joi, aprilie 25, 2024
AcasăNews„Mamă, o femeie cu doi copii veneau spre noi. I-am împușcat“ /...

„Mamă, o femeie cu doi copii veneau spre noi. I-am împușcat“ / „Să nu-ți pară rău! Dă-le bătaie!“ – Filmul „Intercepted“ a zguduit audiența la Berlinală, arătând dezumanizarea poporului rus

-

Pelicula „Intercepted“, a regizoarei ucrainene Oksana Karpovici, a produs cea mai produndă impresie la Festivalul de Film de la Berlin din acest an, prezentând convorbirile dintre soldații ruși care au invadat Ucraina și familiile lor din Rusia. Spectatorii au ascultat îngroziți cum mame, soții și prietene îi aplaudă și încurajează bărbații aflați pe front să ucidă, să tortureze și să jefuiască fără nicio remușcare.

Imaginile cu atrocitățile trupelor ruse sunt însoțite de înregistrările discuțiilor dintre soldați și cei rămași în țară – comunicații interceptate de serviciile speciale ucrainene. Dialogurile sunt dincolo de orice suportabilitate și relevă un grad de dezumanizare de neimaginat al poporului rus.

Acest lucru a fost sublinia și de una din recenziile apărute: „În aceste conversații, vocile din Rusia sunt mult mai interesante decât vocile ocupanților. Este clar că aceștia au venit să jefuiască, să ucidă și să tortureze. Dar vocile femeilor – mame, soții, prietene – sunt cele care arată un grad de dezumanizare care pare posibil doar într-o fantezie distopică”.

Anton Gherașcenko, fost consilier al Ministrului de Interne al Ucrainei (2021-2023), a menționat pe Twitter că înregistrările convorbirilor sunt cât se poate de autentice, fiind descărcate de autorii filmului de pe contul său. „Este o mare onoare pentru mine că am fost implicat în crearea acestui film, deoarece conversațiile înregistrate de Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina și de Serviciul de Securitate al Ucrainei au fost preluate de pe canalul meu de YouTube. Le-am publicat în mod regulat ca dovadă a crimelor monstruoase ale rușilor pe pământul nostru și a reacției nu mai puțin teribile la acestea în Rusia însăși. Acum, întreaga lume va afla despre ele“, a scris Gherașcenko.

- Advertisement -

Mai jos, câteva fragmente din convorbirile purtate de soldații ruși care năvăliseră în Ucraina și rudele lor rămase în țară.

„Mamă, mi-a plăcut atât de mult să torturez!“ „Fiule, e în regulă! Dacă aș fi putut ajunge acolo, mi-ar fi plăcut și mie!“

◾️ „Mamă, mi-a plăcut atât de mult să torturez! Pot să-ți povestesc despre torturile despre care am învățat și la care am participat!” „Fiule, totul este în regulă. Dacă aș fi putut ajunge acolo, mi-ar fi plăcut și mie, cum altfel?”

◾️ „Nu, nu am devenit rău aici – doar omor naziști. Ieri, ne plimbam și o femeie cu doi copii a venit spre noi, așa că i-am împușcat.” „Ați făcut bine, ei sunt dușmanii noștri.” „Da, nu-mi pare rău pentru ei. Asta e alegerea lor. Puteau să plece ca toți ceilalți.” „Așa e, să nu-ți pară rău pentru ei. Dă-le o bătaie.”

- Advertisement -

◾️”Ați văzut vreo bază NATO acolo?” „Nu.” „Nu mă minți! Bazele lor sunt peste tot, ne spun ei la televizor!” „Nu te uita la televizor, mamă, ei nu spun adevărul.” „Ce vrei să spui că nu spun adevărul? Adevărul, bineînțeles. De aceea ai fost trimisă acolo, ca să ne protejezi de NATO. Sunteți niște eroi. Spune-le asta prietenilor tăi.” „Nu mai am niciun prieten, toți au fost uciși.” „Sunt mândră de tine și de prietenii tăi.”

◾️ „Știi, acești hoholi (apelativ depreciativ pentru ucraineni – n. red.) trăiesc atât de bine… ” „Mai bine decât noi, într-adevăr.” „Ei bine, acest lucru este evident. Occidentul îi susține, ei se tem să nu-l piardă și luptă pentru asta – pentru ce altceva?”

◾️ „O să-ți aduc, ție și copiilor, atâtea lucruri – acum suntem într-un apartament aici, au lăsat totul și au fugit. O familie atât de sportivă – zece perechi de adidași, toate de marcă. Am adunat totul și am pus în rucsac. Băieții au încărcat camioanele, dar eu nu am un camion.” „Ești un soț bun, ești atât de strângător – aduci totul acasă! Apropo, Sofia va merge la școală anul acesta, poate că poți să iei și un calculator de pe undeva?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Am stiut, am fost avertizati, tot Estul a suportat aceste grozavii, si mai mult decat atat.

  Chiar si acum sunt trasi de urechi sa nu-i dezumanizam pe rusi, numidu-i ORCI.

  Adevarul ca sunt o alta specie de umanoizi. In urma sutelor de ani de selectie si supravietuire a celor mai salbatici si mai animalici, exact asta avem.

  Inca ne mintim cu o singura rasa, rasa umana.

  Multumiri tembelilor care le-au dat arma nucleara si savanti germani sa le-o construiasca.

  Pacat ca nu s-a realizat Operatiunea Unthinkable. Poate mai exista o sansa in fata asaltului salbaticilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -