VIDEO. Migranți agresivi, aduși de ruși și bieloruși la frontieră, au înjunghiat mortal un grănicer polonez. Presiunea celor care vor să intre în Europa crește

2
727
Momentul în care migranții aruncă spre soldatul polonez o creangă în vârful căreia legaseră un cuțit. Arma albă l-a lovit în piept pe polonez, care a murit joi, la spital

Un grup de migranți ilegali care încercau să intre din Belarus în Polonia l-au înjunghiat pe un grănicer polonez folosind un cuțit atașat de vârful unei crengi lungi. Ulterior, când camarazii polonezului au sosit și au încercat să-l resusciteze, migranții i-au atacat și pe aceștia cu cataroaie și crengi groase. Grănicerul înjunghiat a murit sâmbătă, în spital.

Polonia a ridicat fără ezitare un gard înalt și lung de sute de kilometri la granița cu Belarus, pentru a opri valul de migranți asiatici și africani pe care regimul dictatorului Lukașenko, în cooperare cu regimul Putin din Rusia, îi transporta în apropiere și-i arunca asupra frontierei.

Presiunea migranților crește necontenit, Rusia folosindu-i pe aceștia ca pe o armă împotriva Europei, exact cum a făcut în 2015 cu sirienii și în ultimii ani cu africanii din regiunea subsahariană. Distrugându-le locuințele și toate mijloacele de subzistență, mercenarii ruși îi determină pe oameni să-și părăsească locurile natale, creând un val uman care ia cu asalt Mediterana pentru a căuta salvarea în Europa. Metoda a avut succes formidabil în 2015, când un milion de sirieni, irakieni, afgani și cetățeni ai altor state au intrat pe continent, creând haos. Germania și Suedia au decis să-i primească, sperând că noii sosiți doresc să muncească și să se integreze, dar azi cele două țări se confruntă cu o explozie a violenței stradale și a fenomenului infracțional. În Suedia, autoritățile sunt pur și simplu copleșite de bandele de infractori, traficul de droguri și de arme a explodat, iar în unele suburbii nu mai îndrăznește nimeni să intre.

În paralel cu aceste fenomene, un alt efect secundar al politicii porților deschise a fost ascensiunea partidelor extremiste.

Polonia a decis o altă strategie și a blocat valul migranților pus la cale de Rusia și Belarus, întărind frontiera cu un gard lung și foarte înalt, sârmă ghimpată, baricade și multe patrule de grăniceri și polițiști.

Premierul Donald Tusk a anunțat pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter) că „un tânăr soldat, Mateusz, și-a dat viața apărând granițele Poloniei. Țara-mamă și compatrioții săi nu-i vor uita niciodată sacrificiul. Îmi exprim cea mai adâncă simpatie și solidaritate cu familia“. Grănicerul fusese internat ințial, după ce a fost înjunghiat în piept, la spitalul din orașul Hajnowka. Joi a fost transferat la spitalul militar din Varșovia, dar nu mai era nimic de făcut pentru el. Mateusz a decedat în aceeași zi.

Mii de migranți din Orientul Mijlociu, dar și din alte state asiatice și din Africa, încearcă zi de zi să rupă, să escaladeze sau să sape pe sub gardul de metal ridicat de Polonia în 2022 la granița cu Belarus. Foarte mulți dintre acești indivizi sunt foarte agresivi și dispuși la orice pentru pentru a pătrunde în Europa, de unde știu că vor fi foarte greu expulzați.

Militarii și polițiștii de frontieră polonezi cer schimbarea legii, astfel încât să li se permită să tragă asupra atacatorilor cu gloanțe de cauciuc ori chiar cu muniție de război, dacă aceștia le pun viața în pericol.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.