vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. O rachetă rusească a rupt în două turnul TV de 240...

VIDEO. O rachetă rusească a rupt în două turnul TV de 240 de metri din Harkov

-

Pagubă majoră pentru Ucraina în Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei: turnul de televiziune, înalt de 240 de metri, s-a rupt în două, iar partea sa superioară s-a prăbușit la pământ, după ceea ce a fost lovit într-un atac cu rachetă al Rusiei.

Semnalul de emisie a fost întrerupt în Harkov, oraș bombardat puternic cu rachete şi drone ruseşti în ultimele săptămâni.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov, a declarat: „În acest moment există întreruperi ale semnalului de televiziune digitală”.

În mod miraculos, nu există nicio victimă, deoarece toți angajaţii se aflau în adăposturi, a spus Siniehubov.

- Advertisement -

Imagini de la faţa locului arată cum catargul principal al turnului s-a rupt, căzând, în timp ce un nor de fum se ridica spre cer.

Din imagini nu este clar ce anume a lovit partea superioară a turnului, dar procurorii din Harkov au declarat că Rusia a folosit probabil un atac cu rachetă de croazieră Kh-59.

Înregistrarea video a fost verificată prin coroborarea cu o înregistrare dintr-un alt unghi, care arată acelaşi moment în care vârful turnului se prăbuşeşte.

- Advertisement -

Rușii au atacat turnul încă din 2022

Rusia a atacat turnul de televiziune din Harkov de mai multe ori la începutul lunii martie 2022, la scurt timp după ce a lansat invazia pe scară largă în Ucraina. Semnalul TV a fost întrerupt în acea perioadă.

Moscova şi-a intensificat recent atacurile, în timp ce Ucraina se confruntă cu un deficit de capacităţi de apărare antiaeriană. Aflate aproape de granița cu Federația Rusă, orașul Harkov şi regiunea adiacentă s-au confruntat cu cele mai intense lovituri.

În jur de 12 canale ucrainene de televiziune prin satelit şi-au suspendat emisiunile săptămâna trecută, după ce au suferit interferenţe în semnalul lor. Unele dintre aceste canale au fost bruiate şi au difuzat materiale de propagandă pro-rusă până când proprietarii lor au reuşit să restabilească controlul, potrivit agenției EFE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -