miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsGeorge Simion - acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea "suspendarea președintelui...

George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

-

Copreședintele AUR, George Simion, se face de râs încă o dată: cere demiterea Guvernului Cîțu și „suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național”. Ghinion: o asemenea formulă de suspendare a președintelui nu există în Constituție!

Noua gafă a lui George Simion, comisă într-p postare pe Facebook, vine la două zile după ce, de la tribuna Parlamentului, l-a confundat pe Mihai Eminescu cu Marian Bamboi, recitând cu patos din măruntul poet băcăuan!

Constituția României prevede o singură procedură de suspendare a președintelui: în Parlament, prin votul majorității senatorilor și deputaților. Așadar, formula „suspendarea printr-un referendum național” nu există!

Există, în schimb, „referendumul pentru demiterea Preşedintelui” (prevăzută la Cap. II, art. 95, alineatul 3), în caz că suspendarea a fost făcută de Parlament.

Cererea de „suspendare printr-un referendum național” este o nouă gogomănie a diletantului George Simion. Iar pretenția cumulativă de a-l suspenda pe președintele Iohannis și de a-l demite pe premierul Cîțu este o prostie. Comportament de aurolac politic.

- Advertisement -

Anunțul lui George Simion

„Mai ales după ultimele evenimente, Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede!

Vom căuta susținerea și a altor parlamentari, pentru că doar voturile noastre și ale PSD nu sunt suficiente pentru o moțiune de cenzură (jumătate plus unu din voturi).

Nici jocurile de imagine de-a moțiunea făcute de PSD nu ajută: miercuri, în Parlament, guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.

- Advertisement -

De asemenea, revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național.”

Constituția României – Cap. II („Constituția României”), art. 95 („Suspendarea din funcție”)

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primăriile lui Negoiță și Piedone au blocat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou ale baronului Rădoi

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* VIDEO. Șoșoacă, vulgară în Parlament. Orban i-a tăiat microfonul, anarhista a strigat: „Dvs. nici măcar un minut nu rezistați!”

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Bai Georgica,
    Eventual sa o trimiti pe cerva aia mai tanara sa-i suspende maciuca.
    Cretinache asta se crede intr-un stat african.
    Vin rebelii Bongo-Bongo dau jos guvernul, suspenda presedintele, fac ei alegeri, toata lumea sa faca ce vor ei.
    Eu sper sa ne dea Dumnezeu rabdare si minte sa nu cumva sa ajungem sa-i potolim noi pe derbedeii astia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -