VIDEO. Gripa din România, mai periculoasă ca virusul chinezesc! 29 de morți și 10.000 de cazuri

1
912
Epidemie gripa
Epidemia de gripă face ravagii în România

Dacă până acum, în România, nu a fost confirmat niciun caz de pacient infestat cu coronavirus, gripa face ravagii. 29 de oameni au murit de la începutul acestui an din cauza epidemiei și peste 10.000 de persoane sunt bolnave.

Această situație dramatică are legătură cu eșecul campaniei de vaccinare. Multe persoane refuză în continuare să se vaccineze, iar la nivelul țării s-a înregistrat și o criză în ce privește numărul insuficient de doze de vaccin. Cererea a fost mai mare decât posibilitatea autorităților medicale de a oferi vaccinul.

VIDEO. Virusul este foarte periculos pentru copii.

Gripa pune în pericol viața copiilor și a persoanelor în vârstă care nu au sisteme imunitare puternice. Ea devine mortală în situația în care persoana infestată suferă și de alte afecțiuni cronice. Majoritatea persoanelor decedate au peste 50 de ani, dar s-au înregistrat multe decese și la copii cu vârsta de sub un an.

În acest an s-a înregistrat un număr record de persoane care s-au vaccinat. Numărul celor care s-au imunizat împotriva gripei a depășit două milioane de persoane, susține un reprezentant al autorităților medicale.Cu toate acestea, pentru ca epidemie să fie mai puțin violentă, un număr de 4 milioane de persoane ar trebui să se vaccineze, spun specialiștii.

Virusul diferă de la an la an și nimeni nu poate ști cum evoluează epidemia. Din păcate, în 2020 aceasta e extrem de violentă, numărul deceselor fiind extrem de mare.

Mai multe persoane din România se tem să mai iasă din casă de frica îmbolnăvirilor. Epidemia de gripă va scădea în intensitate, începând cu a doua jumătate a lunii martie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România, aurul și repatrierea din capul lui Dragnea! Isărescu anunță că prețul operațiunii e piperat

* Șefii Poliției din Chitila sunt cercetați penal pentru că au permis să fie omorâtă tânăra mamă care le ceruse ajutorul

* Prăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile lui Dragnea

* VIDEO. Cât de greu au aterizat și decolat avioanele în timpul furtunii Ciara care a lovit Europa

* PSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan – Dana Budeanu. De ce?

* VIDEO. Vinovatul principal pentru Brexit, cu mâna în nas. Corbyn, o rușine pentru Marea Britanie

* Băsescu crede că Orban e folosit de Iohannis, poreclindu-l Ludovicus al II-lea Anticipatus

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here