luni, mai 20, 2024
AcasăNewsScandalos: Boxul amator mondial, condus de un oligarh rus, a exclus Ucraina,...

Scandalos: Boxul amator mondial, condus de un oligarh rus, a exclus Ucraina, dar a reprimit Rusia și Belarus în competițiile internaționale!

-

O răsturnare de situație incredibilă a avut loc miercuri, în boxul amator: Rusia și Belarus au fost reprimite miercuri în competițiile internaționale, după ce Ucraina a fost exclusă în septembrie! Președintele Asociației Internaționale a Boxului (IBA) este oligarhul rus Umar Kremlev.

Sportivii din Rusia și Belarus, suspendați încă din luna martie ca urmare a invadării Ucrainei, vor putea reveni imediat în toate întrecerile, concurând sub steagurile țărilor lor, iar imnurile naționale vor fi intonate dacă aceștia vor câștiga medalii de aur, relatează Reuters. De asemenea, oficialii ruși și bieloruși (arbitri și alți membri ai stafurilor) vor fi și ei reprimiți.

În schimb, președintele rus al IBA i-a convins luna trecută pe membrii acestei organizații să voteze pentru excluderea Ucrainei chiar înaintea unei reuniuni în care s-a votat împotriva unor noi alegeri pentru șefia federației internaționale! Federația de la Kiev a fost suspendată din IBA, primul efect fiind că delegației ucrainene i s-a interzis ca la Europenele de juniori din Italia să se prezinte sub drapelul țării sau să folosească imnul național.

Într-un comunicat dat publicității, federația internațională de box afirmă: „IBA crede cu tărie că politica nu ar trebui să aibă influenţă asupra sportului. Prin urmare, toţi sportivii ar trebui să beneficieze de condiţii egale. IBA face apel la pace şi rămâne un factor de pace în orice conflict. În plus, IBA are obligaţia de a asigura egalitatea de tratament faţă de sportivi şi oficialii de competiţie, indiferent de naţionalitatea şi reşedinţa lor. Atât echipele Rusiei, cât şi cele ale Belarusului vor putea evolua sub steagurile lor, iar imnurile naţionale vor fi interpretate în cazul în care vor câştiga o medalie de aur. Conform deciziei, oficialii tehnici ai Rusiei şi Belarusului vor reveni şi ei în competiţii”.

- Advertisement -

Motivul invocat pentru suspendarea Ucrainei ar fi că federația de la Kiev a trimis scrisori către toți membrii IBA, solicitând ca rusul Umar Kremlev, președintele IBA, ori să-și dea demisia, ori să fie demis prin vot.

Boxul amator are proasta reputație de a fi printre cele mai corupte sporturi pe plan internațional. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit că președintele Federației Olandeze de Box, Boris van der Vorst, a fost împiedicat ilegal să candideze în luna mai împotriva oligarhului Umar Kremlev, care e un apropiat al lui Putin. Ucraina militase pentru organizarea de noi alegeri în septembrie, dar conducerea IBA a exclus federația de la Kiev și a anulat votul care ar fi trebuit să aibă loc luna trecută.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* Președintele Serbiei insinuează teorii ale conspirației după ce DIICOT a descoperit că date clasificate despre zăcămintele românești ajungeau la sucursala Gazprom din Belgrad

* Jocul dubios al României în criza gazelor din Moldova. Drulă: „Putin strânge Moldova într-o menghină, iar președintele Iohannis și premierul Ciucă lasă Chișinăul să fie ostaticul unui regim fascist“

* VIDEO. „Marele protest” din Piața Victoriei a fost ruinat de răfuiala dintre Șoșoacă și Simion / „George, trădătorule! Simioane, Iuda! Rușine, Iudelor!”

* VIDEO. Cum se face gura lu’ Șoșoacă pâlnie rusească atunci când cere agresiv „RoExit!”

* ÎPS Teodosie apare în dosarul deputatului PSD gay! „Șoferul lui Teodosie a avut o relație cu deputatul. S-o f…t pe la mănăstire. Bulangiul ăsta a aflat, Teodosie. Și a pus să-l execute pe deputat”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -