VIDEO. De 1 iunie, pe Transalpina a nins, iar circulația e închisă. Drumarii înlătură zăpada cu autofreze

0
519

Cel mai friguros și ploios an din ultima perioadă a consemnat, de 1 iunie, ninsoare pe DN 67C Transalpina, scrie Alba24.ro. Circulația pe șoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România este închisă.

Ploaia s-a transformat, la aproape 2.000 de metri altitudine, în ninsoare, așa că a fost nevoie să se acționeze cu autofreză și două mașini de mare capacitate, au transmis drumarii.

Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică până marți seara, iar cantitățile de apă pe metru pătrat pot ajunge și la 50 de litri. Pe Transalpina, precipitațiile sunt sub formă de ninsoare.

CNAIR a anunțat: “Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1.900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă.

Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză. Drumul Obârșia Lotrului – Cabana Oașa rămâne închis”.

Va mai dura până când se va putea redeschide șoseaua peste munți făcută pe vremea lui Carol al II-lea, în anii 1930, și refăcută acum câțiva ani. DRDP Craiova a anunțat pe contul de Facebook al companiei: “În aceste zile se desfășoară lucrări de #deszăpezire, refacere a semnalizării #rutiere. În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

* Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

* Revoluție la Primăria Capitalei! Nicușor Dan anunță că se trece de la condica de prezență „pe caiet” la cardul de acces. Miza: stoparea chiulului

George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.