Dincolo de „misterul” fugii lui Cătălin Cherecheș în Ungaria, care include și „orbirea” polițistului de frontieră de la Vama Petea în fața primarului din Baia Mare aflat într-un taxi, secvența reprezentativă pentru bezmetica Poliție română este cea de la descinderea „oamenilor legii” la vila lui Cherecheș.
S-a întâmplat vineri dimineață, când poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Maramureş s-au dus la vila lui Cătălin Cherecheș (45 de ani), primarul corupt din Baia Mare, să-l ridice și să-l ducă în arest, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență.
Cum sentința e definitivă, primarul ar fi trebuit să se predea vineri, în cel mai scurt timp, la cea mai apropiată secție de poliție. Cum n-a făcut-o, trei agenţi au „descins” la locuinţa sa, pe o vreme câinoasă, cu lapoviţă şi vânt.
Unul dintre polițiști n-a aşteptat să fie verificată poarta, ci a sărit gardul, sprintenel, apoi a fugit pe scările vilei, grăbindu-se să dea ochii cu Cherecheș și să-i înmâneze mandatul de executare a pedepsei (moment ratat, pentru că primarul fugise de câteva ore).
În acest timp, ceilalți polițiști au intrat civilizat pe poartă, care era descuiată! Unul dintre ei chiar s-a uitat mirat la colegul-cascador, dar și-a continuat misiunea.
VIDEO: Scena de Stan și Bran, cu polițistul grăbit în acțiune
Poliţiştii nu l-au găsit acasă pe primarul Cherecheș, care tocmai fusese condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare. L-au căutat și la Primărie, dar nici acolo nu l-au găsit. Poliția l-a dat în urmărire, dar era prea târziu: primarul-infractor ieșise din țară la ora 7.49, pe la Vama Petea (județul Satu Mare), în direcția Ungaria.
Avea interdicție să părăsească România, dar n-a ținut cont: a urcat într-un taxi (de încredere!), s-a așezat în dreapta șoferului, iar la vamă a prezentat actele unei alte persoane – o rudă a sa (de încredere!), stabilită într-o țară din Occident.
Polițistul de frontieră s-a uitat la el, s-a uitat și la poza din documentul de identitate și a zis: el e! I-a dat actele înapoi, i-a urat „Drum bun!”, iar hoțul dus a fost!
„Două milioane de euro la reangajare pentru judecătorii acuzați de corupție în Dosarul Pădurilor/Hrebenciuc”
ccr SI „inalta” curte SUNT UNELTELE PARTIDULUI SI SECURITATII ?
ESTE OPERA PARTIDULUI SI A SECURITATII ?
CE „LUCRARE” !
SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.
Sa scrie domnul Morar si „Nu putea fi altcumva!”
TOVARASUL LOR cumpanashu N-A FOST TRIMIS PENTRU DIVERSIUNI ?
3 milițieni la vânătoare de borfaș. Unul știe să scrie, celălalt știe să citească, iar al treilea îi
păzește pe cei doi !😂
😃😃
RENTIERIII statului
dilemaveche[.]ro/sectiune/editoriale-si-opinii/pe-ce-lume-traim/misterele-bugetare-2318644.html
„Una din temele importante legate de transformarea sistemului public românesc este cea a „discreției” cu care au avut loc schimbările în administrație. „Discreție” este un termen elegant care vrea să arate că multe dintre beneficiile sau chiar privilegiile pe care le-a obținut sistemul public au fost ferite de ochii indiscreți al opiniei publice și ai mediului economic.
Desigur, legile prin care s-au reglementat „rentele” din sistemul bugetar nu au fost secrete, dar fie au ajuns în atenția opiniei publice foarte tîrziu, fie legislația era atît de complicată încît era greu de descifrat de cei care nu sînt experți.
Un exemplu în acest sens a fost chiar legea de salarizare unitară, care este plină de coeficienți, de creșteri anuale, astfel încît era dificil de calculat salariul unui profesor sau al unui medic în următorii ani de la aplicarea legii. Ca să nu mai vorbim despre faptul că astăzi, cînd se discută despre o nouă lege de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, nu știm dacă vechea lege a fost complet aplicată și care au fost efectele ei asupra sistemului de salarizare.
Un fel de „omertà”, o lege a tăcerii, a însoțit multe dintre beneficiile primite de bugetari. Nu este vorba despre legi, ci despre ordine de ministru, despre hotărîri de guvern și despre un fel înțelegere prin care miniștrii, directorii, funcționarii sau liderii de sindicat nu au vorbit deloc public despre avantajele de toate felurile pe care le-au cîștigat angajații din sectorul bugetar.”
O fi vrut omul sa-si verifice conditia fizica,daca mai poate sari gardul..Sau ca sa dea bine la prostime ca se ocupa, ca se agita…😵💫😒🫤👎
Pana sare ala gardul,cei doi intra deja in casa….😉