VIDEO. Conferința de presă comună Orban – Cîțu – Nicușor Dan. „PNL are cei mai buni primari din România”

2
668
Florin Cîțu - Ludovic Orban - Nicușor Dan

Vineri, Biroul Executiv al PNL a votat în unanimitate două măsuri de mare importanță: susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei și susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru, inclusiv lista Cabinetului său și programul de guvernare.

Între Guvernul Orban și Guvernul Cîțu există doar două modificări nominale: primul ministru (Florin Cîțu în locul lui Ludovic Orban) și ministrul de Finanțe (Lucian Heiuș în locul Florin Cîțu).

În noul program de guvernare există două modificări față de precedentul: la Transporturi (pentru rezolvarea situației de la CFR Marfă) și la Sănătate (situația generată de coronavirus).

După ședința Biroului Executiv, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicușor Dan au susținut o conferință de presă comună.

Ludovic Orban: „Ne dorim victoria pe toate fronturile”

 • „PNL a votat în unanimitate susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei. Tot în unanimitate am hotărât susținerea premierului desemnat, a listei guvernului și a programului de guvernare.”
 • „Noi vom căuta să formăm o majoritate. Alegerile anticipate vor depinde de Parlament și de cum se poziționează parlamentarii în cursul procedurilor de învestire.”
 • „Vom purta discuții cu toate grupurile parlamentare, cu formațiunile politice, cu parlamentarii individual. Pe final de mandat sunt mulți «electroni liberi». Ne ducem la negocieri pentru a încerca să formăm o majoritate.”
 • „Noi am luat decizia de a-l susține pe Nicușor Dan candidat la Primăria Municipiului București. Care va fi formula politică, asta nu o putem ști decât după discuții cu eventuale alte formațiuni politice care vor susține candidatura lui Nicușor Dan.”
 • „Singurul lucru pe care l-am stabilit clar cu Nicușor Dan este un parteneriat solid, bazat pe soluții pentru problemele Bucureștiului, o colaborare și un dialog onest, care să ducă la victoria în alegerile din iunie și rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă capitala României.”
 • „PNL este peste 30% în București. Suntem umăr la umăr cu PSD. Avem capacitatea de a câștiga cu candidații măsurați de PNL în patru sectoare. Cea mai dificilă situație este la Sectorul 3.”
 • „Suntem deschiși la discuții, ne dorim victoria pe toate fronturile.”

VIDEO: Conferința de presă a celor trei

 

Nicușor Dan: „PNL are cei mai buni primari din România”

 • „Este o decizie de responsabilitate, pe care PNL a luat-o în interes public. Avem o administrație Firea-PSD dezastruoasă în București.”
 • „Am discutat puțin despre soluțiile pe care le avem și care sunt convergente. O să avem multe discuții tehnice în perioada care urmează.”
 • „PNL are cei mai buni primari din România, și experiența lor e foarte utilă pentru ce vrem să facem în București.”
 • „Sunt convins că în iunie vom schimba administrația din București.”

Florin Cîțu: „Sper ca PSD să nu mai tergiverseze calendarul”

 • „Astăzi am prezentat lista guvernului și programul de guvernare, le vom depune tot astăzi în Parlament.”
 • „Lucian Heiuș este propus ministru al Finanțelor. Este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele.”
 • „Sunt câteva modificări în programul de guvernare, la Transporturi și Sănătate în special. La Transporturi a apărut situația la CFR Marfă, iar la Sănătate, situația legată de coronavirus.”
 • „Nu cred că pot să fiu antipatic când spun adevărul.”
 • „Eu am un mandat de a face o majoritate și mă țin de acest mandat.”
 • „Azi s-a luat decizia formării unei echipe de negociere pentru a începe discuțiile cu celelalte partide parlamentare pentru formarea unei majorități. Săptămâna viitoare vor începe discuțiile.”
 • „Sper ca PSD să nu mai tergiverseze calendarul.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Eu nu ii inteleg pe Barna si Ciolos,de ce nu se alatura liberalilor la Bucuresti! Daca apareau acum cu totii langa Orban,era o ofensa asa de mare,se simt tradati de Nicusor Dan,de ce e asa de greu sa lase aroganta la o parte si sa se gandeasca la bucuresteni,inaintea intereselor de partid?!? E vorba de un sacrificiu facut de dragul orasului: daca sondajele arata o faramitare a votului ,asta nu e decat in favoarea ciumatilor,nu au invatat nimic din trecutul recent,de acum 4 ani? Cred ca nu…

  • Se pare ca nu au prea invtat nimic D-na Lia.
   Orgoliul acesta prostesc o sa ne duca de rapa.
   Hai sa zicem ca la Bucuresti am rezolvat partial ceva dar ce facem cu orasele mari din Moldova,Dobrogea si SUD?
   La Iasi,am vazut comentarii rautacioase pe tema Chirica.
   Nu stiu ce afaceri are el pe acolo dar in momentul cad toti stateau in genuchi in fata tartorului suprem a fost singurul care a spus NU. Deci omul are niste principii.
   Pentru asta eu il admir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here