Acasă Fără categorie VIDEO. Oradea Civică îndeamnă la grevă generală pe 15 martie. Timp de...

VIDEO. Oradea Civică îndeamnă la grevă generală pe 15 martie. Timp de 8 ore, nu de 15 minute!

Asociația Oradea Civică a preluat inițiativa suceveanului Ștefan Mandachi, constructorul primului metru de autostradă din Moldova, și crește miza protestului de vineri, 15 martie.

Ștefan Mandachi a chemat toată Moldova să întrerupă lucrul pe 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute, ca semnal clar că această regiune istorică nu mai acceptă amânarea construcției de autostrăzi care să o lege de restul țării și de Europa.

Sebastian Duma și Cosmin Bursașiu, liderii grupului Oradea Civică, s-au solidarizat cu inițiativa lui Mandachi și au dus-o mai departe, cu un obiectiv mai îndrăzneț: o zi de grevă generală, nu doar 15 minute. Aceeași zi, de 15 martie, dar nu între orele 15.00 și 15.15, ci între 8.00 și 16.00.

Mai mulți orădeni, membri ai grupului Oradea Civică, au participat la realizarea unui apel video „regizat” de Duma și Bursașiu. Filmulețul a devenit viral pe Facebook, depășind rapid un milion de vizualizări.

Cosmin Bursașiu dă tonul: „Dacă ești antreprenor sau simplu angajat în România, în 15 martie putem face istorie împreună”.

Apelul video lansat de Oradea Civică

Ordădenii propun „blocarea României pe durata întregii zile de 15 martie”.

De ce?

„Pentru că nu vrem să mai plătim taxe și impozite coaliției hoților și corupților din Parlamentul și Guvernul României”.

„Pentru că nu vrem să mai fim reprezentați în țară și în străinătate de semianalfabeți, agramați, plagiatori și impostori”.

„Pentru că din taxele și impozitele noastre ar fi trebuit să avem de mult școli dotate cu laboratoare, săli de sport, spitale noi, echipamente medicale moderne și, da, o rețea extinsă de autostrăzi. Toate acestea, și multe altele, nu le avem”.

„Avem, în schimb, infractori cocoțați în fruntea statului, care ne dau lecții de moralitate și care numesc alți infractori asemenea lor pe funcții de conducere, control și decizie în instituțiile și autoritățile publice”.

„Cu acești borfași la conducerea țării, un metru de autostradă va costa cât 10 kilometri”.

„Blocăm România pentru că ei trebuie să plece!”

„Vă chemăm pe toți în 15 martie la o grevă generală pe durata întregii zile de lucru, de la 8 dimineața până la 4 după-masă!”

CITIȚI ȘI:

loading...

2 COMENTARII

  1. Poate explici,grigore, intentia folosirii repetate a numarului 15. Seamana cu intentia principesei margareta cand a cuvantat in parlament despre amintirea armistitiului si a potrivit la fel o repetarea a unui numar. Nu pare coincidenta ci,niscaiva apucaturi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings