sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriAdrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe...

Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

-

Cozmin Gușă obișnuiește să-i facă „securiști” pe cei care militează pentru o justiție puternică și o aprigă luptă anticorupție. Gușă aplică principiul „Hoțul strigă «Hoții!»”. Câteva declarații făcute de fostul prim-ministru Adrian Năstase, cel care în 2001 l-a adus pe Cozmin Gușă direct secretar general al PSD, arată legăturile speciale ale acestuia cu oamenii Securității comuniste.

Adrian Năstase a fost invitat la Metropola TV, canalul finanțat cu banii publici ai Primăriei Voluntari, județul Ilfov (primar: Florentin Pandele).

În discuția cu Mădălin Ionescu, Năstase a recunoscut că l-a adus pe Cozmin Gușă în PSD, direct ca secretar general al partidului, la recomandarea turnătorului Dan Voiculescu (patronul de atunci al lui Gușă) și după ce s-a consultat cu generalul Iulian Vlad (ultimul șef al Securității comuniste).

Năstase consideră că aducerea lui Gușă a fost o „greșeală”, iar acesta a comis și un act de „trădare”.

- Advertisement -

STENOGRAMA

„Aducerea lui Gușă în PSD a fost o greșeală. Faptul că a dus dosarele de la PSD lui Băsescu, în 2004, a fost o trădare”

Moderator: Pe Cozmin Gușă, care nu era membru în Guvern, cum l-ați selectat și l-ați făcut secretar general al PSD? Pentru că era foarte tânăr… Cum s-a întâmplat selecția?

Adrian Năstase: În momentul în care un partid intră la guvernare, practic, centrul de gravitație se mută în Palatul Victoria. Eu am gândit atunci… am gândit bine, dar am greșit în alegerea pe care am făcut-o… am gândit că este nevoie de un fel de city manager. De cineva care să gestioneze, să fie un administrator. Cozmin Gușă, venind în Kiseleff, a dorit să cucerească puterea.

Moderator: Vi l-a recomandat cineva sau…? Cum s-a întâmplat întâlnirea cu el?

- Advertisement -

Adrian Năstase: Nu-mi aduc aminte cine mi l-a recomandat, dar știu că am vorbit cu Dan Voiculescu atunci, să-l întreb, pentru că el (Gușă – n. red.) lucra acolo. Și am mai vorbit cu generalul Vlad, știam că generalul Vlad îl știe destul de bine și i-am cerut părerea. Opinia lui a fost favorabilă. Dar practic el, venind la partid… când părinții nu sunt acasă, uneori copiii fac tot felul de prostii. El a încercat să construiască un alt centru de putere, și-a pus în cap toți liderii partidului. Comentariile lui au deranjat, relația cu Ion Iliescu s-a tensionat foarte tare. Privind înapoi, cred că a fost o greșeală. Ideea în sine era corectă, dar alegerea persoanei respective nu a fost cea mai bună. Și, de altfel, s-a și văzut, pentru că până la urmă înțeleg că a fost nemulțumit la un moment dat, a plecat din partid… Dar faptul că a dus după aceea dosarele de la PSD lui Băsescu, în campania electorală din 2004, a fost efectiv o trădare.

Moderator: Credeți că plecarea lui Cozmin Gușă către Traian Băsescu, în acea campanie din 2004, în care erați creditat inițial cu șanse mari, a fost elementul determinant al pierderii alegerilor?

Adrian Năstase: Să nu exagerăm!

VIDEO: Adrian Năstase la Metropola TV. Momentul Gușă – de la minutul 7:50

Personajele

Iulian Vlad (1931-2017) a fost Departamentului Securității Statului între 3 octombrie 1987 și 6 ianuarie 1990. A fost arestat pe 31 decembrie 1989, iar ulterior a fost condamnat la 12 ani de închisoare. După 4 ani, pe 31 decembrie 1993, a fost eliberat condiționat.

Dan Voiculescu (74 de ani) a fost un om de bază al fostei Securități. A fost informator al poliției politice a regimului comunist, cu numele conspirative „Mircea” și „Felix”. Mai mult, a condus firme de comerț exterior ale Securității (a făcut carieră la Crescent), iar după 1989 s-a îmbogățit fructificând în interes propriu canalele comerciale, informațiile și banii statului român.

Cozmin Gușă (50 de ani) este membru PSD și conduce Federația Română de Judo. A fost secretar general al PSD în perioada 2001-2003. După un mandat de deputat PD (2004-2008), a avut mai multe încercări politice, toate eșuate. Este bun prieten cu Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, cu care realizează săptămânal o emisiune la Gold FM.

Gușă, cumințel, la spatele lui Năstase. Cuțitul e în mânecă, nu se vede…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, vulgară în Parlament. Orban i-a tăiat microfonul, anarhista a strigat: „Dvs. nici măcar un minut nu rezistați!”

* VIDEO. „Patriotul” George Simion l-a confundat pe Eminescu cu Bamboi! Și din Bamboi a recitat, grav, în fața națiunii!

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

* Finală fabuloasă în Europa League: Villarreal – Manchester United 11-10 la penalty-uri! Al patrulea trofeu pentru antrenorul Unai Emery

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Hoțul (pentru mărunțișuri), A. Năstase, dar derbedeu ce și-a însușit tot ce s-a putut fura din țara asta e invitat la tv. Ionescu face rating cu banditul nr.1al României. Face interviuri și cu legionarul prosovietic din Elveția, Călin Georgescu. Dă-i ‘nainte tovarășe Ionescu. Și din cauza unor jurnaliști modești ca dumneata am ajuns în punctul mort al democrației prost înțelese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -