VIDEO LIVE. Criză deasupra Madridului! Un avion cere aterizarea de urgenţă, dar dă roată de 3 ore în zbor pentru a consuma combustibil

0
3776

UPDATE 19.45. Potrivit unor surse militare consultate de jurnaliştii El Mundo, din avionul de vânătoare care însoţeşte în zbor aeronava cu 128 de pasageri ce dă roată Aeroportului Madrid-Barajas Adolfo Suarez nu se vede că trenul de aterizare al aparatului Air Canada ar fi fost afectat puternic.

UPDATE 19.40. Un avion militar F-18 al Forțelor Aeriene spaniole însoțește avionul Air Canada. Avionul F-18 va încerca să verifice mai bine posibila defecțiune a dispozitivului și să ajute cât mai mult posibil. Este o misiune de sprijin, urmare a unei solicitări a Comandamentului de Apărare și Operațiuni aeriene, cu scopul unei mai bune coordonări.

UPDATE 19.30. Unul dintre pasageri a înregistrat mesajul adresa de pilot pasagerilor. Iată-l:

„Vom cere aterizarea de urgenţă. Am avut o mică problemă cu una dintre roţile avionului. În acest caz, cum avem nevoie să consumăm combustibil ca să putem ateriza în siguranţă, o să zburăm mai multe minute şi când o să fim pregătiţi pentru aterizare vă vom informa. Vă cerem multă răbdare şi mult calm. Vă mulţumim!”

Fără cel puțin o roată de aterizare și cu 128 de pasageri la bord. Astfel va trebui să aterizeze, pe aeroportul Adolfo Suarez – Madrid Barajas, zborul Air Canada AC837, care a plecat în direcția Toronto la ora 14.33 și al cărui pilot a raportat în jumătate de oră de la decolare că a trebuit să se întoarcă pentru „probleme tehnice”, anunţă El Mundo.

Acesta este un incident cu risc ridicat, deoarece lipsa anvelopei, deteriorată din motive încă necunoscute de AENA (Autoritatea Aeronautică din Spania), afectează logic stabilitatea dispozitivului, un Boeing 767. În fiecare zbor, cele mai delicate situaţii sunt întotdeauna decolarea și aterizarea.

Avionul survolează de 3 ore capitala Spaniei pentru a consuma combustibil, fapt prevăzut de normele de siguranţă internaţionale.

Pista de aterizare repartizată avionului Air Canada ar urma să fie eliberată complet, doar câteva echipaje de salvare urmând a se afla în zona respectivă, conform protocolului stabilit pentru un astfel de urgenţă.

Presa spaniolă transmite în direct imagini deasupra Aeroportului şi de la faţa locului.

Unele părți din interiorul motorului, conform unor surse El Mundo, s-ar fi „dezintegrat” în timpul decolării, poate prin frecarea cu anvelopa desprinsă din trenul de aterizare. Aceasta din urmă este o supoziţie făcută de surse aeroportuare, care afirmă însă că „numai pilotul poate explica, după aterizare, ce s-a întâmplat”.

Avionul zboară chiar în aceste momente în cerc din jurul Madridului, „arde combustibil”, au recunoscut surse din aeroport. Este necesar să piardă cât mai multă greutate pentru a aborda aterizarea cu cele mai mari garanții de securitate.

Deși aterizarea are un risc ridicat și, probabil, materialul ignifug se va extinde pe pista unde aterizează, aeronava poate ateriza fără probleme majore cu un motor mai puțin și restul echipamentului de aterizare, au explicat același surse.

Cheia reuşitei operaţiunii stă în greutatea aparatului, iar aici ajută numărul de pasageri: doar 128 de călători, ceea ce înseamnă că avionul este suficient de ușor pentru a efectua manevra cu succes.

Avionul în cauză are 30 de ani de vechime, când media unei aeronave cu aceste caracteristici este de 25 de ani. A făcut primul zbor la 31 martie 1989 cu compania Canadian Airlines și în 1997 a continuat să opereze cu compania aeriană Varig, pentru 8 ani. În octombrie 2005, acest Boeing a început să fie folosit de Air Canada.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO live. Pilotul către pasageri: „Calm şi răbdare”. Avionul care zboară în cerc deasupra Madridului va ateriza la 20.15, ora României! Imagini filmate de pasageri în zbor

* Sri Lanka din casa lui Rareş Bogdan. „Bona noastră are o piele extrem de neagră. Copiii sunt foarte fericiţi”

* VIDEO. A apărut echipamentul de scufundare care permite respiraţia sub apă pe durată nelimitată

* De ce un „blat” PNL-PSD ar fi bun pentru România

* Descoperirea despre marele scriitor Gabriel García Márquez, laureat Nobel, devenit scenarist de film în „Castelul lui Dracula”

* De ce se goleşte România. „Acasă suntem străini în propria noastră ţară”. Aviz şi „orbilor” din cazul Ditrău-Sri Lanka!

* SONDAJ. Liberalii, de neoprit: PNL se apropie de 50%! Ascensiune şi pentru USR-PLUS. Partidele lui Ponta şi Tăriceanu se duc la vale

* „Cazul Ditrău” pe înțelesul tuturor. Imensa rușine adusă României de „patrioții” rasiști. Popa Biro e campionul barbariei

* Victorie împotriva urii! Patronii brutăriei din Ditrău îi înfruntă pe rasiști: „Am reanalizat decizia noastră. Rămânem alături de muncitorii noștri din Sri Lanka”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here