Partidul lui Ponta a folosit în campanie geci de 7,8 milioane de lei, luate fără factură și pe care refuză acum să le plătească

1
3453

Multe din partidele românești seamănă mai degrabă cu scheme piramidale de escrocherie, decât cu formațiuni politice care urmăresc doctrine. Ratarea pragului electoral a dus la prăbușirea formațiunii fabricate de Victor Ponta, Pro România, care refuză acum să plătească geci de 8 milioane de lei cumpărate fără factură și folosite în campania electorală, scrie jurnalistul Cristian Andrei în Europalibera.org.

Constantin Iacov, fostul șef al campaniei electorale făcute de Pro România pentru alegerile din 6 decembrie 2020, a postat pe site-ul oficial al partidului, www.proromania.ro, un ditamai anunțul, pe fond roșu aprins: “Site închis. Domnul dottore Ponta Victor Viorel nu poți să spui că ești corect cât timp distribui în campania electorală 40.000 (patruzeci mii) de geci și nu le declari la Autoritatea Electorală Permanentă”.

ANCOM, condus de un apropiat al lui Victor Ponta, a făcut presiuni să fie dezactivat site-ul Pro România, deținut de Constantin Iacov

Omul de afaceri, fost secretar executiv al Pro România, deține în acte site-ul partidului și a afirmat pentru Europa Liberă că s-au făcut presiuni asupra sa, din partea ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) pentru ca www.proromania.ro să nu mai fie găzduit de Romarg.

Președintele ANCOM este în acest moment Vlad Stoica, fost șef al Cancelariei primului ministru când Victor Ponta era șeful Guvernului.

Potrivit lui Iacov, Pro România a comandat pe e-mail și folosit efectiv aproape 40.000 de geci în campania electorală, dar după ce nu a intrat în Parlament refuză acum să le achite. Gegile au fost furnizate de firma AMMA PRINT, a lui Mihail Volintiru, iar valoarea comenzii este de 7,8 milioane lei.

Acum, Mircea Dobre, fost ministru al Turismului în Guvernul Ponta, în prezent trezorier al partidului, zice că nu există contract, deci nici factură și gecile nu se pot plăti. Contactat de Europa Liberă, Mircea Dobre explică: “Nu există nici un contract semnat, dar gecile au fost livrate. Nu există nici o factură în campanie pentru aceste geci. Suma e aproape 7,8 milioane de lei. Nu avem cum să recunoaștem acele cantități de geci, ele au fost livrate în organizațiile județene, nu au trecut prin sediul național. Ele au fost distribuite din depozitul celor de la AMMA Print în fiecare organizație județeană. Nu m-am ocupat eu de această chestiune”.

„Săracul Dobre, l-a pus Ponta să semneze, n-are nicio vină omul ăla.” Ponta: „Am încredere că trezorierul a respectat exact prevederile legale”

S-a ajuns la tribunal, unde firma păgubită încearcă să execute formațiunea politică a lui Ponta. Patronul păgubit spune că Mircea Dobre personal a făcut comanda, pe e-mail, că gecile au fost livrate, iar acum nu mai recunoaște ce-a făcut.

Iacov, fostul secretar executiv al Pro România, confirmă: “Știu că domnul Dobre, în numele lui Victor Ponta, a dat comenzi către firma respectivă. Dacă dai mail comandă cu preț, eu știu că e contract. Faptul că dânsul nu își mai aduce aminte, e treaba lui, eu nu am semnat nimic în campanie. Săracul Dobre, l-a pus Ponta să semneze, n-are nicio vină omul ăla“.

În schimb, Victor Ponta spune că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase: “Cunosc litigiul dintre Pro România și firma afaceristului Volintiru. Am încredere că trezorierul Pro România și reprezentanții partidului au respectat exact prevederile legale. Fiind vorba de bani publici, nu se puteau accepta pretențiile nejustificate ale domnului Volintiru. Știu că acesta are procese cu toate partidele politice și că realizează venituri importante în urma acestora, dar am încredere că judecătorii vor decide în mod echitabil“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

* Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

* Revoluție la Primăria Capitalei! Nicușor Dan anunță că se trece de la condica de prezență „pe caiet” la cardul de acces. Miza: stoparea chiulului

George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here