fara sa fi cunoscut libertatea de exprimare niciodata in istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -