VIDEO LIVE. Pilotul către pasageri: „Calm şi răbdare!”. Avionul care zboară în cerc deasupra Madridului va ateriza la 20.15, ora României. Imagini filmate de pasageri în zbor

0
6830

UPDATE. Avionul Air Canada a aterizat fără incidente majore. Pista era pregătită pentru intervenţie în caz de incendiu, dar aeronava nu a luat foc la contactul cu solul. Aeronava Boeing 767 a aterizat pe pista 32 a Aeroportului Madrid-Barajas. „A fost o aterizare curată”, au comentat specialiştii în aviaţie. Nu a fost nevoie de spumă ignifugă pe pistă. Aterizarea a fost însoţită de ropote de aplauze şi urale de bucurie printre pasagerii din Aeroport.

Autorităţile Aeroportului din Madrid – Barajas au stabilit ora la care poate ateriza cursa Air Canada care dă roată deasupra capitalei Spaniei.

Este vorba de ora 19.15 aproximativ – ora Spaniei, adică 20.15 ora României.

UPDATE. Avionul militar F-18 s-a întors la bază.

UPDATE. Un avion militar F-18 al Forțelor Aeriene spaniole însoțește avionul Air Canada. Avionul F-18 va încerca să verifice mai bine posibila defecțiune a dispozitivului și să ajute cât mai mult posibil. Este o misiune de sprijin, urmare a unei solicitări a Comandamentului de Apărare și Operațiuni aeriene, cu scopul unei mai bune coordonări.

AUDIO. Mesajul pilotului adresat cabinei de pasageri

UPDATE. Unul dintre pasageri a înregistrat mesajul adresa de pilot pasagerilor. Iată-l:

„Vom cere aterizarea de urgenţă. Totul este sub control Am avut o mică problemă cu una dintre roţile avionului. În acest caz, cum avem nevoie să consumăm combustibil ca să putem ateriza în siguranţă, o să zburăm mai multe minute şi când o să fim pregătiţi pentru aterizare vă vom informa. Vă cerem multă răbdare şi mult calm. Vă mulţumim!”

Fără cel puțin o roată de aterizare și cu 128 de pasageri la bord. Astfel va trebui să aterizeze, pe aeroportul Adolfo Suarez – Madrid Barajas, zborul Air Canada AC837, un Boeing 767, care a plecat în direcția Toronto la ora 14.33 și al cărui pilot a raportat în jumătate de oră de la decolare că a trebuit să se întoarcă din cauza unei „probleme tehnice”, anunţă El Mundo.

Avionul survolează de 3 ore capitala Spaniei pentru a consuma combustibil, fapt prevăzut de normele de siguranţă internaţionale.

Deși aterizarea are un risc ridicat și, probabil, materialul ignifug se va extinde pe pista unde aterizează, aeronava poate ateriza fără probleme majore cu un motor mai puțin și restul echipamentului de aterizare, au explicat același surse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO live. Criză deasupra Madridului! Un avion cere aterizarea de urgenţă, dar dă roată de 3 ore în zbor pentru a consuma combustibil

* Sri Lanka din casa lui Rareş Bogdan. „Bona noastră are o piele extrem de neagră. Copiii sunt foarte fericiţi”

* VIDEO. A apărut echipamentul de scufundare care permite respiraţia sub apă pe durată nelimitată

* De ce un „blat” PNL-PSD ar fi bun pentru România

* Descoperirea despre marele scriitor Gabriel García Márquez, laureat Nobel, devenit scenarist de film în „Castelul lui Dracula”

* De ce se goleşte România. „Acasă suntem străini în propria noastră ţară”. Aviz şi „orbilor” din cazul Ditrău-Sri Lanka!

* SONDAJ. Liberalii, de neoprit: PNL se apropie de 50%! Ascensiune şi pentru USR-PLUS. Partidele lui Ponta şi Tăriceanu se duc la vale

* „Cazul Ditrău” pe înțelesul tuturor. Imensa rușine adusă României de „patrioții” rasiști. Popa Biro e campionul barbariei

* Victorie împotriva urii! Patronii brutăriei din Ditrău îi înfruntă pe rasiști: „Am reanalizat decizia noastră. Rămânem alături de muncitorii noștri din Sri Lanka”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here