VIDEO. Crimeea devine o capcană mortală pentru ruși: joi, în zori, două rachete „Neptun” au distrus un sistem antiaerian „Triumf” în valoare de 1,2 miliarde de dolari!

0
2193
Sistemul antiaerian al Rusiei din Crimeea a fost distrus de ucraineni într-o serie de lovituri nimicitoare, începând din luna august

Crimeea se transformă treptat într-o capcană mortală pentru armata rusă, care a început să încaseze aproape zilnic lovituri devastatoare din partea ucrainenilor. În zorii zilei de joi, două rachete au pulverizat un sistem antiaerian în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Pierderea vine după ce cu o zi înainte mai multe rachete au avariat grav un submarin de 300 de milioane de dolari și o navă militară în portul de la Sevastopol.

Lovitura de joi a fost dată de Marina ucraineană în cooperare cu Serviciul de Securitate al Ucrainei. În zorii zilei, două rachete de croazieră „Neptun” (de același tip cu cea care a scufundat anul trecut crucișătorul Moskva) au lovit complexul defensiv „Triumf” situat în apropierea localității Ievpatoriia. Publicația „Ukrainska Pravda”, citând surse din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU), scrie că, mai întâi, drone SSU au lovit „ochii” sistemului antiaerian, adică radarele și antenele. După ce acestea au fost distruse, Marina a lansat rachetele „Neptun”, care au lovit sistemul „Triumf” care conținea lansatoare S-300 și S-400.

Există păreri că, în acest moment, Rusia nu mai are mare lucru din sistemul antiaerian pentru a proteja teritoriul Crimeei ocupate și forțele sale de acolo. Luna trecută, pe 23 august, ucrainenii au distrus acolo un alt sistem antiaerian S-400 – cel mai performant de care dispune Rusia – lângă localitatea Olenivka.

Săptămâna trecută, comandouri ale forțelor speciale ucrainene au capturat două platforme marine situate între Crimeea și Odessa, pe care rușii le ocupaseră în timpul invaziei din 2014. Operațiunea a fost un succes total, fiind preluate intacte importante echipamente de război electronic (bruiaj) pe care le aveau rușii pe cele două platforme.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns

* VIDEO. Mahalagioaica Amalia Bellantoni a stricat deschiderea anului școlar la Belciugatele! Vrea să predea franceza, dar părinții elevilor nu o acceptă, pentru că a luat nota 5,2 la concurs și nu știe această limbă!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Suspendare maximă pentru Simona Halep: 4 ani! Două abateri grave: dopaj și modificarea pașaportului biologic. Românca ar putea reveni abia la 35 de ani

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au jucători mai buni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here