VIDEO. Fâșia Gaza e aproape ruptă în două: trupele israeliene au ajuns la 800 de metri de malul Mării Mediterane. Lupte feroce cu teroriștii Hamas, israelienii suferă pierderi

0
495
Trupele israeliene au ajuns miercuri seara la 800 de metri de coasta Mării Mediterane și e de așteptat ca în orele următoare să reteze complet partea de nord a Fâșiei Gaza de partea sa sudică, izolând forțele teroriștilor Hamas

Trupele israeliene sunt așteptate să rupă în două Fâșia Gaza în cursul acestei seri ori, cel târziu, până mâine, estimează specialiștii. Forțele armate venite din est ajunseseră în cursul serii de miercuri la mai puțin de un kilometru de coasta Mării Mediterane, înaintarea fiind însă anevoioasă din cauza opoziției disperate pe care teroriștii Hamas o opun.

Luptele din Fâșia Gaza sunt de o ferocitate nemaiîntâlnită în istoria modernă, palestinienii și israelienii luptându-se de aproape într-un război de anihilare. În ciuda superiorității totale pe care o dețin, israelienii înregistrează pierderi serioase, chiar dacă teroriștii Hamas pier mai mulți în aceste lupte.

The Jerusalem Post anunță că locotenent-colonelul Salman Habaka, de 33 de ani, comandantul Batalionului 53 din Brigada 188, a căzut în luptă.

Într-o altă imagine sunt prezentați 10 soldați israelieni înainte să plece în ultima lor misiune, unde au fost uciși de o rachetă antitanc în timp ce se aflau într-un transportor blindat.

Forțele israeliene înaintează la adăpostul tancurilor Merkava IV și Merkava III, strategia fiind de a demola cât mai mult din zonele cu clădiri care le stau în cale, pentru a evita lupta de aproape și pierderile în rândurile propriilor soldați.

Fluturași au fost răspândiți din avioane deasupra zonelor de luptă și a cartierelor unde urmează bombardamente, locuitorii fiind îndemnați să părăsească zona. Aceste mesaje vin la aproape două săptămâni după expirarea ultimatumului dat de Israel, care le-a cerut civililor să se retragă în sudul Fâșiei Gaza, pentru că urmează invazia la sol.

Cei mai mulți civili n-au plecat însă, iar acum rețelele de socializare sunt pline cu imagini ale victimelor – copii, femei, bătrâni – după atacurile israeliene. Mare parte dintre acești oameni au vrut să plece, dar au fost împiedicați de teroriștii Hamas, care i-au folosit ca scuturi umane.

În particular asaltul israelian asupra cartierului general al Batalionului Jabaliya, de marți, a fost extrem de sângeros. Hamas a trimis un grup de 100 de femei și copii înaintea trupelor israeliene, pentru a acționa ca un scut uman în calea acestora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here