VIDEO. După 14 ani, Mark Rutte părăsește reședința premierului Olandei pe bicicletă, așa cum a și venit. Preia postul de secretar general al NATO, vânat și de amatorul de lux Klaus Iohannis

2
1070
Mark Rutte, un politician care și-a păstrat simțul măsurii după 14 ani ca premier al Olandei, a fost preferat ca șef al NATO în fața snobului Klaus Iohannis, căruia puterea i-a luat mințile cât a fost președinte al României

Mark Rutte (57 de ani) a părăsit miercuri dimineață reședința oficială a premierului Olandei, după 14 ani în această funcție, exact așa cum venise: pe bicicletă, fără coloană oficială, girofar înainte și gorile după el. Merge să preia poziția de secretar general al NATO, post pe care-l vânase și Klaus Iohannis, președintele român devenit celebru în toată lumea pentru luxul sfidător în care trăiește din bani publici.

Gestul lui Rutte nu e unul populist pentru simplul fapt că premierul olandez așa obișnuia să vină și să plece de la muncă și până acum. A părăsit reședința din Binnenhov (orașul Haga) îmbrăcat la costum, pedalând singur în aplauzele trecătorilor, după ce îi predase cheile lui Dick Schoof (67 de ani), numit marți succesor al său în poziția de premier al Olandei.
Momentul a fost remarcat și de Henk Swarttouw, președintele danez al Federației Europene a Cicliștilor, care a scris pe Twitter (X) că „după 14 ani de mers pe bicicletă la muncă, fostul premier danez pornește spre Bruxelles cu stil“, alături de poza cu Mark Rutte pedalând.

Olandezul Mark Rutte a fost preferat de țările NATO în poziția de secretar general al organizației, după ce mandatul lui Jens Stoltenberg a expirat, deși românul Klaus Iohannis bătuse din pinteni timp de doi ani că vrea el postul. Încă din 2022, Iohannis – supranumit „împăratul“ din cauza apetitului său nemărginit pentru onoruri, lux și fală din banii românilor – anunțase într-o conferință de presă că „aș lua foarte serios în considerare“ dacă i s-ar propune șefia NATO. Americanii și aliații europeni au ignorat această aluzie.

Începând de anul trecut, președintele României a dat semne tot mai clare de nervozitate, pe măsură ce i se apropia expirarea celui de-al doilea mandat la Cotroceni. Treptat, s-a devoalat faptul că își pregătise cu minuțiozitate trecerea într-o altă funcție înaltă la Bruxelles, care considera că i se cuvine.

Special pentru acest moment comisese un gest fără precedent în istoria democrațiilor europene și-și trădase electoratul căruia îi promisese timp de 6 ani reforma statului, justiție independentă, scoaterea PSD de la guvernare etc.

În loc de asta, Iohannis a bătut palma în secret cu oligarhii, serviciile secrete și PSD. În august 2021 a dat afară de la guvernare USR și a forțat PNL să intre într-o nouă alianță cu PSD, după ce liderii acestui din urmă partid i-au promis că-i vor susține candidatura la poziția de secretar general al NATO ori la o funcție înaltă din Uniunea Europeană.

În ultimii trei ani, Iohannis a predat complet țara pe mâinile sistemului corupt cu care promisese că se va lupta. În timp ce România se scufunda în cea mai neagră situație din 2004 încoace, președintele își vedea de planul său.

Astă-primăvară, PSD s-a achitat de promisiune și l-a propus pe Iohannis ca secretar general al NATO, stârnind stupefacție în cancelariile occidentale. Șeful statului român a descoperit imediat că-și făcuse calcule greșite. Nimeni nu-l considera potrivit și nici nu-l dorea în fruntea NATO, americanii și principalii aliați preferându-l pe olandezul Mark Rutte.

Mai mulți experți români independenți avertizaseră, înainte chiar ca Iohannis să se autopropună, că demersul său va fi unul zadarnic, stânjenitor și de natură să arunce o lumină proastă asupra NATO.

În cele din urmă, rămas singur, Iohannis a anunțat la sfârșitul lui iunie că se retrage din cursa pentru șefia NATO în care, oricum, nu-l propusese nimeni.

Prin contrast cu Mark Rutte, Iohannis a devenit celebru pentru opulența de care pare nesătul. Zboară în deplasări cu cele mai luxoase avioane din lume, se cazează în cele mai scumpe hoteluri, iar acasă RAAPPS-ul îi amenajează o vilă uriașă, pe Bulevardul Primăverii, pentru momentul când va fi nevoit să părăsească Palatul Cotroceni. Renovările costă 7 milioane de euro – totul din bani publici.

Iohannis este celebru și pentru faptul că, în cel de-al doilea mandat, s-a ținut cât mai departe de populația de rând. N-a organizat absolut nicio conferință de presă liberă și n-a dat niciun interviu în ultimii 4 ani, iar contactul cu românii a fost redus la minimum posibil. În schimb, petrece lungi vacanțe la schi (iarna) și la golf (vara), iar anul 2023 a fost unul al călătoriilor – a văzut pe banii românilor America de Sud, Africa și Extremul Orient.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noul Biroul Național al USR: Elena Lasconi n-a obținut majoritatea în conducerea partidului. Cum se împarte puterea

* Geoană a plagiat masiv în lucrarea de doctorat, relevă o anchetă a Emiliei Șercan. Sistemul era pregătit: dezmințirea a fost publicată înaintea anchetei!

Păruială la comasați. Ciolacu: Ciucă n-are onoare. PSD: „Un poznaș în slujba țării“. PNL: „PSD, ciuma roșie!“. Miza scandalului: de ce PSD vrea alegeri în septembrie, iar PNL – în noiembrie

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

2 COMENTARII

  1. După standardul bolșevic, dacă merge cu bicicleta e clar neserios și incompetent 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.