joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsVIDEO. Chinezărie: primul drum construit de chinezi în România, lung de 5,5...

VIDEO. Chinezărie: primul drum construit de chinezi în România, lung de 5,5 kilometri, e abia la 51%, deși trebuia să fie gata de un an. Chinezii lucrează la el din 2021!

-

Primul drum construit de chinezi în România, șoseaua de centură a Zalăului, este un eșec total. Deși e lungă de numai 5,5 kilometri și are o singură bandă pe sens, lucrarea e la doar 51,61% și a depășit deja cu un an termenul la care trebuia dată în folosință, relevă Hotnews.ro.

Ceea ce ar fi trebuit să reprezinte un exemplu despre cât de performanți sunt mult-lăudații constructori chinezi, centura Zalăului arată exact contrariul. Firma Synohidro Corporation Limited trebuia să finalizeze treaba în doi ani, adică la 23 martie 2023, după ce s-a apucat de lucru în martie 2021.

În loc de asta, conform CNAIR, acum, în martie 2024, s-a ajuns cu lucrările la abia 51,61%. Mai mult, filmări din dronă făcute de Asociația Pro Infrastructura arată că șantierul e părăsit!

Tronsonul e foarte scurt, dar necesită un anumit grad de complexitate care pare să-i depășească pe chinezi. Terenul e instabil, sunt alunecări de teren, trebuie construite 5 viaducte, 5 poduri și două intersecții giratorii. Chinezii nu par capabili să finalizeze așa ceva.

- Advertisement -

Dacă luăm în calcul antecedente din alte țări, situația de la centura Zalăului nu are de ce să surprindă foarte tare. Este celebru cazul Muntenegrului, care a făcut cu companii chinezești contractul pentru o autostradă – de asemenea, în condițiile unui relief deosebit de dificil. Guvernul a finanțat lucrarea cu peste 1 miliard de dolari împrumutați de la statul chinez.
Banii s-au dus, dar autostrada nu s-a făcut, iar clauzele foarte proaste din contract au adus Muntenegru la mâna Beijingului. China a fost cât pe ce să pună mâna pe portul strategic Bar, în contul datoriilor pe care Muntenegru le avea. Premierul de la Podgorica care a semnat contractul respectiv a acceptat condiții deosebit de împovărătoare, și țara a rămas fără bani să achite ratele pentru autostrada inexistentă.

În final, în 2022, a fost nevoie de intervenția salvatoare a Uniunii Europene, care a ajutat Muntenegru să returneze banii și să-și salveze integritatea teritorială.

- Advertisement -

Nu același lucru s-a petrecut în numeroase țări africane și sud-americane, unde China a acordat împrumuturi unor elite locale corupte, apoi a pus mâna pe obiective strategice majore, zăcăminte de metale rare și pe finanțele statelor respective.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Cred ca problema a aparut din cauza firmelor de la noi,subcontractate,care au bagat tot felul de scuze,situatia nu este chiar asa cum e prezentata mai sus,putem sa dam usor vina pe principala firma din contract insa problema a aparut tot de la o firma „romaneasca”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -